ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ omologiasprovoles.blogspot.com

ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ omologiasprovoles.blogspot.com
ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ omologiasprovoles.blogspot.com

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

ΠΡΟΣΟΧΗ.. ΠΡΟΣΕΥΧΗ.. ΑΓΡΥΠΝΙΑ.. ΝΗΨΗ.. ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ..


ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ..ΤΟΕΡΓΟ         ΑΠΟ ΧΘΕΣ 13/10 ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ

  ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ.. ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 14/10 Ω:12:55 ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ..

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΤΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ.. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ..

  ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ.. ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ.. ΣΠΙΤΙ.. ΕΝΗΛΙΚΕΣ.. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ..

ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ-ΜΕΤΑΝΟΙΑΑΔΕΛΦΟΙ




απο το ''ποθουμενο''


απο το ''ποθουμενο'' και αυτο..

της είπε η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ το 1973 "οι μουσουλμάνοι θα προσπαθήσουν να ενωθούν , αν κάνουν το λάθος αυτό και ενωθούν θα γίνει μεγάλο κακό..."

 της είπε η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ  το 1973 : "οι μουσουλμάνοι θα προσπαθήσουν να ενωθούν , αν κάνουν το λάθος αυτό και ενωθούν θα γίνει μεγάλο κακό, θα ενωθούν εναντίον της Χριστιανοσύνης ..."

(Χριστιανοσύνη = οι Δυτικοί με την αρμάδα που κατεβάζουν τώρα και μπορεί μεταγενέστερα οι Ρώσοι σε κάθοδο προς τα ΑΓΙΑ ΜΕΡΗ ) 


" ο πόλεμος θα είναι θρησκευτικός , θα είναι καλοκαίρι (καλός- καιρός)  ..θα σκοτωθεί τόσος κόσμος που δεν θα προλαβαίνουν να τους θάψουν και θα γεμίσει ο πλανήτης από ασθένειες, δεν θα υπάρχουν φάρμακα να θεραπευτεί ο κόσμος και θα πεθαίνει..." σελ.2 και σελ.3

Ειπώθηκαν το 1973 και καταγράφηκαν στις  σελίδες - φώτο 
Αναρτήθηκαν  την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 ως εξής:
Σας τα μεταφέρω, όπως μου τα έδωσε χθες αυτός που τα κατέγραψε, προκειμένου να ενημερωθούν οι άνθρωποι (κι όχι να φοβηθούν). Ο Άγιος Θεός μεθ’ ημών. Πίστη, Προσευχή και Υπομονή.

ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ! ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ!»-ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 


Ευχαριστούμε τον Κώστα που διέσωσε τις σελίδες αυτές από το 73  από την συγγενή του και τον Μιχάλη που τις ανήρτησε το 2018. 
Σημείωση : στα παραπάνω λεγόμενα υπάρχει μια επάλληλη σειρά γεγονότων και προσώπων, αλλά και καταστάσεων που για να τα ερμηνεύσουμε θα πρέπει να τα ζήσουμε ή να τα πλησιάσουμε, όπως τώρα ή να τα ερμηνεύσουμε μεμονωμένα.
Ένα θα συμπληρώσουμε και δεν είναι επί του παρόντος, ότι η πανδημία , τα lockdown, τα ενέσιμα γενετικά " τροποποίησαν ακόμη και την ιστορία" και έβγαλαν πιο νωρίς από αυτήν πρόσωπα .
Όμως ο Αρχηγός και ο Τελείωτης της ανθρώπινης ιστορίας είναι ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και σε αυτόν ανήκει όλη η Δόξα εις τους αιώνες ΑΜΗΝ

δειτε και αυτο.. απο ''τρικλο''
τα αναμεταδιδουμε.. και διοτι ομοιαζουν πολυ η και δεν διαφερουν πολυ.. απο τις ηδη γνωστες προφητειες..
.. τι να το κανεις.. να τα γνωριζεις.. το θεμα ειναι να τα ζεις ΕΝ ΑΓΙΩ ΚΥΡΙΩ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ...
παντως.. ευχεσθε.. ευχεσθε.. να πανε.. περα.. κατα την ''Νινευη''.. 

  ΑΓΩΝΑ.. ΑΓΩΝΑ.. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ.. ΝΑ ΠΟΝΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.. ΑΠΟ ΕΔΩ.. ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΝΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.. 
  ΔΑΚΡΥΑ.. ΔΑΚΡΥΑ ΠΑΙΔΙΑ.. ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.. ΠΙΣΤΗ.. ΕΛΠΙΔΑ.. ΜΕΤΑΝΟΙΑ.. ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΘΑΡΗ.. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ''ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ'' Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ.. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ.. ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.. ΠΡΟΣΕΥΧΗ.. ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ.. ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.. ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΤΙΣΗ.. ΕΓΙΝΕ.. ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ..

  

GEWKWN : ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ 14/10/2023 (αποκαλύψεις)

GEWKWN. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 14 Οκτ 2023 - 21:30

Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

GEWKWN

Παιδιά μου τώρα είναι η αρχή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά θα αργήσει το ξέσπασμά του, θα δούμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα πριν το τέλος του χρόνου. Το μεγάλο Μπαμ θα αρχίσει, αρχές του 2024 και για 6 μήνες, μετά θα γίνουν όπως μας τα έχει πει ο Κύριος.

Το Μουσουλμανικό τέμενος στα Ιεροσόλυμα θα πέσει και θα ανεγερθεί ο ναός του Σολομώντος, ίσως είναι θέμα εβδομάδων; μηνών; δεν γνωρίζω τον χρόνο, σύντομα το Ιράν θα μπει στον πόλεμο, μόλις δούμε το Ιράν να μπαίνει στον πόλεμο, ΤΟΤΕ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Δεν θα πάνε τώρα σε έναν Γενικό πόλεμο στην Μέση Ανατολή, ίσως σε ένα μήνα ίσως σε δυο ισως λιγότερο. Και μετά θα μπούμε στην τελική φάση.

Τώρα θα κονταροχτυπιούνται το Ισραήλ, η Χαμάς ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, Θα ξεσηκώσουν τον ισλαμικό κόσμο Παγκοσμίως, θα τους ξεσηκώσουν με διαδηλώσεις, με εχθρότητα και με εχθροπραξίες μεταξύ λαών. Θα έχουμε ξεσηκωμό σε πολλά κράτη του κόσμου και στην Ευρώπη, θα χρησιμοποιηθεί και βία από ισλαμική πλευρά.

Το λέω για ακόμη μια φορά, να κοιτάζετε στα δεξιά του Ισραήλ, συγκεκριμένα δεξιά της Παλαιστίνης, από εκεί, κάποια στιγμή, θα έρθει η ΜΕΓΑΛΗ εκροή, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

ΣΧΟΛΙΟ GEWKWN: Εκροή : είναι μεταφορά προς τα έξω από ένα χώρο προς άλλον, ποια χώρα έχει τέτοια δύναμη να κάνει ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΟΗ= ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ, μήπως θα είναι η Κίνα μέσω Ιορδανίας η Συρίας; Δεν ξέρω. Όμως για να το τονίζει Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ σημαίνει ότι κάτι πολύ μεγάλο θα συμβεί σε εκείνη την περιοχή.

Ο κόσμος μετα το πέρασμα των 2 αυτών μηνών και αρχές του καινούργιου χρόνου 2024, Θα βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή, από αυτά που θα συμβαίνουν, από τοπικούς πολέμους που θα γενικευτούν και θα συγκεντρωθούν στην Ανατολική Μεσόγειο. Πολύ σύντομα. ΙΣΩΣ ΣΕ 2 μήνες; σε 3 μήνες; Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

Δεν θα ξεσπάσει τώρα ο Παγκόσμιος πόλεμος, με μια Ελλάδα στα κάγκελα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει παγκόσμιος πόλεμος. Η Ελλάδα πρέπει να περάσει πρώτα από όλες τις δοκιμασίες, πέρασε ένα ‘’δάγκωμα’’ με τις πλημμύρες, από Θεού λίγο, και πολύ από ανθρώπινο χέρι!

Η Ελλάδα θα περάσει Σεισμούς μικρούς ή μεγάλους, θα έχει πολιτικό σεισμό, θα έχει θερμό επεισόδιο. Μετα θα έχουμε τον ερχομό ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ. Που δεν θα λέγεται Κυβερνήτης, αλλά Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο οποίος για 6 μήνες με ένα χρόνο περίπου θα αναστήσει την Ελλάδα και θα την οδηγήσει προς την δόξα της Κωνσταντινούπολης. Μετά δεν γνωρίζω αν θα παραμείνει ή όχι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ

Θα έχουμε ένα ντόμινο εξελίξεων στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο. Στην Κύπρο θα θέλουν να ρίξουν τον Προέδρο της Κύπρου θα του κάνουν μεγάλο πόλεμο. Θα αντέξει όμως, γιατί θα κάνει και αυτός έργο Θεού χωρίς να το καταλάβει. Αυτή η κυβέρνηση της Κύπρου επειδή είναι πιο υπάκουη προς τον Θεόν θα αντέξει, κάποιοι θα πιέζουν να αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος η κατεχόμενη Κύπρος, η κυβέρνηση που έχουμε τώρα στην Κύπρο δεν θα τους κάνει τη χάρη, δεν θα δεχτεί, και τότε θα ξεκινήσουν πόλεμο εναντίον της. Αλλά επειδή θα κάνει έργο Θεού σε λίγο, δεν θα μπορέσουν να την ρίξουν.

Όλα αυτά θα γίνουν αυτό το διάστημα, τώρα. Τελειώνουν οι δημοτικές εκλογές και σε λίγο θα πάμε σε πολιτική αστάθεια, και σε Γεωπολιτική αστάθεια. Και θα δούμε και σεισμική αστάθεια.

Και το ΡΕΜΠΕΛΟ όπως είπαν, ο Άγιος Κοσμάς, ο βατοπαιδινός και ο Άγιος Παϊσιος. Θα ξεσηκωθεί το ρέμπελο εναντίον μας, εναντίον των Ελλήνων. Αυτά, ΙΣΩΣ τα δούμε μέχρι αυτά τα Χριστούγεννα. Ακόμα και τα Χριστούγεννα αυτά, θα προσπαθήσουν, οι μαριονέτες εδώ στην Ελλάδα να τα αμφισβητήσουν. Θα δοκιμάσουν να το κάνουν, αλλά δεν θα το πετύχουν.

Θα έχουμε την κατάρρευση του παπισμού. Μετά που θα πέσει η Κωνσταντινούπολη, και πριν γίνει πάλι ορθόδοξη Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Μέσα στο 2025 κάποιοι προγραμματίζουν να κάνουν την Ένωση των Θρησκειών, διότι μέχρι το 2025 θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, διότι γνωρίζουν ότι ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η Ελλάδα θα ξυπνήσει από τα μέσα του 2024 και δεν θα μπορέσουν να κάνουν την ένωσή των θρησκειών η την πανθρησκεία.

ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

Οι τουρκοι θα μαζευτούν, όσοι μείνουν, στην περιοχή των ΑΖΕΡΩΝ ( ΝΑΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ). Και μετά θα έχουμε Τον Θρίαμβο της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας.

Όταν πέσει η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Ρώσων, αυτοί θα την κρατήσουν για λίγο, και μετά θα έρθει αυτή η ευλογημένη μέρα. Μετά από το πέρασμα του 24, έρχεται, η Ανατολή του ήλιου προς Ανατολάς, έρχεται πλέον η Αγιά Σοφιά στα χέρια των Ελλήνων.

Από τον Μάιο του 2024 θα καταλάβουμε ότι το 2025 η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα έρθει στα χέρια των ΕΛΛΗΝΩΝ. Εκεί τελειώνουν όλα, εκεί θα αρχίσει η νέα ιστορία του κόσμου

Θα δείτε την Ορθόδοξη Ρωσία να ανακάμπτει μετά τον πόλεμο με την Ουκρανία και όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους και θα λένε πώς είναι δυνατό μέσα από τις στάχτες της να Αναγεννήθηκε.

Σε όλο τον κόσμο θα δούμε εκρήξεις Ηφαιστίων, πλημμύρες που δεν τις περίμενε κανείς και που δεν έγιναν ποτέ στην παγκόσμια ιστορία. Που ο κόσμος όλος θα τα θυμάται πολλά χρόνια μετά. Θα δείτε πολιτικούς σεισμούς και εκτός Ελλάδος, σε πολλά αλλά κράτη του κόσμου.

Και βλέποντας όλα αυτά τα πράγματα θα βγάλουν ένα παγκόσμιο ηγέτη ο οποίος όμως Θα μείνει για πολύ λίγο, θα προσπαθήσει όσα έχουν πει οι Άγιοι, να τα καταπατήσει

Παιδιά μου εύχομαι ολος ο κόσμος σε όλον τον πλανήτη να έρθει σε μετάνοια και να επιστρέψει στον Θεό διότι θα γίνουν φοβερά πράγματα, φοβερά γεγονότα. Η Τουρκία μέσα στο 24 θα πάθει φοβερές ζημιές, πρώτα θα ξεκινήσουν οι σεισμοί (στην Τουρκία)

Δεν θα γλιτώσει από ΕΝΑ πολύ μεγάλο καταστροφικό Σεισμό. Μετά θα μπει σε πόλεμο με άλλα 2 έως 3 κράτη και μετά θα έρθει η ΜΕΓΑΛΗ καταστροφή της. Η μεγάλη δυστυχία της Τουρκίας είναι ότι η ηγεσία της δεν καταλαβαίνει το μέγεθος της καταστροφής που θα πάθει. Η ηγεσία της Τουρκίας, αν μελετούσαν τις προφητείες των Αγίων μας δεν θα τολμούσαν να πειράξουν την Αγία Σοφία. ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΒΑΛΕ ΧΕΡΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΓΙ’ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ‘’ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ’’ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΒΑΣΑΝΑ, Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΕ…..ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΘΙΣΕΙ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΑ

Παιδιά μου, πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο ποιο γρήγορα μετανοήσετε, όσο ποιο πολύ προσευχηθείτε , όσο ποιο πολύ αγαπάτε, όσο ποιο πολύ είστε με την Εκκλησία, με την Αγία Τριάδα, όσο ποιο πολύ στην μετάνοια, στην εξομολόγηση και όσο ποιο πολύ να κρατάτε λάβαρο στην ψυχή σας την Τριαδικότητα του Θεού που είναι Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα, και να κρατάτε στο μέτωπο σας, και στην καρδιά σας την Παναγία, την Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλου του κόσμου

Μην φοβηθείτε, θα έρθουν πράγματα πολύ σκληρά, αλλά εσείς να μην φοβηθείτε, αλλά να μετανοήσετε να είστε σε αγρυπνία, μην κοιμάστε πάνω σε δάφνες, μην κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου( αυτό το λέτε εσείς) μην είστε μακριά από τον Ουράνιο Πατέρα, μην είστε μακριά από την Αγία Τριάδα, μην είστε μακριά από τον Θεό, γονατίστε με τα γόνατα της ψυχής και τα γόνατα του σώματος, να κλείνεται τον αυχένα σας και προσευχηθείτε και γι’ αυτούς που δεν γνώρισαν ποτέ …ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΕΟ, ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΑΤΕΡΑ.

Υ.Γ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

Ο Θεός μπορεί να αλλάξει τη ροή της ιστορίας με έκτακτα και ανέλπιστα γεγονότα, μπορεί να καθυστερήσει ένα γεγονός η να το συντομευσει για λόγους που ο Ίδιος γνωρίζει. Έχει λύσεις ο Θεός, που εμείς δεν μπορούμε να τις φανταστούμε. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ






και αλλο σχετικο.. απο news on demand
τοσες.. συμπτωσεις..

ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΑΝΩ!!! 

 ΠΡΟΣΕΥΧΗ


Eτοιμάζεται η Ελλάδα να στείλει και…2o πλοίο! Aπόψε παίρνουν τις αποφάσεις! – Ενώνονται Σουνίτες και Σιίτες! – Ξεκίνησε ήδη ο μεγάλος πόλεμος;;;

October 14, 2023 0 comment 1 views

Eτοιμάζεται η Ελλάδα να στείλει και…2o πλοίο! Aπόψε παίρνουν τις αποφάσεις! – Ενώνονται Σουνίτες και Σιίτες! – Ξεκίνησε ήδη ο μεγάλος πόλεμος;;;


-Ο χρήστης Ηλίας ράδιο 

Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα φίλοι μου…

Η Αμερική πάει για το Ιράν εκεί κάτω….

Αν εμπλακεί το Ιράν να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο ο Πούτιν θα είναι άγιος μπροστά σε αυτό το ολοκαύτωμα που θα ξεσπάσει….

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να στείλει και δεύτερο πλοίο απόψε παίρνουν τις αποφάσεις….Λέγεται ότι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμο….ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!…

Η ΓΑΖΑ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ.. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!!!

   απο ΄΄το ποθουμενο΄΄

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

τους είπαν "φύγετε από την Γάζα" και αυτοί κάνουν τον Εσπερινό του Σαββάτου στον Άγιο Πορφύριο της Γάζης περιμένοντας τις βόμβες ( συγκλονιστικές φωτογραφίες)

Εσπερινός του Σαββάτου 14 - 10 -2023 ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

Πριν λίγο μεταδώσαμε ...
 Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Αλέξιο. Είναι όλοι τους, δόξα τω Θεώ, πολύ καλά, μέχρι στιγμής. Φιλοξενεί δε στο μοναστήρι και έχουν βρει εκεί καταφύγιο πάνω από εκατόν πενήντα χριστιανοί επί το πλείστον, αλλά και μουσουλμάνοι, που καταστράφηκαν ολοσχερώς τα σπίτια τους. Βοηθός του ο ιερομόναχος π. Σίλας και όλη η εκλεκτή συνοδεία τους. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να τους δίνει ο Θεός δύναμη. 

Μεγάλη αγκαλιά αγάπης ο δεσπότης Αλέξιος, ένας ήρωας επίσκοπος μέσα στην δίνη του πολέμου, αυτός και η συνοδεία του. Άξιος, άξιος, άξιος!
(Σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 στο μοναστήρι στην Γάζα, οι άμαχοι φιλοξενούμενοι έχουν φτάσει τους εξακόσιους και αυξάνεται ο αριθμός ολοένα).βλ https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/10/blog-post_377.html?m=1

ΠΛΗΡΗΣ ΙΕΡΑ ΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ
εις την Υπεραγιαν Θεοτοκον την Γοργοϋπήκοον

 ετοσ ΒΙΖ’

ΠΛΗΡΗΣ ΙΕΡΑ ΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ
εις την Υπεραγιαν Θεοτοκον την Γοργοϋπηκοον,
ης to θαυμα πανηγυρικως εορταζεται
εν τη μονη του δοχειαριου
την Α ́ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Εἰκὼν τοῦ ἐξωφύλλου

Ἡ ἐπίτοιχος Eἰκὼν τῆς Παναγίας τῆς Γοργοϋπηκόου,
δι’ ἧς τὸ θαῦμα ἐγένετο ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ τῶν Ἀρχαγγέλων,

τῆς τοῦ Δοχειαρίου ἐπονομαζομένης∙
ἧς καὶ ἡ ἐπιγραφή∙
« Μήτηρ Θεοῦ ἡ Γοργοεπίκοος – Ἰησοῦς Χριστὸς
†Βρεφοκρατούσα Μῆτερ, ἡ Φοβερὰ Προστασία, τὸ πὺρ κρατοῦσα, θαῦμα καὶ πῶς οὐ
φλέγει·ἐπὶ ἔτους ͵ZΟΑ ́[=7071 ἀπὸ Ἀδὰμ-5508=1563 μετὰ Χριστὸν] Ἠν(δικτιῶνος;)
ΣΤ ́, ὅταν ἔκτησαν τ(ὴν) ἐκκλησίαν τοῦ Δοχιαρίου  »

Στέργειν μὲν ἡμᾶς, ὡς ἀκίνδυνον φόβῳ
Ῥᾷον σιωπῇ· τῷ πόθῳ δὲ Παρθένε
Ὕμνους ὑφαίνειν, συντόνως τεθηγμένους
Ἐργῶδες ἐστίν· ἀλλὰ καὶ Μήτηρ σθένος
Ὅση πέφυκεν, ἡ προαίρεσις δίδου.

Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Δαμασκηνοῦ,
Ἰαμβικός Κανὼν τῶν Χριστουγέννων

Σύ, δεῖξὸν μοι τοῖς ἐπομένοις στίχοις
τῷ χαλεπῷ ἁμαρτωλῷ σὸν θέλημα πανάγιον.

Εἰ θέλεις, Μῆτερ τοῦ Θεοῦ, ὑμνογραφῶ· Ὀκτωβρίου τῇ πρώτῃ 

Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου, PG τ. 524 σ. 427-430, Ὁμιλία πρὸ τῆς ἐξορίας
α ́. Πολλὰ τὰ κύματα καὶ χαλεπὸν τὸ κλυδώνιον· ἀλλ’ οὐ δεδοίκαμεν, μὴ
καταποντισθῶμεν· ἐπὶ γὰρ τῆς πέτρας ἑστήκαμεν. Μαινέσθω ἡ θάλασσα, πέτραν διαλῦσαι
οὐ δύναται· ἐγειρέσθω τὰ κύματα, τοῦ Ἰησοῦ τὸ πλοῖον καταποντίσαι οὐκ ἰσχύει. Τὶ
δεδοίκαμεν, εἰπέ μοι; Τὸν θάνατον; Ἐμοὶ τὸ ζῇν Χριστὸς, καὶ τὸ ἀποθανεῖν κέρδος. Ἀλλ’
ἐξορίαν, εἰπέ μοι; Τοῦ Κυρίου ἡ γῆ, καὶ τὸ πλήρωμα αὐτῆς. Ἀλλὰ χρημάτων δήμευσιν; Οὐδὲν
εἰσηνέγκαμεν εἰς τὸν κόσμον, δῆλον ὅτι οὐδὲν ἐξενεγκεῖν δυνάμεθα· καὶ τὰ φοβερὰ τοῦ
κόσμου ἐμοὶ εὐκαταφρόνητα, καὶ τὰ χρηστὰ καταγέλαστα. Οὐ πενίαν δέδοικα, οὐ πλοῦτον
ἐπιθυμῶ· οὐ θάνατον φοβοῦμαι, οὐ ζῆσαι εὔχομαι, εἰ μὴ διὰ τὴν ὑμετέραν προκοπήν. Διὸ καὶ
τὰ νῦν ὑπομιμνήσκω, καὶ παρακαλῶ τὴν ὑμετέραν θαῤῥεῖν ἀγάπην. Οὐδεὶς γὰρ ἡμᾶς
ἀποσπάσαι δυνήσεται· ὃ γὰρ ὁ Θεὸς συνέζευξεν, ἄνθρωπος χωρίσαι οὐ δύναται. Εἰ γὰρ περὶ
γυναικὸς καὶ ἀνδρὸς λέγει· Ἀντὶ τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα αὐτοῦ καὶ τὴν
μητέρα, καὶ προσκολληθήσεται τῇ γυναικὶ αὐτοῦ, καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν· ὃ οὖν ὁ
Θεὸς ἔζευξεν, ἄνθρωπος μὴ χωριζέτω. Εἰ γάμον οὐ δύνασαι διασπᾶσαι, πόσῳ μᾶλλον
Ἐκκλησίαν Θεοῦ οὐκ ἰσχύεις καταλῦσαι; Ἀλλὰ πολεμεῖς αὐτήν, οὐ δυνάμενος βλάψαι τὸν
πολεμούμενον. Ἀλλ’ ἐμὲ μὲν ἐργάζῃ λαμπρότερον, ἑαυτοῦ δὲ τὴν ἰσχὺν καταλύεις τῆς πρὸς
ἐμὲ μάχης· Σκληρὸν γὰρ σοι πρὸς κέντρα ὀξέα λακτίζειν. Οὐκ ἀμβλύνεις τὰ κέντρα, ἀλλὰ τοὺς
πόδας αἱμάσσεις· ἐπεὶ καὶ τὰ κύματα τὴν πέτραν οὐ διαλύει, ἀλλ’ αὐτὰ εἰς ἀφρὸν διαλύονται.
Οὐδὲν Ἐκκλησίας δυνατώτερον, ἄνθρωπε. Λῦσον τὸν πόλεμον, ἵνα μὴ καταλύσῃ σου τὴν
δύναμιν· μὴ εἴσαγε πόλεμον εἰς οὐρανόν. Ἄνθρωπον ἐὰν πολεμῆς, εἰ ἐνίκησας, ἢ ἐνικήθης.
Ἐκκλησίαν δὲ ἐὰν πολεμῆς, νικῆσαί σε ἀμήχανον· ὁ Θεὸς γὰρ ἐστιν ὁ πάντων ἰσχυρότερος.
Μὴ παραζηλοῦμεν τὸν Κύριον; Μὴ ἰσχυρότεροι αὐτοῦ ἐσμεν; Ὁ Θεὸς ἔπηξε, τὶς ἐπιχειρεῖ
σαλεύειν; Οὐκ οἶσθα αὐτοῦ τὴν δύναμιν. Ἐπιβλέπει ἐπὶ γῆν, καὶ ποιεῖ αὐτὴν τρέμειν· κελεύει,
καὶ τὰ σειόμενα ἡδράζετο. Εἰ γῇ πόλιν σαλευομένην ἔστησε, πολλῷ μᾶλλον τὴν Ἐκκλησίαν
στῆσαι δύναται. Ἡ ἐκκλησία οὐρανοῦ ἰσχυροτέρα· Ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δὲ
λόγοι μου οὐ μὴ παρέλθωσι. Ποίοι λόγοι; Σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτῃ μου τῇ πέτρᾳ
οἰκοδομήσω μου τὴν Ἐκκλησίαν, καὶ πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς.
β ́. Εἰ ἀπιστεῖς τῷ λόγῳ, πίστευε τοῖς πράγμασι. Πόσοι τύραννοι ἠθέλησαν περιγενέσθαι τῆς
Ἐκκλησίας; Πόσα τήγανα; Πόσοι κάμινοι, θηρίων ὀδόντες, ξίφη ἠκονημένα; Καὶ οὐ
περιεγένοντο. Ποῦ οἱ πολεμήσαντες; Σεσίγηνται καὶ λήθη παραδέδονται. Ποῦ δὲ ἡ
Ἐκκλησία; Ὑπὲρ τὸν ἥλιον λάμπει. Τὰ ἐκείνων ἔσβεσται, τὰ ταύτης ἀθάνατα. Εἰ ὅτε ὀλίγοι
ἦσαν, οὐκ ἐνικήθησαν, ὅτε ἡ οἰκουμένη ἐπλήσθη εὐσεβείας, πῶς νικῆσαι δύνασαι; Ὁ
οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δὲ λόγοι μου οὐ μὴ παρέλθωσι. Καὶ μάλα εἰκότως·
ποθεινοτέρα γὰρ ἡ Ἐκκλησία τῷ Θεῷ τοῦ οὐρανοῦ. Οὐρανοῦ σῶμα οὐκ ἀνέλαβεν,
Ἐκκλησίας δὲ σάρκα ἀνέλαβε· διὰ τὴν Ἐκκλησίαν ὁ οὐρανός, οὐ διὰ τὸν οὐρανὸν ἡ
Ἐκκλησία. Μηδὲν ὑμᾶς θορυβείτω τῶν γενομένων. Τοῦτό μοι χαρίσασθε, πίστιν
ἀπερίτρεπτον. Οὐκ εἴδετε τὸν Πέτρον περιπατοῦντα ἐπὶ τῶν ὑδάτων, καὶ ὀλίγον διστάσαντα,
καὶ μέλλοντα καταποντίζεσθαι, οὐ διὰ τὴν ἄτακτον τῶν ὑδάτων ὁρμήν, ἀλλὰ διὰ τὴν
ἀσθένειαν τῆς πίστεως; Μὴ γὰρ ἀνθρωπίναις ψήφοις ἐνταῦθα ἤλθομεν; Μὴ γὰρ ἄνθρωπος
ἤγαγεν, ἵνα ἄνθρωπος καταλύσῃ; Ταῦτα λέγω οὐκ ἀπονοούμενος, μὴ γένοιτο, οὐδὲ
ἀλαζονευόμενος, ἀλλὰ τὸ ὑμῶν σεσαλευμένον στηρίξαι βουλόμενος. Ἐπειδὴ ἔστη ἡ πόλις,
Ἐκκλησίαν ὁ διάβολος ἠθέλησε σαλεῦσαι. Μιαρὲ καὶ παμμίαρε διάβολε, τοίχων οὐ
περιεγένου, καὶ Ἐκκλησίαν προσδοκᾷς σαλεῦσαι; Μὴ γὰρ ἐν τοίχοις ἡ Ἐκκλησία; Ἐν τῷ
πλήθει τῶν πιστῶν ἡ Ἐκκλησία. Ἰδοὺ πόσοι στῦλοι ἑδραῖοι, οὐ σιδήρῳ δεδεμένοι, ἀλλὰ
πίστει ἐσφιγμένοι. Οὐ λέγω ὅτι τοσοῦτον πλῆθος πυρὸς σφοδρότερον· ἀλλ’ οὔτε, εἰ εἷς ἦν,
περιεγένου. Καὶ οἶδας, οἷά σοι τραύματα παρέσχον οἱ μάρτυρες. Εἰσῆλθε πολλάκις κόρη
ἁπαλὴ καὶ ἀπειρόγαμος· κηροῦ ἦν ἁπαλωτέρα, καὶ πέτρας ἐγένετο στερεωτέρα. Τὰς πλευρᾶς
αὐτῆς ἔξεες, καὶ τὴν πίστιν αὐτῆς οὐκ ἔλαβες. Ἠτόνησε τῆς σαρκὸς ἡ φύσις, καὶ οὐκ
ἀπηγορεύθη τῆς πίστεως ἡ δύναμις· ἐδαπανᾶτο τὸ σῶμα, ἐνεανιεύετο τὸ φρόνημα·
ἀνηλίσκετο δὲ ἡ οὐσία, καὶ ἔμενεν ἡ εὐλάβεια. Γυναικὸς οὐ περιεγένου μιᾶς, καὶ τοσούτου
περιγενέσθαι δήμου προσδοκᾷς; Οὐκ ἀκούεις τοῦ Κυρίου λέγοντος, Ὅπου δύο ἢ τρεῖς εἰσι
συνηγμένοι εἰς τὸ ὄνομά μου, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν; Ὅπου τοσοῦτος δῆμος ἀγάπῃ
ἐσφιγμένος, οὐ πάρεστιν; Ἔχω αὐτοῦ ἐνέχυρον· μὴ γὰρ οἰκείᾳ δυνάμει θαῤῥῶ; Γραμματεῖον
αὐτοῦ κατέχω. Ἐκεῖνό μοι βακτηρία, ἐκεῖνο μοὶ ἀσφάλεια, ἐκεῖνό μοι λιμὴν ἀκύμαντος. Κἂν

ἡ οἰκουμένη ταράττηται, τὸ γραμματεῖον κατέχω· αὐτῷ (αὐτό) ἀναγινώσκω· τὰ γράμματα
ἐκεῖνα τεῖχος ἐμοὶ καὶ ἀσφάλειᾳ. Ποῖα ταῦτα; Ἐγὼ μεθ’ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς
συντελείας τοῦ αἰῶνος. Χριστὸς μετ’ ἐμοῦ καὶ τίνα φοβηθήσομαι; Κἂν κύματα κατ’ ἐμοῦ
διεγείρηται, κἂν πελάγη, κἂν ἀρχόντων θυμοί· ἐμοὶ ταῦτα πάντα ἀράχνης εὐτελεστέρα.
Καὶ εἰ μὴ διὰ τὴν ὑμετέραν ἀγάπην, οὐδὲ σήμερον ἂν παρῃτησάμην ἀπελθεῖν. Ἀεὶ γὰρ λέγω,
Κύριε, τὸ σὸν θέλημα γενέσθω· οὐκ ὃ τὶ ὁ δεῖνα, καὶ ὁ δεῖνα, ἀλλ’ εἲ τι σὺ βούλει. Οὗτος ἐμοὶ
πύργος, τοῦτο ἐμοὶ πέτρα ἀκίνητος· τοῦτο ἐμοὶ βακτηρία ἀπερίτρεπτος. Εἰ βούλεται ὁ Θεὸς
τοῦτο γενέσθαι, γινέσθω. Εἰ βούλεται ἐνταῦθα εἶναί με, χάριν ἔχω. Ὅπου βούλεται,
εὐχαριστῶ.
γ ́. Μηδεὶς ὑμᾶς θορυβείτω· ταῖς εὐχαῖς προσέχετε. Ταῦτα ἐποίησεν ὁ διάβολος, ἵνα ἐκκόψῃ
τὴν σπουδὴν τὴν περὶ τὰς λιτανείας. Ἀλλ’ οὐ προχωρεῖ αὐτῷ· ἀλλὰ σπουδαιοτέρους ὑμᾶς καὶ
θερμοτέρους εὑρήκαμεν. Αὔριον εἰς λιτανεῖον ἐξελεύσομαι μεθ' ὑμῶν. Ἢ ὅπου ἐγώ, καὶ
ὑμεῖς ἐκεῖ· ὅπου ὑμεῖς, ἐκεῖ κἀγώ· ἓν σῶμά ἐσμεν· οὐ σῶμα κεφαλῆς, οὐ κεφαλὴ σώματος
χωρίζεται. Διειργόμεθα τῷ τόπῳ, ἀλλ’ ἡνώμεθα τῇ ἀγάπῃ· οὐδὲ θάνατος διακόψαι δυνήσεται.
Κἂν γὰρ ἀποθάνῃ μου τὸ σῶμα, ζῇ ἡ ψυχή, καὶ μέμνηται τοῦ δήμου· ὑμεῖς ἐμοὶ πατέρες· πῶς
ὑμῶν δύναμαι ἐπιλαθέσθαι; Ὑμεῖς ἐμοὶ πατέρες, ὑμεῖς ἐμοὶ ζωή, ὑμεῖς ἐμοὶ εὐδοκίμησις. Ἐὰν
ὑμεῖς προκόψητε, ἐγὼ εὐδοκιμῶ· ἐστε ἐμοὶ ζωὴ πλοῦτος ἐν τῷ ὑμετέρῳ κεῖται θησαυρῷ. Ἐγὼ
μυριάκις ὑπὲρ ὑμῶν σφαγῆναι ἕτοιμος (καὶ οὐδεμίαν χάριν παρέχω, ἀλλὰ καὶ ὀφειλὴν
ἀποδίδωμι· Ὁ γὰρ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων), καὶ σφαγῆναι
μυριάκις, καὶ μυρίας κεφαλὰς ἀποτμηθῆναι. Ἐμοὶ ὁ θάνατος οὗτος ἀθανασίας ὑπόθεσις, ἐμοὶ
αἱ ἐπιβουλαὶ αὗται ἀσφαλείας ἀφορμή. Μὴ γὰρ διὰ χρήματα ἐπιβουλεύομαι, ἵνα λυπηθῶ; Μὴ
γὰρ δι’ ἁμαρτήματα, ἵνα ἀλγήσω; Διὰ τὸν ἔρωτα τὸν περὶ ὑμᾶς· ἐπειδὴ πάντα ποιῶ, ὥστε
ὑμᾶς ἐν ἀσφαλείᾳ μεῖναι, ὥστε μηδὲν παρεισελθεῖν τῇ ποίμνῃ, ὥστε μεῖναι ἀκέραιον τὸ
ποίμνιον. Ἡ ὑπόθεσις τῶν ἀγώνων ἀρκεῖ μοι εἰς στέφανον. Τὶ γὰρ ἂν πάθοιμι ὑπὲρ ὑμῶν;
Ὑμεῖς ἐμοὶ πολῖται, ὑμεῖς ἐμοὶ πατέρες, ὑμεῖς ἐμοὶ ἀδελφοί, ὑμεῖς ἐμοὶ τέκνα, ὑμεῖς ἐμοὶ
μέλη, ὑμεῖς ἐμοὶ σῶμα, ὑμεῖς ἐμοὶ φῶς, μᾶλλον δὲ καὶ τοῦ φωτὸς τούτου γλυκύτεροι. Τὶ γὰρ
τοιοῦτον παρέχει μοι ἡ ἀκτῖνα οἷον ἡ ὑμετέρα ἀγάπη; Ἡ ἀκτῖνα ἐν τῷ παρόντι με βίῳ ὠφελεῖ,
ἡ δὲ ὑμετέρα ἀγάπη στέφανον μοι πλέκει ἐν τῷ μέλλοντι. Ταῦτα δὲ λέγω εἰς ὦτα ἀκουόντων·
τὶ δὲ τῶν ὤτων ὑμῶν ἀκουστικώτερον; Τοσαύτας ἡμέρας ἠγρυπνήσατε, καὶ οὐδὲν ὑμᾶς
ἔκαμψεν, οὐ χρόνου μῆκος μαλακωτέρους ὑμᾶς ἐποίησεν, οὐ φόβοι, οὐκ ἀπειλαί· πρὸς πάντα
ἐγένεσθε γενναῖοι. Καὶ τὶ λέγω, ἐγένεσθε; Τοῦτο ὅπερ ἐπεθύμουν ἀεί, κατεφρονήσατε τῶν
βιωτικῶν πραγμάτων, ἀπετάξασθε τῇ γῇ, εἰς τὸν οὐρανὸν μετέστητε· ἀπηλλάγητε τῶν
συνδέσμων τοῦ σώματος, πρὸς τὴν μακαρίαν ἐκείνην ἁμιλλᾶσθε φιλοσοφίαν. Ταῦτα ἐμοὶ
στέφανοι, ταῦτα παράκλησις, ταῦτα παραμυθία, ταῦτα ἐμοὶ ἄλειμμα, ταῦτα ζωή, ταῦτα
ἀθανασίας ὑπόθεσις.
δ ́. Ἀλλ’ ὁρῶ τοῖς ἐμαυτοῦ δόγμασί τινας ἐγκαρτερεῖν με πειθόντων. Φέρει γὰρ πολλὰ τῶν
εὐτυχημάτων εἰς τοὐναντίον· ὅτι οἷς ἐδόκουν ζηλωτὴς εἶναι, περιπέπτωκα τῇ μοχθηρίᾳ· οἱ
μὲν κατὰ τὸν τρόπον καθαιροῦντες νικῶσι τὸν ἀγῶνα τῇ διαφορᾷ τῶν πραγμάτων· οὐκ
ἠπείλουν, ἀλλὰ παρίσταντο. Ἐστι γὰρ καιρὸς νῦν εἰπεῖν τὰ περὶ τῆς ἐμῆς θλίψεως. Νόμος
ἐστίν, ἀλλ’ ὁ νομοθέτης νικᾶται. Τέκνα, μὰ τὴν ὑμετέραν ἀγάπην, βλέπω συσκευὴν
πολεμοῦσαν, καὶ τὸν Θεὸν ὑβριζόμενον· βλέπω τὸν ἀγῶνα πίπτοντα, καὶ τὸν ἀγωνοθέτην
λυπούμενον· βλέπω τὸ πιθανὸν τῆς ἀληθείας μαραινόμενον, καὶ τὴν συσκευὴν ἀνθοῦσαν.
Λέγουσι μοί, ὅτι ἔφαγες καὶ ἐβάπτισας. Εἰ ἐποίησα τοῦτο, ἀνάθεμα ἔσομαι· μὴ ἀριθμηθείην
εἰς ἐπισκόπων ῥίζαν. Μὴ γένωμαι μετ’ ἀγγέλων· μὴ ἀρέσω Θεῷ· εἰ δὲ καὶ ἔφαγον καὶ
ἐβάπτισα, οὐδὲν ἄκαιρον τῶν πραγμάτων ἐποίησα. Πρόσχες μοι μετὰ ἀκριβείας ὃ λέγω, καὶ
λέγων οὐ παύσομαι. Ἐμοὶ μὲν τὸ λέγειν οὐκ ὀκνηρόν, ὑμῖν δὲ ἀσφαλές. Ἀλλ’ ἐπανέλθωμεν
ἐπὶ τὸ προκείμενον. Λέγουσιν ὅτι ἔφαγον καὶ ἐβάπτισα. Καθελέτωσαν οὖν Παῦλον, ὅτι μετὰ
τὸ δειπνῆσαι ἐχαρίσατο τῷ δεσμοφύλακι τὸ βάπτισμα. Τολμῶ λέγειν, καθελέτωσαν καὶ αὐτὸν
τὸν Χριστόν, ὅτι μετὰ τὸ δεῖπνον τοῖς μαθηταῖς τὴν κοινωνίαν ἐχαρίσατο. Ἀλλ’ εἰκότα καὶ
μεγάλα ἡμῖν ταῦτα· ταῦτα φαιδρὰ τῆς εἰρήνης· ταῦτα τοῦ λαοῦ τὰ ἐγκώμια. Ἐμοῦ ὁ
στέφανος, ὑμῶν ὁ καρπός. Ἀλλ’ οἴδατε, ἀγαπητοί, διὰ τὶ με θέλουσι καθελεῖν. Ὅτι τάπητας
οὐχ ἥπλωσα, οὔτε σηρικὰ ἱμάτια οὐκ ἐνεδυσάμην, καὶ ὅτι τὴν γαστριμαργίαν αὐτῶν οὐ
παρεμυθησάμην. Ἤνθησαν γὰρ ἔγγονα τῆς ἀσπίδος, ἔτι περιλέλειπται τῆς Ἰεζάβελ ὁ σπόρος·
ἔτι δὲ καὶ ἡ χάρις τῷ Ἡλίᾳ συναγωνίζεται. Φέρε δὲ μοι εἰς μέσον τὸν θαυμαστὸν καὶ

πλούσιον τῆς ζωῆς κήρυκα, Ἰωάννην λέγω, τὸν πένητα, καὶ ἕως λύχνου μὴ κτησάμενον· εἶχε
γὰρ τὴν λαμπάδα τοῦ Χριστοῦ· οὖ τὴν κεφαλὴν ἐπεθύμησεν ἡ τῆς Εὔας συλλειτουργός, ἡ τῶν
ἁγίων ἐμπόδιον γενομένη, ἡ τοὺς προφήτας διώξασα, ἡ τὴν ἐν δόλῳ νηστείαν κηρύξασα, ἡ
ὁμότιμον τοῦ ὀνόματος τῆς ἐχίδνης ἐπισταμένη τὴν ὄρχησιν, ἐν τῷ ἀρίστῳ τῷ ἀτελεῖ
ὀρχησαμένη. Οὐκ ἐπεθύμησε ζωήν, οὐκ ἐπεθύμησε χρημάτων ὄγκον, οὐ βασιλείας ἀξίωμα,
οὐκ ἄλλης τινὸς περιουσίας. Ἀλλ’ εἰπὲ μοι, ἄνθρωπε, τὶ ἐπεθύμησε; Κεφαλὴν ἀνθρώπου. Τὶ
δὲ λέγω; Οὐ μόνον ἀνθρώπου, ἀλλ’ Εὐαγγελιστοῦ. Ἀλλ’ οὐκ ἐνίκησε λαβοῦσα τὴν κεφαλήν.
Ἔτεμε γὰρ τὴν κεφαλὴν αἰτησαμένη, τὴν ἄνομον ἐπιθυμίαν σπουδαίως διὰ πίνακος
δεξαμένη. Βλέπε, καὶ θαύμασον τοῦ Θεοῦ τὴν δύναμιν. Διήλεγχεν ὁ ἀναίτιος, ἀπετμήθη· ἀλλ’
ὁ ἀποτμηθεὶς ἐν δεξιᾷ τοῦ Χριστοῦ, ἡ δὲ ἀπαραίτητον κόλασιν ἐκδέχεται. Πάλιν ἐκείνης τὸ
σπέρμα, ὁ σπόρος ὁ ἀκανθώδης ἐπιζητεῖ καὶ σπεύδει. Ἀλλ’ Ἡρῳδιὰς Ἰωάννου τὴν κεφαλὴν
ζητοῦσα πάλιν ὄρχησιν, οὐχ ἣν τοῖς ποσὶ παίζομεν, ἀλλὰ τὴν τῆς Μαρίας ἐπερειδομένην.
Πάλιν βοᾷ καὶ λέγει Ἰωάννης· Οὐκ ἔξεστί σοι τὴν γυναῖκα ἔχειν τοῦ ἀδελφοῦ σου.
ε ́. Ἀλλὰ τὶ εἴπω; Δακρύων ὁ παρὼν καιρός· πάντα γὰρ εἰς ἀδοξίαν ἐκτρέχει, καὶ πάντα
χρόνος κρινεῖ. Χρυσὸς τὸ ὅλον δοξάζει. Ἀλλὰ φέρε μοι τὸν ἅγιον Δαυῒδ τὸν λέγοντα καὶ
βοῶντα· Χρυσὸς ἐὰν ῥέῃ, μὴ προστίθεσθε καρδίαν. Ἀλλ’ εἰπὲ μοι, τὶς ἦν ὁ οὗτος ὁ ταύτην τὴν
φωνῆν ἐπαφείς; Οὐχὶ τὸ τῆς βασιλείας ἐπὶ τῆς κορυφῆς συγκείμενον εἶχεν; Οὐκ ἐν τῇ
βασιλικῇ ἐξουσίᾳ διέταττεν; Ἀλλ’ οὐ πρὸς ἁρπαγὴν ἔβλεπεν, οὐκ εἰς καθαίρεσιν εὐσεβείας ἦν
αὐτῷ τὸ φρόνημα, οὐδὲ μέριμνα θησαυρῶν, ἀλλὰ τῆς στρατοπέδων συλλογῆς· οὐ γυναικὸς
συγκατάθεσιν. Φεύγετε οὖν, γυναῖκες, τὰς ἀλλοτρίας συλλογάς· μὴ συμβουλεύετε τοῖς
ἀνδράσι συμβουλίαν κακήν· ἀλλ’ ἀσφαλίσθητε τοῖς λεχθεῖσιν. Ἆρα ἐσβέσαμεν ὑμῶν τὴν
φλόγα; Ἆρα ἐμαλάχθη ὑμῖν ἡ καρδία; Ἀλλ’ οἶδα ὅτι ὠφεληθήσεσθε μὲν αἱ τῆς Μαρίας
θυγατέρες· ἀλλὰ δὲ ἄνευ οἴνου κεκορεσμέναι καὶ μεθύουσαι τῇ φιλαργυρίᾳ, ὡς ὁ μακάριος
Παῦλος βοᾷ καὶ κηρύττει λέγων· Ῥίζα πάντων τῶν κακῶν ἡ φιλαργυρία. Οὕτω καὶ αἱ
ἀσύνετοι γυναῖκες ἀποφράττουσιν ἑαυτῶν τὰ ὦτα, καὶ ἀντὶ σπόρου ἀγαθοῦ ἀκάνθας
τίκτουσιν. Ἀλλά, παρακαλῶ, μὴ ἡμῶν τὸν σπόρον ὡς ἐπὶ πέτραν καταβάλλωμεν. Χριστοῦ
ἐσμεν γεώργιον, παρ’ οὗ ἀκούσωμεν· Εὖ, δοῦλε ἀγαθέ, εἴσελθε εἰς τὸν οἶκόν μου· μὴ ἀντὶ τῆς
φωνῆς ταύτης λεχθῇ, Εὖ, δοῦλε κακέ. Ἀλλά, παρακαλῶ, λαμψάτω ὑμῶν ἡ πολιτεία,
ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, μὴ μωράνωμεν ἡμῶν τὸ ἅλας, ἀλλὰ δοξάσωμεν, εὐχαριστήσωμεν,
οἱ πλούσιοι τῷ Πλουσίῳ, οἱ πένητες τῷ Φιλανθρώπῳ, καὶ Φιλοπτώχῳ Χριστῷ, οἱ δυνατοὶ τῇ
κραταιᾷ χειρὶ αὐτοῦ. Καὶ ταῦτα μὲν περὶ ὑμῶν. Ἴσως δὲ συγχωρεῖ ὁ Θεὸς ταῦτά με πάσχειν
ἅπερ βουλεύονται κατ’ ἐμοῦ, ἵνα ἐν συμφοραῖς δοκιμάσῃ τὰ κατ’ ἐμέ· ὅτι ἐν τοῖς πόνοις
ἐναπόκειται νίκη πάντως, καὶ ἐν τοῖς ἀγῶσιν ἡτοίμασται στέφανος. Καὶ γὰρ ὁ θεσπέσιος
Παῦλος ἔλεγε· Τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα· λοιπὸν ἀπόκειταί μοι ὁ τῆς
δικαιοσύνης στέφανος· οὗ στεφάνου καταξιώσει ὑμᾶς ὁ τῶν ὅλων Δεσπότης εἰς τοὺς αἰῶνας.
Ἀμήν

Τῇ A ́ Ὀκτωβρίου
Ἐν τῷ Ἐσπερινῷ
Ὁ Προϊμιακὸς (ργ ́) καί, εἰ βούλει πανηγυρίσαι, τὰ Ἀνοιξαντάρια.
Εἰς δὲ τὸ Κύριε ἐκέκραξα, ἰστῶμεν εἰς στίχους στ ́,
καὶ ψάλλομεν στιχηρά Προσόμοια:≈

Ἦχος β ́Ποίοις εὐφημιῶν ᾄσμασιν
Ποίοις εὐφημιῶν στέμμασιν
καταστέψωμεν τὴν Θεοτόκον
τὴν Ἀειμακάριστον καὶ Παναμώμητον
καὶ Μητέρα τοῦ Θεοῦ ἡμῶν
τὴν Γοργοϋπήκοον προστάτιν
ἐλπίδα, τὴν μόνην ἀκαταίσχυντον
καὶ πάντων, Χριστιανῶν τὸ καταφύγιον
τὴν φοβερὰν προστασίαν
τὴν κραταιὰν παράκλησιν,
τὴν πρεσβεύουσαν πάντοτε
ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Ποίοις εὐφημιῶν ᾄσμασιν
μελωδήσωμεν τὴν Θεοτόκον
τήν τεκούσαν πάντων τὸν Κράτορα
καὶ ἰατῆρα τῶν ψυχῶν ἡμῶν
καὶ θεράποντα τῶν σωμάτων
τὴν Μόνην, δυναμένην συναγαγεῖν ἡμᾶς
ὡς Μήτηρ, παῤῥησίαν Θεῷ ἔχουσα
εἰς Βασιλείαν τὴν θείαν
τὴν Γοργοϋπήκοον
γοργὴ γὰρ ὑπήκοος
τῶν ἐν ἀνάγκαις πιστῶν.

Ποίοις εὐφημιῶν θαύμασιν
μελωδήσωμεν τὴν Θεοτόκον
τὴν Πάντων Βασίλισσαν ∆έσποινα
ἐν πόνοις καὶ βασάνοις ἀντιλήπτορα·
τὴν ἐν πολέμοις καὶ μάχαις
Μητέρα, παντοειδῶν κινδύνων Σῴζουσα
Κυρίαν, Ἀγγέλων καὶ ἀνθρώπων ὡς ὑπάρχουσα
πατρίδος Ἄνασσα μόνην
τὴν Γοργοϋπήκοον
γοργὴ γὰρ ὑπήκοος
καὶ Στρατηγὸς Ὑπέρμαχος.

∆όξα... Καὶ νῦν... Ἦχος α ́·
εἰ βούλει, λέγε τό, καὶ ὡς ∆οξαστικόν τῆς Λιτῆς
Παναγία Μητέρα,
τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ
τῶν Ἁγίων ἡ δόξα
τῶν Ἀγγέλων Κυρία
ἀνθρώπων τὸ καύχημα
κορωνὶς τῶν παρθένων
Ὁσίων ἐγκαλώπισμα
Μαρτύρων παράκλησις
Ἱερέων τὸ Σέμνυμα
Γοργοϋπήκοε Κόρη.
Πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ
σωθῆναι τὰς ψυχᾶς ἡμῶν:≈

Στιχηρὰ ἕτερα

Ἦχος πλ δ ́ Ὢ τοῦ παράδοξου θαύματος
Χαῖρε καὶ εὐφραίνου πάντοτε
∆οχειαρίου Μονὴ
ἐν τῷ Ὄρει τοῦ Ἄθωνος
τῷ Ἁγίῳ αἴφνης γάρ,
μαρτυρεῖται τὴν σήμερον
Γοργοεπήκοος, ἡ Ἱερὰ Εἰκών·
Τί ἀμαυρώνεις, μορφὴν ἁγίαν μου;
Νῆφε, καὶ πρόσεχε, μοναχὲ ἀμόναχε!
ἅπαξ καὶ δίς, τραπεζάρην ἤλεγξεν
εὐθὺς δ’ ἐτύφλωσεν.

Ὢ τοῦ παράδοξου θαύματος
Νεῖλος προσπίπτει χαμαὶ
μετανοίᾳ κεντούμενος
καὶ κρουνῶν ὀμμάτων του
ἀνοιχθέντων ἀντέφησεν·
Τὶς εἶ, Κυρία, ὅτι- φεῦ! ἥμαρτον;
Σπεῦσον, βοήθει, τὸ φῶς μοι δώρησαι
ὅ καὶ ἀπώλεσα, ἡ δὲ ἀπεκρίνατο·
Μήτηρ εἰμί, τοῦ Φωτὸς καὶ τάχιστος
Γοργοϋπήκοος.

Ὅρα παράδοξον θέαμα!
ἵσταται Νεῖλος ἐκεῖ
τῆς Εἰκόνος κατέναντι
ὡς πυρσὸς ἁπτόμενος
καὶ ὀδυρόμενος.
Κρουνοὶ δακρύων ἐξ ὀφθαλμῶν αὐτοῦ
καταρδευόντων ψυχῆς τὴν ἔρημον·
ἥτις ἐξήνθησε, εὐθὺς δὲ ἐβόησε
Ἥμαρτον,φεῦ! τὸ φῶς μου, Μῆτερ, δώρησαι
καὶ αὔθις ἔλαβε!

∆όξα...Καὶ νῦν... Ἦχος γ ́ Αὐτόμελον

Τὴν Σεπτήν Σου Εἰκόνα,
Γοργοϋπήκοε Κόρη
∆οχειαρίου προστάτις, Ἁγίου Ὄρους Μονῆς
τέρατα θαυμάτων, καθ’ ἑκάστην ἡμέραν ἐνεργεῖς
τοῖς φοβουμένοις σὸν Υἱὸν Μονογενῆ
καὶ μετὰ πίστεως
ἀδιστάκτου προσπιπτόντων Σοὶ·
Οὐκ ἔστι νόσος, οὐκ ἔστι πάθος
τῇ Σῇ δυνάμει ἀνίατον·
οὐκ ἔστι πρόβλημα ἄλυτον
οὐκ ἔστι βάσανος, θλῖψις ἀπαράκλητος.
Οὐκ ἔστιν ὀδύνη, πόνος ἀπαρηγόρητος
αἰχμαλωσία οὐκ ἔστιν ἀλύτρωτος.
Πάντα γὰρ τελεσφόρως δύνασαι, ὡς δυνατὴ ἐν ἰσχύϊ
παῤῥησίαν μητρικὴν
ἰσχυρὰν πρὸς Θεὸν ἔχουσαν,
Ἃγιον Κύριον Ἰησοῦν Χριστὸν.
Αὐτῷ νῦν πρέσβευε εἰς τὸ τροπώσαι
πάντα ἐχθρὸν καὶ πολέμιον
τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων ἡμῶν:≈

Ὁ Ἐπιλύχνιος Ύμνος Φῶς ἱλαρὸν καὶ τὸ Προκείμενον τῆς ἑβδομάδος
Γενέσεως τὸ Ἀνάγνωσμα
Ο ́ (κεφ. κη ́, 10-17)

Καὶ ἐξῆλθεν Ἰακὼβ ἀπὸ τοῦ φρέατος τοῦ ὅρκου καὶ ἐπορεύθη εἰς Χαρράν. Καὶ ἀπήντησε
τόπω, καὶ ἐκοιμήθη ἐκεῖ· ἔδυ γὰρ ὁ ἥλιος· καὶ ἔλαβεν ἀπὸ τῶν λίθων τοῦ τόπου, καὶ ἔθηκε
πρὸς κεφαλῆς αὐτοῦ, καὶ ἐκοιμήθη ἐν τῷ τόπῳ ἐκείνῳ, καὶ ἐνυπνιάσθη, καὶ ἰδοὺ κλῖμαξ
ἐστηριγμένη ἐν τῇ γῇ, ἧς ἡ κεφαλὴ ἀφικνεῖτο εἰς τὸν οὐρανόν, καὶ οἱ Ἄγγελοι τοῦ Θεοῦ
ἀνέβαινον καὶ κατέβαινον ἐπ’ αὐτῆς. Ὁ δὲ Κύριος ἐπεστήρικτο ἐπ’ αὐτῆς καὶ εἶπεν· ἐγὼ
εἰμι ὁ Θεὸς Ἀβραὰμ τοῦ πατρός σου, καὶ ὁ Θεὸς Ἰσαάκ, μὴ φοβοῦ. Ἡ γῆ, ἐφ’ ἧς σὺ
καθεύδεις ἐπ’ αὐτῆς, σοὶ δώσω αὐτήν, καὶ τῷ σπέρματί σου. Καὶ ἔσται τὸ σπέρμα σου ὡς ἡ
ἄμμος τῆς γῆς καὶ πλατυνθήσεται ἐπὶ θάλασσαν, καὶ λίβα, καὶ βορρᾶν, καὶ ἐπὶ ἀνατολάς,
καὶ ἐνευλογηθήσονται ἐν σοὶ πᾶσαι αἱ φυλαὶ τῆς γῆς καὶ ἐν τῷ σπέρματί σου. Καὶ ἰδοὺ ἐγὼ
εἰμι μετὰ σοῦ, διαφυλάσσων σὲ ἐν τῇ ὁδῷ πάσῃ, οὗ ἀν πορευθῇς, καὶ ἀποστρέψω σε εἰς
τὴν γῆν ταύτην, ὅτι οὐ μὴ σε ἐγκαταλίπω, ἕως τοῦ ποιῆσαι με πάντα ὅσα ἐλάλησά σοι. Καὶ
ἐξηγέρθη Ἰακὼβ ἐκ τοῦ ὕπνου αὐτοῦ καὶ εἶπεν· ὅτι ἒστι Κύριος ἐν τῷ τόπῳ τούτῳ, ἐγὼ δὲ
οὐκ ᾔδειν. Καὶ ἐφοβήθη, καὶ εἶπεν· ὡς φοβερὸς ὁ τόπος οὗτος· οὐκ ἔστι τοῦτο, ἀλλ’ᾖ
οἶκος Θεοῦ, καὶ αὕτη ἡ πύλη τοῦ οὐρανοῦ.

Προφητείας, Ἰεζεκιὴλ τὸ Ἀνάγνωσμα
Ο ́(κεφ. μγ ́, 27 & μδ ́, 1-4)

Καὶ ἔσται ἀπὸ τῆς ἡμέρας τῆς ὀγδόης καὶ ἐπέκεινα, ποιήσουσιν οἱ ἱερεῖς ἐπὶ τὸ
θυσιαστήριον τὰ ὁλοκαυτώματα ὑμῶν, καὶ τὰ τοῦ σωτηρίου ὑμῶν. Καὶ προσδέξομαι ὑμᾶς,
λέγει Κύριος (μδ ́, 1). Καὶ ἐπέστρεψέ με κατὰ τὴν ὁδὸν τῆς πύλης τῶν Ἁγίων τῆς ἐξωτέρας
τῆς βλεπούσης κατὰ ἀνατολάς, καὶ αὕτη ἦν κεκλεισμένη. Καὶ εἶπε Κύριος πρὸς με· ἡ πύλη
αὕτη κεκλεισμένη ἔσται, οὐκ ἀνοιχθήσεται, καὶ οὐδεὶς οὐ μὴ διέλθῃ δι’ αὐτῆς, ὅτι Κύριος

ὁ Θεός Ἰσραὴλ εἰσελεύσεται δι’ αὐτῆς, καὶ ἔσται κεκλεισμένη. ∆ιότι ὁ ἡγούμενος, οὗτος
καθήσεται ἐν αὐτῇ τοῦ φαγεῖν ἄρτον ἐναντίον Κυρίου. Κατὰ τὴν ὁδὸν τοῦ αἰλὰμ τῆς πύλης
εἰσελεύσεται, καὶ κατὰ τὴν ὁδὸν αὐτοῦ ἐξελεύσεται. Καὶ εἰσήγαγέ με κατὰ τὴν ὁδὸν τῆς
πύλης τῆς πρὸς βορρᾶν, κατέναντι τοῦ οἴκου, καὶ εἶδον καὶ ἰδοὺ πλήρης δόξης ὁ οἶκος
Κυρίου, καὶ πίπτω ἐπὶ πρόσωπόν μου.

Παροιμιῶν τὸ Ἀνάγνωσμα
Ο ́ (κεφ. θ ́, 1-11)
Ἡ Σοφία ᾠκοδόμησεν ἑαυτῇ οἶκον καὶ ὑπήρεισε στύλους ἑπτά· ἔσφαξε τὰ ἑαυτῆς θύματα,
ἐκέρασεν εἰς κρατῆρα τὸν ἑαυτῆς οἶνον, καὶ ἡτοιμάσατο τὴν ἑαυτῆς τράπεζαν· ἀπέστειλε
τοὺς ἑαυτῆς δούλους συγκαλοῦσα μετὰ ὑψηλοῦ κηρύγματος ἐπὶ κρατῆρα, λέγουσα· ὅς
ἐστιν ἄφρων, ἐκκλινάτω πρός με· καὶ τοῖς ἐνδεέσι φρενῶν εἶπεν· ἔλθετε φάγετε τῶν ἐμῶν
ἄρτων, καὶ πίετε οἶνον, ὃν κεκέρακα ὑμῖν, ἀπολείπετε ἀφροσύνην, ἵνα εἰς τὸν αἰῶνα
βασιλεύσητε, καὶ ζητήσατε φρόνησιν, καὶ κατορθώσατε ἐν γνώσει σύνεσιν. Ὁ παιδεύων
κακούς λήψεται ἑαυτῷ ἀτιμίαν· ἐλέγχων δὲ τὸν ἀσεβῆ, μωμήσεται ἑαυτόν. Μὴ ἔλεγχε
κακούς, ἵνα μὴ μισήσωσί σε· ἔλεγχε σοφὸν, καὶ ἀγαπήσει σε. ∆ίδου σοφῷ ἀφορμήν, καὶ
σοφώτερος ἔσται· γνώριζε δικαίῳ, καὶ προσθήσει τοῦ δέχεσθαι. Ἀρχὴ σοφίας, φόβος
Κυρίου, καὶ βουλὴ Ἁγίων, σύνεσις, τὸ δὲ γνῶναι νόμον, διανοίας ἐστὶν ἀγαθῆς· τούτῳ γὰρ
τῷ τρόπῳ πολὺν ζήσεις χρόνον, καὶ προστεθήσεταί σοι ἔτη ζωῆς σου.

Εἰς τὴν Λιτήν, Ἰδιόμελα

Ἦχος α ́
Μήτηρ Θεοῦ, Γοργοϋπήκοε Κόρη,
προμάχησον τῇ Ἐκκλησίᾳ
Ὀρθοδοξίαν τείχισον·
ἁγίασον τοὺς μετὰ φόβου προσπίπτοντας
τῇ Σῇ ἁγίᾳ Εἰκόνι
καὶ παράσχου Σὸν Υἱὸν Μονογενῆ,
εἰς σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Ἦχος β ́
Κύκλῳ ἀσφάλισον
καὶ τείχισον τοὺς προσφοιτώντας σοὶ πάντας
ὡς ποίμνη ἐν μάνδρᾳ
πνευματικῇ, Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ
Μῆτερ Ἁγνή, Κόρη Γοργοϋπήκοε
καὶ παράσχου ἡμῖν
τῆς σωτηρίας τὰ αἰτήματα.

Ἦχος γ ́
Ἄνασσα οὐρανοῦ καὶ γῆς
Μῆτερ τοῦ Θεοῦ τοῦ Ὑψίστου
σκέπε, φρούρει καὶ φύλαττε
ψυχὰς σοὶ προσπιπτόντων
καὶ ἅπαντας εἰσάγαγε
αὐλαῖς τοῦ Παραδείσου
ἐπικαλούμενους
σαῖς πρεσβείαις, ∆έσποινα.

Ἦχος δ ́
Ἡ μόνη διασῴζουσα
Σῶσον, Παρθένε, τὰς ψυχὰς ἡμῶν
ὡς παῤῥησίαν ἔχουσαν
τῷ Σῷ Υἱῷ καὶ Θεῷ
πρέσβευε ἀεὶ φυλλάττειν ἡμᾶς
τὸ καθ’ ἡμέραν, νύκτα
καὶ παντός τοῦ χρόνου λεπτὸν.

Ἦχος πλ α ́
Τὴν Σὴν Εἰκόνα,
τὴν σεπτήν καὶ θαυματουργὸν
ὑπὲρ ἡμῶν προμαχοῦσα ὡς προπύργιον
ταύτην ὕψωσον
Σεπτή, Παναγία Ἁγνὴ
καὶ Ἀειπάρθενε Κόρη·
Μῆτερ τοῦ Θεοῦ, Γοργοϋπήκοε
τείχισον ἡμᾶς
ἀπὸ πάσης ἐχθρᾶς ἐπιθέσεως.

Ἦχος πλ β ́
Τὴν Λιτὴν ἐπιτελοῦντες
ἄγωμεν νικητήρια
τὰ σύμβολα τοῦ Σωτηρίου·
τὸν Σταυρὸν τοῦ Κυρίου
καὶ τὸ σύσσημον τῆς ἡμέτερας δόξης
τὴν Σὴν παναγίαν Εἰκόνα, Γοργοϋπήκοον·
ἐν ταύτῃ γὰρ ἀποσοβοῦμεν
πάντα ἐχθροῦ τὰ ὁρμήματα.

Ἦχος πλ γ ́
Μετὰ τὸν Σταυρὸν τοῦ Κυρίου
καὶ Σωτῆρος Ἰησοῦ Χριστοῦ
τὴν Σὴν πάντιμον ἔχωμεν Εἰκόνα, Θεοτόκε
Βρεφοκρατοῦσαν, Γοργοϋπήκοον·
διὰ ταύτης ἅπαντες
ἀεὶ σὲ δυσωποῦμεν
καὶ τοῦ Σωτηρίου τὰ ἱκανὰ ἑξαιτούμεθα
προσπίπτοντες ἐν πίστει
καὶ μὴ ἀπιστοῦντες.

Ἦχος πλ δ ́
Τὸ κράτος δόξασον, Παναγία Παρθένε,
τοῦ Ἄνακτος καὶ Παμβασιλέως,
τοῦ Σοῦ Υἱοῦ καὶ Θεοῦ.
Τρόπωσον πάντα ἐχθρὸν καὶ πολέμιον
εἰς τέλος, εἰς αἰῶνας
ὑψώματι Εἰκόνος Σου,
Γ ο ρ γ ο ϋ π η κ ό ο υ
καὶ σῶσον ἡμᾶς. Ἀμήν:≈

Εἰς τὸν στίχον, στιχηρὰ Προσόμοια, τὰ Ἀπόστιχα

Ἦχος πλ. α ́ Χαίροις ἀσκητικῶν
Χαίροις ἡ τῶν ἀνθρώπων χαρὰ
καὶ τῶν Ἀγγέλων τὸ θαυμάσιον πρόταγμα
ὁ θρόνος τοῦ Βασιλέως καὶ Παντεπόπτου Θεοῦ
τῶν πιστῶν Σῶν δούλων, Γοργοϋπήκοος·
Κυρία καὶ ∆έσποινα, τῶν Ἁγίων τὸ πρότυπον
τοῦ Πρωτοτύπου ἐκμαγεῖον τὸ πάνσεπτον
Ὦ, Θεόνυμφε, Θεομῆτορ, Πανάμωμε!
σπεῦσον καὶ ἀπολύτρωσον, ἀνάγκης καὶ θλίψεως
τοὺς εὐλαβῶς εὐφημούντας τὴν παναγίαν Εἰκόνα Σου·
Χριστὸν δυσωποῦσα,
δωρηθῆναι ἡμῖν πᾶσι
τὸ μέγα ἔλεος.

Στίχ. Τὸ πρόσωπόν σου λιτανεύσουσιν οἱ πλούσιοι τοῦ λαοῦ:≈

Χαίροις τοῦ Θεανθρώπου Χριστοῦ
Μήτηρ πανένδοξος| καὶ πανακήρατος
τὸ Ὄρος τῆς εὐσεβείας, τὸ ἀκατάβλητον πῦρ
εὐλαβῶν ἁπάντων τὸ προπύργιον·
τὸ τεῖχος τὸ ἄσειστον, ἡ ταχεῖα ἀντίληψις
Φῶς ἡ τεκοῦσα, τὸ φωτίζον τὰ πέρατα
ἀεὶ πρόφθασον, τοὺς εἰς Σὲ καταφεύγοντας·
σπεῦσον, Γοργοϋπήκοε, γοργὴ ὡς ὑπήκοος
ἡ δυνάμενη πρεσβεύειν Χριστῷ, Θεῷ Παντοκράτορι
δωρῆσαι τοῖς πᾶσι
λυτρωθῆναι ἰοβόλων
ῥιπῶν τοῦ ὄφεως.

Στίχ. Πᾶσα ἡ δόξα τῆς θυγατρὸς τοῦ βασιλέως ἔσωθεν,
ἐν ἰματισμῷ διαχρύσῳ περιβεβλημένη, πεποικιλμένη:≈

Χαίροις μόνη βέβαια ἐλπὶς
τὰ δευτερεῖα τῆς Τριάδος ἡ ἔχουσα
λυχνία τῆς Παναγίας| ∆όξης, ἐκπάγλου φωτὸς
τῆς καταυγαζούσης πνοῇ τὰ σύμπαντα·
τὴν θείαν Εἰκόνα Σου, τὴν σεπτὴν εὐφημήσωμεν
ἄσμασι νέοις καὶ σεπτοῖς μελωδήμασι
Γοργοϋπήκοον, εἰς τελεσφόρον βοήθειαν.
Ὕψωσον τῇ δυνάμει σου, τὸ κέρας τῆς Πίστεως
Σύ, Ὀρθοδόξων τὸ κλέος, τὴν Ἐκκλησίαν κραταίωσον
τροπῶσαν ἐν πᾶσι,
καὶ νικῶσαν Σῇ πρεσβείᾳ
ἐχθρὰ ὁρμήματα.

∆όξα...Καὶ νῦν... Ἦχος πλ δ ́
Ἡ κραταιά προστασία
Παναγία Μῆτερ Γοργοϋπήκοε
ὁ πύργος τῆς δόξης, ὁ Θρόνος τοῦ Ὑψίστου.
Ἐπίσκεψαι τὴν ἔκπτωσιν ἡμῶν
καὶ ἐπανεισάγαγε, τῷ νυμφώνι Χριστοῦ
τῇ ἀληθῇ μετανοίᾳ.
Φόβον τὸν ἅγιον, θὲς ἐν ἡμῖν
καὶ θανάτου μνήμην δώρησαι
ἵνα εὐγνωμόνως τῷ ληστῇ
συνδράμωμεν τῷ Παραδείσῳ.
Καὶ σῶσον ἡμᾶς, ἐλεϊνῶς Σοὶ προσπίπτοντας
ἱδρῶσι καὶ δάκρυσιν, Ἁγνὴ
τὰς ἀνομίας ἡμῶν δηλοποιοῦντες
καὶ ἐκβοῶντες κράζοντες·
∆έσποινα, Μῆτερ τοῦ Θεοῦ
Γοργοϋπήκοε Κόρη
πρέσβευε, τοῦ ἐλεηθῆναι καὶ σωθῆναι
τὰς ψυχάς ἡμῶν:≈

Ἀπολυτίκιον τῇ Παναγία τῇ Γοργοϋπηκόῳ
παρὰ τοῦ ἐν Ὀσίοις θεοφόρου πατρός ἡμῶν
Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου:≈

Ἦχος α ́. Τὸν τοῦ Ἄθω φωστῆρα
Ὡς θεόβρυτον κρήνην τῶν ἀΰλων χαρίτων Σου
τὴν θαυματουργόν Σου Εἰκόνα,
Θεοτόκε πλουτίσαντες·
ἐκ ταύτης τῶν θαυμάτων τὰς ῥοάς
ἀντλοῦμεν δαψιλῶς ὡς ἐξ Ἐδέμ.
Σὺ γάρ, Γοργοϋπήκοος βοηθὸς
πέλεις τῶν ἐκβοώντων Σοί·
∆όξα τοῖς Σοῖς χαρίσμασιν, Ἁγνὴ
δόξα τῇ Παρθενία Σου
δόξα τῇ πρὸς ἡμᾶς Σου
ἀνεκφράστῳ προνοίᾳ, Ἄχραντε.

∆όξα...ὅμοιον
Θεοτόκε Παρθένε, Παμμακάριστε ∆έσποινα
Μητρόθεε, Ἀγγέλων Κυρία
καὶ ἀνθρώπων τὸ καύχημα·
ἁπάντων Ὀρθοδόξων ἡ ἐλπὶς
Ὑπέρμαχος Ἑλλήνων Στρατηγὸς·
ἀντιχρίστων τὰ φρυάγματα καθελεῖς,
Σεπτὴ Γοργοϋπήκοε·
Ὕψωσον τὴν Εἰκόνα Σου, Ἁγνὴ,
τρόπωσον τὸν ἐνάντιον
δόξασον σὸν Υἱὸν Μονογενῆ
ἐν πᾶσιν ἔθνεσιν.

Καὶ νῦν... ἕτερον, ὅμοιον
Ἡ τοῦ Ἄθω ἐπόπτις, ∆οχειαρίου τὸ καύχημα
Γοργοϋπήκοε Μῆτερ,
τοῦ Ἁγίου Θεοῦ ἡμῶν·
Πρόμαχον Σὲ ἔχωμεν δεινὴν
∆ιασῴζουσα, Ἁγνή, Ἀειπάρθενε·
ἐκ κινδύνων ἡμᾶς ῥῦσαι καὶ ἐξ ἐχθρῶν
τοὺς πίστει Σοὶ κραυγάζοντας·
Σκέπη καὶ προστασία κραταιὰ
τεῖχος καὶ καταφύγιον
πρέσβευε τοῦ σωθῆναι τὰς ψυχᾶς
τῶν φοβουμένων τὸν Τόκον Σου.


Ἐν τῷ Ὄρθρῳ
Μετὰ τὴν α ́ στιχολογίαν τοῦ Ψαλτηρίου,
Κάθισμα· Ἦχος γ ́ Εὐφραινέσθω τὰ οὐράνια
Θεοτόκε Ἀειπάρθενε,
χαῖρε κόσμου παντός Κυρία
συγκατάβηθι τοῖς πταίσμασι
καὶ πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ
Γοργοϋπήκοε Κόρη, Παρθένε Ἁγνή·
καθελεῖν τοῦ | διαβόλου τὰ ὁρμήματα
Νύμφη Θεοῦ, Παναμώμητε
τῷ λαῷ Σου παράσχου
τὸ μέγα ἔλεος.

∆όξα...ὅμοιον
Γοργοϋπήκοε Κόρη
χαῖρε, ὦ Μῆτερ, Ὑπεραγία
σκέπε Σοὺς δούλους βοώντας
ἐν ταῖς θλίψεσιν αὐτῶν, Ἀπείρανδρε·
κατάβαλε, τὸν ἐχθρὸν καὶ πολέμιον
τὸν θλίβοντα | καὶ δεινῶς βρυχόμενον
καὶ ἐκ τῆς χειρὸς του ἐξάρπασον ἡμᾶς
τοὺς ἀναξίως ὑμνοῦντας
τὸν Τόκον Σου, Ἄφθορε.

Καὶ νῦν... ὅμοιον
Θείᾳ δόξῃ πεποικιλμένη
ὦ, Θεοκυῆτορ, Παναγία
πρέσβευε τῷ Σῷ Υἱῷ καὶ Σωτῆρι
δωρηθῆναι ἡμὶν πᾶσι τὴν Λύτρωσιν
Γοργοϋπήκοε Κόρη, Παρθένε Ἁγνή·
Νύμφη Θεοῦ, Σεμνή, Παναμώμητε
ἐκ κοιλίας Ἅδου ἐξάρπασον ἡμᾶς
διὰ σοῦ γὰρ ἐτέχθη
Θεὸς καὶ Κύριος.

Μετὰ τὴν β ́ στιχολογίαν
Κάθισμα· ἦχος πλ α ́ Τὸν Συνάναρχον Λόγον
Τὴν Μητέρα τοῦ Κτίστου, δεῦτε τιμήσωμεν
τὴν γὰρ τὸν Λόγον τεκοῦσαν εἰς σωτηρίαν ἡμῶν
ἀνυμνήσωμεν πιστοὶ καὶ προσκυνήσωμεν
ὅτι ὑπάρχει ἡ Σεπτὴ
Γοργοϋπήκοος, σεμνὴ
ἰσχύουσα μεσιτεύειν
τῷ Λυτρωτῇ ὑπὲρ πάντων
Χριστιανῶν εὐσεβῶν.

∆όξα... καὶ νῦν...
Θαυμαστὰ τὲ παράδοξα καὶ ἐξαίσια
ἡ ἁγία Εἰκών Σου ὑπερφυῶς ἐνεργεῖ·
Μητροπάρθενε, Ἁγνή, τοῖς ἀνυμνοῦσί Σε
ὅτι πιστεύουσι τῇ Σῇ
παῤῥησίᾳ μητρικῇ
Γοργοϋπήκοε ῥῦσαι
καὶ ἐξανάστησον σαῖς πρεσβείαις
τοὺς πεποιθότας Σῷ Υἱῷ καὶ Θεῷ.

Ἐκλογὴ Πολυελαίου· ∆οῦλοι Κύριον (ρλδ ́), Ἐξομολογεῖσθε (ρλε ́), Λόγον ἀγαθὸν (μδ ́).
Μετὰ τὴν γ ́ Στιχολογίαν, καθίσματα μετὰ τὸν Πολυέλαιον

Ἦχος πλ β ́ Ἀγγελικαὶ ∆υνάμεις
Ἀγγελικαὶ ∆υνάμεις δορυφοροῦσὶ Σε
Γοργοϋπήκοε | καὶ Ὑπερένδοξε
Ὦ, Κόρη, καὶ Κυρία, Θεοτόκε Μαρία
βάτος ἡ φλεγομένη·
ὑπάρχεις καὶ νεφέλη
κούφη καὶ στῦλος πυρὸς
ὁ πόκος ἐν ᾧ ἡ δρόσος
στάμνος καὶ ράβδος χρυσὴ
καὶ κλῖμαξ οὖσα ἀπὸ γῆς
πρὸς οὐρανὸν μετάγουσα.

∆όξα Πατρί... ὅμοιον
Παρθενομάρτυραι πᾶσαι δορυφοροῦσὶ Σε
Θεοτόκε Παρθένε, Γοργοϋπήκοε
Χορὸς τῶν Ἀποστόλων, καὶ μαρτύρων τὸ νέφος
καὶ πληθὺς τῶν Ὁσίων·
μετὰ τοῦ Θεολόγου
καὶ Βαπτιστοῦ τοῦ κλεινοῦ
καὶ πάντων τῶν Ἁγίων,
πάντες Ἀγγέλων χοροὶ
δοξολογοῦσι γεραρῶς
τὸν τόκον Σου τὸν ἄφραστον.

Ἡ τάξις τοῦ Ἑωθινοῦ Εὐαγγελίου
Οἱ Ἀναβαθμοί· τὸ α ́ Ἀντίφωνον τοῦ δ ́ ἦχου·
Προκείμενον ἦχος δ ́
Τὸ πρόσωπόν Σου λιτανεύσουσιν οἱ πλούσιοι τοῦ λαοῦ:≈
Στίχ. Ἡγίασε τὸ σκήνωμα αὐτοῦ ὁ Ὕψιστος
Τὸ Ἑωθινὸν Εὐαγγέλιον. Ζήτει τῇ 25ῃ Μαρτίου·
κατὰ Λουκᾶν (α ́ 24-38): Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, συνέλαβεν Ἐλισάβετ ἡ γυνὴ Ζαχαρίου...
Ὁ Ν ́ ψαλμός· Ἐλέησον μὲ ὁ Θεὸς...
∆όξα Πατρί...
Γοργοϋπηκόου πρεσβείαις Ἐλεῆμον, ἐξάλειψον τὰ πλήθη, τῶν ἐμῶν ἐγκλημάτων.
Καὶ νῦν και αεί...
Ταῖς τῆς Θεοτόκου πρεσβείαις Ἐλεῆμον, ἐξάλειψον τὰ πλήθη, τῶν ἐμῶν ἐγκλημάτων.
Στίχ. Ἐλέησόν με, ὁ Θεός, κατὰ τὸ μέγα ἔλεός σου, καὶ κατὰ τὸ πλῆθος τῶν οἰκτιρμῶν σου,
ἐξάλειψον τὸ ἀνόμημά μου:≈

Ἦχος πλ δ ́, Ἰδιόμελον
Γοργοϋπήκοε, Μῆτερ τοῦ Θεοῦ
τὸν κόσμον διακρατοῦσα σαῖς ἀγκάλαις
μετὰ Ὑιοῦ Μονογενοῦς·
ἐπισκέπουσα πάντοτε καὶ στεῤῥῶς δυσωποῦσα
μὴ παύσῃ πρεσβεύουσα
τῷ φιλανθρώπῳ καὶ ἐλεήμονι Θεῷ
ἡμῖν πᾶσι δωρηθῆναι
τὸ μέγα καὶ πλούσιον ἔλεος:≈

«Μήτηρ Θεοῦ ἡ Ἐλεοῦσα
<∆έησις> Ιω(άννου;) ἐπ(ι)σ(κ)όπου Νικομηδείας»
Ὀρθόδοξη ἀμφιπρόσωπη Εἰκὼν τῆς Λιτῆς

Εἶτα ὁ κανὼν τῆς ἑορτῆς· κανὼν εἰς τὴν Ὑπεραγίαν Θεοτόκον, οὗ ἡ ἀκροστιχίς·
Θεοτόκε Ἀειπάρθενε, Γοργοϋπήκοε σῷζε:≈

ᾨδὴ α ́. Ἦχος δ ́. Ὁ Εἱρμὸς
Ἀνοίξω τὸ στόμα μου
καὶ πληρωθήσεται πνεύματος
καὶ λόγον ἐρεύξομαι,
τῇ βασιλίδι Μητρί·
καὶ ὀφθήσομαι,
φαιδρῶς πανηγυρίζων
καὶ ᾄσω γηθόμενος
ταύτης τὰ θαύματα:≈

Θεὸν Λόγον ἔτεκες,
ἡ Ἀειπάρθενος ∆έσποινα
εἰς πάντων ἀπόλαυσιν
τῆς σωτηρίας βροτῶν
ἐσπαργάνωσας,
ἀνέκλινας ἐν φάτνῃ
καὶ ἔθρεψας γάλακτι,
ἐν ταῖς ἀγκάλαις σου.

Ελλάδα ἐδόξασας,
εἰς ἣν κλῆρον ἔλαχες
τὸ Ὄρος τὸ Ἅγιον,
εἰς σωτηρίαν πιστῶν
ὃ κατέστεψας,
ἀφάτοις εὐλογίαις
ἔτι δὲ κεκόσμηκας
Μοναστηρίοις σου.

Ορος ἀλατόμητον,
χαῖρε τὸ Ὄρος τὸ Ἅγιον
τῇ πίστει ἀνέδειξας
παντὶ τῷ κόσμῳ, Σεπτὴ
καὶ κατηύγασας,
Ἁγνή, τῇ Ἐκκλησίᾳ
ὡς δώρημα ἔξοχον,
καὶ ἀνυπέρβλητον.

Τράπεζα ἡ πάγχρυσος,
Ζωῆς Ἄρτον φέρουσα
δεινῶς μεγαλύνεσαι
ἐν Ἀρχαγγέλλων Μονῇ
ἐν Εἰκόνι Σου,
τῇ Γοργοϋπηκόῳ,
θαῦμα τὸ ἐξαίσιον,
τῷ πάλαι γέγονε.


ᾨδὴ γ ́. Ἦχος δ ́. Ὁ Εἱρμὸς
Τοὺς σοὺς ὑμνολόγους Θεοτόκε,
ὡς ζῶσα καὶ ἄφθονος πηγή,
θίασον συγκροτήσαντας
πνευματικὸν στερέωσον,
καὶ ἐν τὴ θεία δόξη σου,
στεφάνων δόξης ἀξίωσον:≈

Ο Νεῖλος ἐκάπνιζε δαδίοις
τὴν Σὴν Πανακήρατον Μορφὴν
διάκονος εἰς τράπεζαν
βρωμάτων διερχόμενος
καταπλαγεῖς ἀκήκοε
Ὦ, μοναχὲ, σὺ ἀμόναχε!

Κανόνα ἐπέβαλες ἐξαίφνης
βαβαί, τῷ ἀμονάχῳ μοναχῶ!
ὅτι πάλιν ἠμαύρωσε
τὸ παντιμόν Σου πρόσωπον
ἀορασίαν ἔλαβεν
καὶ αἰσθηθεῖς μετενόησεν.

Εκέλευσε Νεῖλος μετὰ θρήνου
ποιῆσαι στασίδιον κατέναντι
Σοῦ θείου ἱστορήματος
δακρύῤῥους ὃς ἐκραύγαζεν
Ὦ, Θεοτόκε, ἵλεως!
ἐλέησόν με, τὸν ἄπιστον!

Αγίων Ἀγγέλων οὖσα μείζων
γοργὴν ὡς ὑπήκοον καινῶς
τῷ μοναχῷ ἀνήγγειλας
Σαὐτὴν προσαγορεύεσθαι,
τὴν τῆς Μονῆς προστάτιδα
ἀμείνονα τὲ ἀντίληψιν.

Εἶτα τὰ Μεσώδια καθίσματα

Ἦχος πλ δ ́. Τὴν Σοφίαν καὶ Λόγον
Τὴν Εἰκόνα τὴν θείαν τὲ καὶ σεπτὴν
προσκυνοῦμεν, Παρθένε, Μήτηρ ζωῆς
τὴν Γοργοϋπήκοον, τὴν ταχεῖαν ἀντίληψιν
τὸ ἐγκαλώπισμα Ὄρους | Ἁγιωνύμου τὸ καύχημα
μονῆς ∆οχειαρίου, τὴν οὐράνιον πρόμαχον
ταύτην δυσωποῦντες, τὴν Βασίλισσα πάντων
πάντες ἡμεῖς ἔξωμεν, τὴν ζωὴν τὴν αἰώνιον
Θεοτόκε Πανύμνητε· πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ
διαβόλου ἀμπλακημάτων ἡμᾶς ῥύσασθαι
τοῖς προσκυνοῦσιν ἐν φόβῳ
τὴν παναγίαν Εἰκόνα Σου.

∆όξα Πατρί.. Καὶ νῦν...ὅμοιον
Θεοτόκε Παρθένε Μήτηρ Θεοῦ
τῷ Υἱῷ σου δυσώπει ὑπὲρ ἡμῶν
ὡς μόνη κρατύνουσα καὶ θερμῶς ἱκετεύουσα
καὶ ἀεὶ μεσιτεύουσα τὴν πάντων μετάνοιαν
τῷ ἀεὶ παρέχοντι ζωὴν τὴν αἰώνιον·
ὅθεν προσκυνοῦντες τὴν σεπτὴν Σὴν Εἰκόνα
ὦ, Γοργοϋπήκοε, εὐλαβῶς ἀνακράξωμεν
Θεοτόκε Πανύμνητε· σῶσον, Παναγία, ψυχὰς
ἃς προσφεύγουσι τῇ κραταιᾷ προστασίᾳ Σου
καὶ διὰ Σοῦ δεχομένας
τὸ θεῖον ἔλεος.

ᾨδὴ δ ́. Ἦχος δ ́. Ὁ Εἱρμὸς
Τὴν ἀνεξιχνίαστον θείαν βουλήν,
τῆς ἐκ τῆς Παρθένου σαρκώσεως,
σοῦ τοῦ Ὕψιστου,
ὁ Προφήτης, Ἀββακούμ,
κατανοῶν ἐκραύγαζε·
∆όξα τῇ δυνάμει σου Κύριε:≈

Ελαβεν τὴν ἴασιν ὁ μοναχὸς
τῶν ὀμματίων τῆς ψυχῆς καὶ τοῦ σώματος
Σῇ εὐσπλαχνίᾳ,
Γοργοϋπήκοε σεπτὴ
κατανοῶν ἐκραύγαζε
δόξα τῇ ἀντιλήψει Σου Πάναγνε.

Ιλεως γενοῦ καὶ ὑπὲρ ἐμοῦ
τοῦ ἐσκοτισμένου καὶ ἄφρονος
φῶς δώρησαὶ μοι
τῷ χαλεπῷ ἁμαρτωλῷ
μετανοῶν προσπίπτω Σοὶ
Γοργοϋπήκοε Ἄνασσα.

Παναγία ∆έσποινα ἀγαθὴ
τῆς ἐμῆς ψυχῆς καὶ τοῦ σώματος
τὸ ὅλον σκότος
ὁ Νεῖλος ἔφησε Σεμνὴ
καταύγασον καὶ δώρησαι
ἴασιν κατ’ ἄμφω καὶ σῶσόν με!

Ανασσα Θεόνυμφε φοβερᾷ
ἀορασίᾳ κατεπλήγην ὁ δείλαιος.
σπεῦσον βοήθει
Γοργοϋπήκοε σεπτὴ
τὸ φῶς γὰρ τὸ ἀϊδιον
ἐν σῇ κοιλίᾳ βαστάσασα.


ᾨδὴ ε ́. Ἦχος δ ́. Ὁ Εἱρμὸς
Ἐξέστη τὰ σύμπαντα,
ἐπὶ τῇ θείᾳ δόξῃ σου·
σὺ γὰρ ἀπειρόγαμε Παρθένε,
ἔσχες ἐν μήτρᾳ τὸν ἐπὶ πάντων Θεόν,
καὶ τέτοκας ἄχρονον Υἱόν,
πᾶσι τοῖς ὑμνοῦσί σε,
τὴν εἰρήνην βραβεύοντα:≈

Ρῦσαὶ τε τοὺς δούλους Σου
παντοίας αὐτῶν θλίψεως
σὺ γάρ, ἀπειρόγαμε Παρθένε,
τὸ φῶς ἐν μήτρᾳ κυοφορήσασα
καὶ τέξασα ἄχρονον Υἱὸν
ἔνσαρκον ὁρώμενον
ἐν μορφῇ σπαργανούμενον.

Θεόνυμφε ∆έσποινα
Θεὸν Λόγον ἡ τέξασα
Ὕψιστον, βροτὸν ἐν τῷ σπηλαίῳ
ἔσχες ἐν μήτρᾳ, Γοργοϋπήκοε
τὸν πάντων ∆εσπότην καὶ Χριστόν,
πᾶσι τοῖς ὑμνοῦσί σε,
σωτηρίαν βραβεύοντα.

Εξέστησαν Ἄγγελοι
ἐν τῇ φρικτῇ Γεννήσει Σου
βρέφους τικτομένου ἐν τῷ σπηλαίῳ
Ποιμένων αἶνον, τῷ ἐπὶ πάντων Θεῷ
ἀγραυλούντων μύχιον ᾠδὴν
παννυχίως ∆όξα σοι
ἐν ὑψίστοις ἐπήναισαν.

Νύκτα νῦν μετέβαλον
εἰς φῶς ἡμέρας ἔνδοξον
ὄντως ἐπὶ γῆς εἰρήνη
βοῶντες πᾶσι, Ποιμένες ἤνεγκον
Κτίστῃ, ὡς Ἀμνὸν τὸν τοῦ Θεοῦ,
δῶρον ἀξιόχρεον
τὸν ἀμνὸν τὸν ἀρτίτοκον.


ᾨδὴ στ ́. Ἦχος δ ́. Ὁ Εἱρμὸς
Τὴν θείαν ταύτην καὶ πάντιμον,
τελοῦντες ἑορτὴν οἱ θεόφρονες,
τῆς Θεομήτορος,
δεῦτε τὰς χεῖρας κροτήσωμεν,
τὸν ἐξ αὐτῆς τεχθέντα
Θεὸν δοξάζοντες:≈

Εἰκόνα δόξης Σῆς ἔχωμεν
ἡμεῖς καὶ ταχυτάτην ἀντίληψιν,
Γοργοϋπήκοον·
δεῦτε, πιστοί, προσκυνήσωμεν
τῶν ἐξ αὐτῆς θαυμάτων
συναπολαύσωμεν.

Γοργοϋπήκοε, ∆έσποινα
ἀντίληψις πιστῶν καὶ παράκλησις
σπεῦσον, βοήθησον·
ἐκ τῶν κινδύνων καὶ θλίψεων
τοὺς προσκυνοῦντας Εἰκόνι
Σῇ ἀπολύτρωσον.

Ο τάλας ὅλος συνέχομαι
βασάνων, πειρασμῶν τε καὶ θλίψεων
Γοργοϋπήκοε
καὶ λογισμῶν οὐκ ἀφίσταμαι
δεινῶν κατακλυζόντων
καὶ πολεμούντων με.

Ρεόντων, κράζω ὁ δοῦλος Σου
κυμάτων τῶν τοῦ βίου ἐκρῦσαὶ με
Γοργοϋπήκοε·
ἀχρεῖος ἱκέτης προσπίπτω Σοι
τὸν Σὸν Υἱὸν δυσώπει
εἰς τὸ σωθῆναὶ με.

Κοντάκιον· ἦχος δ ́ Ὁ ὑψωθεῖς
Γοργοϋπήκοε, Σεπτὴ Θεοτόκε
τοὺς προσφοιτώντας Σῇ Ἁγίᾳ Εἰκόνι
ἀεὶ αὐτοὺς διάσῳζε καὶ φύλαττε
πάντας περιτείχιζε, ἐξ ἐχθρῶν καὶ κινδύνων
νόσων, πειρασμῶν, δεινῶν καὶ παντοίων βασάνων
καὶ Βασιλείας Σοῦ Μονογενοῦς
τῇ μετανοίᾳ πολίτας κατάρτισον :≈


Ὁ Οἶκος
Εἶπεν ὁ Κύριος· ἐγὼ εἰμι ἡ Ἀνάστασις καὶ ἡ Ζωή·
ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, κἀν ἀποθάνη, ζήσεται·
καὶ πᾶς ὁ ζῶν καὶ πιστεύων εἰς ἐμὲ
οὐ μὴ ἀποθάνη εἰς τὸν αἰῶνα.
Σὺ δέ, Μῆτερ Παναγία, Παναμώμητε
καὶ Ἀειπάρθενε ∆έσποινα
ἐπίστευσας ἡμᾶς Αὐτῷ, Σῷ Υἱῷ Μονογενῇ,
Θεῷ Λόγῳ σαρκωθέντι, σταυρωθέντι,
ταφέντι καὶ ἀναστάντι ὑπὲρ τῆς σωτηρίας ἡμῶν.
Ὅθεν, Γοργοεπήκοε Μῆτερ, τὸ πρῶτον παρ’ ἡμῶν κληθεῖσα,
καθὼς θαύματι ηὐδόκησας καὶ ἐγνώρισας
Σύ, ἑαυτὴν Γοργοϋπήκοον,
οὕτω καὶ ἡμεῖς, ἅπαντες καλοῦμεν νῦν,
ὅτι ἐν ἀκαταλήπτῳ χάριτι καὶ συγκαταβάσει
ὡς τῷ Θεῷ γέγονας, βουλαῖς αὐτοῦ ἁγίαις,
οὕτω ἀφράστως καὶ παραδόξως
καὶ ὑπὲρ ἡμῶν ἐντυγχάνεις νῦν
ἵνα ἅπαντα ἐπιτύχωμεν
τὰ πρὸς Σωτηρίαν αἰτήματα·
καὶ Βασιλείας Σοῦ Μονογενοῦς
τῇ μετανοίᾳ πολίτας κατάρτισον:≈

Συναξάριον
Μὴν Ὀκτώβριος
ἔχων ἡμέρας λα ́

Ἡ ἡμέρα ἔχει ὥρας ια ́ καὶ ἡ νὺξ ὥρας ιγ ́

Εἰς τὴν Α ́, μνήμην ἐπιτελοῦμεν τοῦ ἐξαισίου θαύματος τῆς Παναγίας τῆς Γοργοεπηκόου,

ἐν ᾧ Γοργοϋπήκοος αὐτοαπεκλήθη.
Στίχοι Ἰαμβικοί·Γερασίμου·
Γοργῶς τῆς φωνῆς εἰσακούειν Παρθένε
Ἡμῶν μὴ ἐλλείπῃς τῶν σοὶ ἀφορώντων
Παμμεδέουσαν Μαρίην Ὀκτωβρίου πρώτ’ ἦμαρ μέλπει

Αὕτη ἡ Ἱερὰ Εἰκών, ἡ πρωτότυπος τοιχογραφία ἐστὶν τῆς Ἱερᾶς Μονῆς ∆οχειαρίου, δι’ ἧς ἐν ἒτει σωτηρίῳ
1664, ὡμίλησεν ἡ Ὑπεραγία Θεοτόκος καὶ ἀορασίαν ἐπέβαλεν τῷ ἀπειθεῖ μοναχῷ Νείλῳ, ὃς ἀμελῶς
ἐκάπνιζεν αὐτὴν δαδίοις. Ὕστερον δέ, ἀληθῶς αὐτοῦ μετανοήσαντος, ἀποκατέστησεν αὐτὸν πλήρως, ὑγιῆ
καὶ ὁρῶντα.
Αὕτη δὲ ἐστὶ ἡ Ἱερὰ Εἰκών, δι’ ἧς ἡ Ὑπεραγία Θεοτόκος, εἰς τὴν ὡς ἄνω τοῦ θαύματος περίστασιν,
Γ o ρ γ o ϋ π ή κ ο ο ς αὐτοαπεκλήθη, ἀντὶ τοῦ ἐπιγραφόμενου Γοργοεπήκοος· εἰς ἔμφασιν τῆς ἀρετῆς τῆς
αὐτοπροαιρέτου καὶ ἀμέσου ὑπακοῆς εἰς τὸ τοῦ Θεοῦ θέλημα. Ἣν ἐξόχως καὶ ὑπερβαλλόντως, ὑπὲρ πάντα
ἄνθρωπον ἀπὸ καταβολῆς κόσμου, εἶχεν, ἔχει καὶ ἕξει ἡ Ὑπεραγία καὶ Ὑπερύμνητος τοῦ Θεοῦ Μήτηρ, τὴν
καὶ ἀείποτε δεικνύουσα πρὸς τὸν Υἱὸν καὶ Θεὸν Αὐτῆς, ὑπὲρ τῆς τοῦ ἀνθρωπίνου γένους σωτηρίας.
Ἧς ταῖς πρεσβείαις, ὁ Θεός, τοὺς τῆς Πίστεως ἐχθροὺς κατάβαλε, καὶ πάντας ἐν μετανοίᾳ καὶ
ἐξομολογήσει παράλαβε, εἰς τὸ δοξολογεῖν τὸ πάντιμον καὶ μεγαλοπρεπὲς Ὄνομά Σου, τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ
Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, νῦν καὶ ἀεί, καὶ εἰς τοὺς αἰώνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν:≈


ᾨδὴ ζ ́. Ἦχος δ ́. Ὁ Εἱρμὸς
Οὐκ ἐλάτρευσαν,
τῇ κτίσει οἱ θεόφρονες,
παρὰ τὸν Κτίσαντα·
ἀλλὰ πυρὸς ἀπειλήν,
ἀνδρείως πατήσαντες,
χαίροντες ἔψαλλον·
Ὑπερύμνητε, ὁ τῶν Πατέρων Κύριος,
καὶ Θεὸς εὐλογητὸς εἶ:≈

Γοργοϋπήκοε,
Παρθένε πύλη ἔνδοξε
καὶ τεῖχος ἄῤῥηκτον
χαῖρε Μαρία σεμνὴ
ἀνδρείως ἐπάτησας,
τὴν κεφαλὴν τοῦ ἐχθροῦ
Παναμώμητε, Θεὸν σαρκὶ κυήσασα
τὴν τοῦ κόσμου Σωτηρίαν.

Ἀχώρητος
ἐν σῇ γαστρὶ ἐχώρησεν
ὁ ἀκατάληπτος
Πνεύματος θείου καρπὸς
ἁγνῶν ἐξ αἱμάτων Σου
τὴν σάρκα ἔλαβε
Ἀειπάρθενε, σημείων προεικόνισις
καὶ Πατρὸς ἡ εὐδοκία.

Υπερένδοξε,
ἡ τέξασα τὸν Κτίστην Σου
Θεογεννήτρια
γοργὸς ὑπήκοος εἶ
ἀπαύστως ἱκέτευε
εἰς σωτηρίαν ἡμῶν
ὅθεν κράζομεν·
χαῖρε, Ἀγγέλων Ἄνασσα
καὶ ἡ δόξα τῶν Ἁγίων.

Πανακήρατε
τῶν πάντων ἡ παράκλησις
καὶ Παναμώμητε
Παρθένε, Μῆτερ, Ἁγνὴ
τὸ πῦρ ἡ κρατήσασα
ἐν τῇ νηδύι τῇ Σῇ
Κόρη εὔσπλαχνε,
τὸ Φῶς τεκοῦσα Κύριον
καὶ γάλακτι ἐκθρεψαμένη.

ᾨδὴ η ́. Ἦχος δ ́. Ὁ Εἱρμὸς
Παῖδας εὐαγεῖς ἐν τῇ καμίνῳ,
ὁ τόκος τῆς Θεοτόκου διεσώσατο,
τότε μὲν τυπούμενος,
νῦν δὲ ἐνεργούμενος,
τὴν οἰκουμένην ἅπασαν, ἀγείρει ψάλλουσαν·
τὸν Κύριον ὑμνεῖτε τὰ ἔργα,
καὶ ὑπερυψοῦτε,
εἰς πάντας τοὺς αἰῶνας:≈

Ηλιος | νοητὸς ἐκ Σοῦ ἐτέχθη
τὸ σκότος τῆς ἁμαρτίας διεσκόρπισεν
τότε μὲν σταυρούμενος
νῦν δὲ ζειδωρούμενος
ἁμαρτιῶν τὴν ἄφεσιν καὶ τὴν Ἀνάστασιν
ὅθεν σὲ ὑμνοῦμεν προφρόνως
καὶ ὑπερυψοῦμεν
εἰς πάντας τοὺς αἰῶνας.

Γέρας Χριστιανῶν Ὀρθόδοξων
ἡ πάνσεπτος Εἰκὼν Σου, Γοργοϋπήκοε
ἡ ∆οχειαρίτισσα
σωτηρίας πρόξενος
τὴν Ἐκκλησίαν ἅπασαν, σκέπε καὶ φύλαττε
ἵνα Σὲ ὑμνοῦμεν προφρόνως
καὶ παρακαλοῦμεν
εἰς πάντας τοὺς αἰῶνας.

Ορθοδοξία Σεπτή, ἡ Ἐκκλησία
ἡ Μόνη, τοῦ Χριστοῦ Ἀλήθεια,
τὴν Πίστιν ἡ φυλάττουσα
ἐκ δυσμενῶν ἐχθρῶν αὐτῆς,
αἱρετικῶν, ἀδίκων τε καὶ ἐπιβούλων, κακῶν
ναί, φύλαττε, πιστοὺς Παναγία
ἵνα Σὲ ὑμνοῦμεν
εἰς πάντας τοὺς αἰῶνας.

Ερως| θεῖος πάθη ὁ σβεννύων
ὁ ἀενάως πρὸς Σὲ ὀφειλόμενος
ὦ Γοργοϋπήκοε!
Μαρία Ἀειπάρθενε
Μῆτερ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν, τοῦ Ζωοδότου Χριστοῦ
ἀνέβρυσας, Πηγὴ Ζωοδόχε,
ὅθεν Σὲ ὑμνοῦμεν
εἰς πάντας τοὺς αἰῶνας.


ᾨδὴ θ ́. Ἦχος δ ́. Ὁ Εἱρμὸς
Ἅπας γηγενής,
σκιρτάτω τῷ πνεύματι, λαμπαδουχούμενος,
πανηγυριζέτω δέ, ἀΰλων Νόων,
φύσις γεραίρουσα,
τὰ ἱερὰ θαυμάσια, τῆς Θεομήτορος,
καὶ βοάτω· Χαίροις παμμακάριστε,
Θεοτόκε Ἁγνή, Ἀειπάρθενε:≈

Σῷζε τοὺς πιστοὺς
πρὸς Σὲ καταφεύγοντας,
Θεοκυῆτορ Σεπτὴ
πανηγυριζέτω δέ,
ἀΰλων Νόων φύσις γεραίρουσα
τὴν ἱερὰν πανήγυριν, ∆οχειαρίου Μονῆς,
καὶ βοάτω· Χαίροις παμμακάριστε,
Θεοτόκε Ἁγνὴ Ἀειπάρθενε.

Ωράισμα κλεινὸν
καὶ κάλλος τὸ ἄφραστον
Θεογεννῆτορ ἐλπὶς
τῶν καταφευγόντων Σοι
καὶ πεποιθότων Εἰκόνι θείᾳ Σου
Γοργοϋπήκοε, δόξασον καὶ ὑπερύψωσον
καὶ εἰς πόλον,ὕμνοις Σὺ κραταίωσον
Ἐκκλησίαν Υἱοῦ Σου, Πανάμωμε.

Ζῶσα, νοερὰ
Πηγὴ Σὺ ἡ τέξασα τὸν προαιώνιον
ἄρτον τὸν οὐράνιον
ἀΰλων φόβῳ φύσις γεραίρουσα,
τὸν καθαγιάζοντα μεταλαμβάνοντας
καὶ βοῶντας· Ἅγιος εἶ, Κύριε
ὦ, Κριτὰ δικαιότατε, εὔσπλαχνε.

Εχουσα Ἁγνή,
πρόταγμα τὸ ἄριστον,
τὴν σωτηρίαν ἡμῶν
ἡ Γοργοϋπήκοος,
ἀεὶ δυσώπει τὸν ἐν Σταυρῷ ἡμῶν
προσηλωθέντα Κύριον, ἵνα δωρήσῃται
ἄφεσιν πᾶσι, συνανισταμένων νῦν,
μετὰ λῃστοῦ σὺν Αὐτῷ, εἰς Παράδεισον.

Ἐξαποστειλάριον
Ἦχος γ ́ Ὁ οὐρανὸν τοῖς ἄστροις
Γοργοϋπήκοε Κόρη, Μῆτερ Ἁγία τοῦ Θεοῦ
ταῖς ἱκεσίαις μοὶ σπεῦσον, ὅτι ἀπόλλυμαι δεινῶς
καταφυγὴν δὲ ἑτέραν, οὐδὲ ἐπίσταμαι ὅλως.
Χρυσοπλοκώτατε πύργε καὶ δωδεκάτειχε πόλις
ἡλιοστάλακτε θρόνε, καθέδρα τοῦ Βασιλέως
ἀντιλαβοῦ μου καὶ ῥῦσαι, τῶν αἰωνίων βασάνων.
Εἰς τοὺς Αἴνους

Ἦχος δ ́. Ὡς γενναῖον ἐν μάρτυσιν
Ἡ Εἰκόνα ἡ πάνσεπτος, Θεοτόκε Πανύμνητε
ἡ Γοργοϋπήκοος, ἡ θαυματόβρυτος
παραμυθία, παράκλησις, βεβαία ἀντίληψις
τεῖχος πάντων τῶν πιστῶν, ἀεὶ σκέπε, βοήθει μοι,
τὸν ἐν πταίσμασι, πίπτοντα ἀεὶ καὶ δεομένου
ἀντιλήψεως ταχείας, Μητράνανδρε, Πάναγνε!

∆οχειαρίου ἡ ἔφορος, καὶ προπύργιον Ἄθωνος
σύσσημον γὰρ ἔνδοξον τῆς Ὀρθοδοξίας
Γοργοϋπήκοε ἄπταιστε, καὶ κλέϊσμα ἄφραστον
τεῖχος καὶ καταφυγή, πειρασμῶν τὸ λυτήριον
ἡ Πανένδοξος· Θεὸν Λόγον ἡ τέξασα ἀφθόρως
Ἀπειρόγαμε Κυρία, Θεοτόκε Ἀειπάρθενε.

Ὑπερένδοξε, ἄφατε, κάλλος ἔκπαγλον, φώτισμα
ὄρος ἀλατόμητον, χαῖρε ἄσπιλε
χαῖρε ἀγγέλων ἡ αἴνεσις, ἀνθρώπων ἀνύμνησις
παντὸς κόσμου κορωνίς, τῆς Τριάδος τὰ δεύτερα
μόνη ἔχουσα· Σῷ Υἱῷ καὶ Θεῷ ἡμῶν δυσώπει
τὰς ψυχὰς ἡμῶν ῥυσθῆναι τῆς αἰώνιου κολάσεως.

∆όξα καὶ νῦν... Ἦχος πλ δ ́
Γοργοϋπήκοε Κόρη, βεβαία ἀντίληψις
καὶ ἐλπὶς τοῦ Σωτηρίου ἡμῶν
Ἡ Πανακήρατος Νύμφη, τὸ θαῦμα τῶν θαυμάτων
ἡ δόξα τῶν ἀνθρώπων, Κυρία τῶν Ἀγγέλων
Θρόνε τοῦ Θεοῦ τοῦ Ὑψίστου,
Νικοποιὲ καὶ φιλάνθρωπε,
ἐλέησον καὶ σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν:≈
   

 

Τὰ Τυπικὰ καὶ ἐκ τοῦ Κανόνος τῆς ἑορτῆς, Ὠδῆ γ ́ καὶ στ ́εἰς τοὺς Μακαρισμούς.
Ἀπόστολος ἑορτὴς τοῦ Εὐαγγελισμοῦ (πρὸς Ἑβραίους Β ́, 11 – 18)
Ἀδελφοί, ὅ τε ἁγιάζων καὶ οἱ ἁγιαζόμενοι...
Εὐαγγέλιον κατὰ Λουκᾶν (A ́, 39-56) Ἀναστᾶσα δὲ Μαριὰμ ἐν ταῖς ἡμέραις ταύταις...
Κοινωνικόν:Ἐπαίνει Ἱερουσαλὴμ τὸν Κύριον, αἴνει τὸν Θεόν σου Σιών:≈

Ἡ Προετοιμασία τοῦ Θρόνου. Mητρόπολις τοῦ Mυστρᾶ (1270-1285).

Χάριτι Θεοῦ Ἁγίου, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου καὶ Ἀειπαρθένου Μαρίας,
τῆς Γοργοϋπηκόου, ἐποιήθη αὕτη ἡ Ἱερὰ Ἀκολουθία

εἰς δόξαν καὶ τιμήν

τῆς μιᾶς, Ἁγίας, Καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς
Ἀνατολικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.

Ἀμήν.

ΚΑΙ ΤΩ ΘΕΩ Η ΔΟΞΑ ΕΙΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΙΩΝΩΝ ΑΜΗΝ!!!





ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΗΡΥΞΑΤΕ ΜΕΤΑΔΩΣΑΤΕ ΔΙΑΔΩΣΑΤΕ Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΑΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ!!! ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ!!! ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΙΜΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΗΣΑΝ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΒΛΑΣΤΟΥΣ!!! ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΕΧΩΜΕΝ ΑΥΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ!!! ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ.. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!! ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ.. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!! αναζητηση ιστολογιων και απο yahoo και λοιπους browsers τιτλοι συγγενων ιστολογιων omologiayper.blogspot.com omol0gia.blogspot.com (το 0 αριθμος) maxaipa.blogspot.com thaumathaumatwv.blogspot.com salvationsafe.blogspot.com και omologiayperthspisteoskaithspatridos.blogspot.com

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΗΜΩΝ

ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΨΥΧΗΣ!!! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΠΟΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΚΑΘ΄ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΑΝΧΕΝΤΡΙΝ ΚΑΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ.. ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΑΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΑΝΑΤΟΝ.. ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ.. ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ.. ΟΤΙ ΕΝ ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΕΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΑΜΠΕΙ ΩΣ ΧΙΛΙΟΙ ΗΛΙΟΙ.. ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΘΑΡΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΣΟΔΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ.. Ο ΜΟΝΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΧΟΥΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΦΗΜΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ!!!.. ΣΕΒΩΜΕΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝ ΔΕΣΠΟΤΑ.. ΔΙ΄ΗΜΑΣ ΣΕΙΣ ΕΙΣΘΕ Ο ΗΜΕΤΕΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΘΕΙΣ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΜΗΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ.. ΕΝ ΤΑΙΣ ΚΑΡΔΙΑΙΣ ΗΜΩΝ!!! ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΕΒΛΗΘΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΞΕΜΑΝΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΞΙΑΣ ΑΥΤΟΥ.. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΙΩΝΩΝ ΑΜΗΝ!!!.. ΤΗΝ ΕΥΧΗΝ ΣΑΣ ΔΕΣΠΟΤΑ ΑΓΙΕ!!!ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 25 Οκτ 2023 - 21:26 ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΙΤΛΟΥ.. ΕΤΣΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ...!!! Καταρχήν θέλω να διευκρινίσω, ότι στις μέρες μας που στα mainstream media κυριαρχεί το ψέμα και η παραπληροφόρηση είναι τρομακτικά δύσκολο, να αναζητά κανείς την αλήθεια προσπαθώντας να αποφύγει τις παγίδες και να μην παρασυρθεί από ψεύδη και ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας. Παρόλα αυτά θεωρώ, ότι είναι χρέος μας, όχι μόνο να αποκαλύπτουμε την αλήθεια αλλά και να τη διαδίδουμε προς γνώσιν (και συμμόρφωσιν;) κάθε ενδιαφερομένου. Δόξα τω Θεώ και στην εποχή της πλανδημίας εδώ στην Τρικλοποδιά τόσο οι αρθρογράφοι όσο και ο διαχειριστής κάνοντας την έρευνά μας και ακολουθώντας το ένστικτό μας κατορθώσαμε να κατευθύνουμε σωστά τους αναγνώστες και να επιβεβαιωθούμε έστω και εκ των υστέρων σε όλα. Επομένως το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και στο θέμα των ταυτοτήτων. Στις 7/9/23 κατόπιν συγκλινουσών πληροφοριών, που είχα από διαφορετικές πηγές, έγραφα: ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΧΑΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ;;; Και τώρα έρχομαι, όχι μόνο να επιβεβαιώσω για μιαν ακόμη φορά το παραπάνω άρθρο αλλά και να εξηγήσω όσο το δυνατόν απλά αλλά επιστημονικά, με ποιο τρόπο γίνεται το χάραγμα στο μέτωπο του ανθρώπου μέσω της λήψης της φωτογραφίας και των βιομετρικών στοιχείων για την έκδοση της νέας ταυτότητας. Και βέβαια να ευχαριστήσω εκ των προτέρων τους αναγνώστες που με εμπιστεύονται και μου στέλνουν πληροφορίες, αν και πλέον δε γράφω πολύ συχνά και πολύ περισσότερο τον αγαπητό φίλο – αρθρογράφο Νικόλαο Σακελλαρόπουλο, που με βοήθησε στην αναζήτησή μου στέλνοντάς μου σχετικά άρθρα ή βίντεο. Η αρχή έγινε ως εξής: Αναγνώστης μου έστειλε την παρακάτω φωτό που κυκλοφορεί σε φβ και ομάδες viber χωρίς όμως περισσότερες πληροφορίες: “Η αδερφή μου πήρε βιομετρική ψηφιακή ταυτότητα στην Ρουμανία. Πριν την παραλάβει, πέρασε από βιομετρικές διαδικασίες ταυτοποίησης, την τράβηξαν φωτογραφία λέιζερ και πήραν τα δακτυλικά της αποτυπώματα μέσω σκαναρίσματος χεριού. Μετά από 18 ώρες αισθανόταν ένα ελαφρό κάψιμο στο μέτωπο, ψάχνοντας καταλήξαμε σε ένα εργαστήριο τεχνολογίας υψηλής εξειδίκευσης και ρίχνοντας πάνω στο μέτωπο της υψηλή δέσμη ακτινοβολίας, είδαμε να διαγράφετε ένας σειριακός αριθμός γραμμωτού κώδικα, τον ίδιο αριθμό που ανέγραφε και η βιομετρική ψηφιακή ταυτότητα της. Από ότι μάθαμε, ένα τέτοιο σημάδι θα ακτινοβολεί στο μέτωπο όλων όσων θα λάβουν την ψηφιακή βιομετρική ταυτότητα (σφραγίδα). Ούτε η παγκόσμια κυβέρνηση ούτε ο ίδιος ο Αντίχριστος θα ανακηρύξουν όλους τους ανθρώπους δικούς τους μέχρι να εδραιώσουν την πλήρη εξουσία τους , και κανείς δεν θα δηλώσει ανοιχτά ότι θα εφαρμόσει τη σφράγιση. Επομένως, μην περιμένετε να σας καλέσουν να σφραγιστείτε, γιατί λέγεται: “Όσοι έλαβαν τη σφραγίδα θα τον προσκυνήσουν.” Ο καθηγητής του εργαστηρίου μας ενημέρωσε τα παρακάτω: Αυτό που έχει η αδερφή σου είναι ισοτοπική σήμανση (chipping). Είναι η πιο επικίνδυνη μορφή προσωπικών ετικετών μεταξύ όλων των μορφών ηλεκτρονικής επισήμανσης. Αυτά είναι ηλεκτρικά αγώγιμα νανoσωματίδια που εισάγονται στον κώδικα DΝΑ, δηλαδή στο σώμα της για πάντα. Είναι ένα τσιπ τελευταίας τεχνολογίας, με δυνατότητές που είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες από εκείνες των προηγούμενων τσιπ. Το νέο τσιπ μπορεί να εμφυτευτεί με την εφαρμογή λέιζερ σαν ένα αόρατο τατουάζ στο δέρμα ενός ανθρώπου.“ …………………………………………………………………………………………………. Και βέβαια οι περισσότεροι ή θα το κατάπιναν αμάσητο ή θα το προσπερνούσαν θεωρώντας το άλλη μια θεωρία συνωμοσίας, όπως αυτές που κυκλοφορούν σε διαδίκτυο και φβ. Όχι όμως η αφεντιά μου! Κατόπιν αναζήτησης λοιπόν έλαβα το παρακάτω βίντεο (ρωσικό με αγγλικούς υπότιτλους), το οποίο περιγράφει, τι ακριβώς είναι η ισοτοπική (επι)σήμανση. Ο τίτλος μάλιστα του βίντεο είναι: “Isotopic trace masquerading as a biometric”, δηλ. “Η ισοτοπική σήμανση μασκαρεύτηκε ως βιομετρία”… https://www.facebook.com/100014918025949/videos/650787960519946 Αναφέρω ενδεικτικά τα κυριότερα σημεία του βίντεο, συνιστώ όμως να το δείτε ολόκληρο: “Η ΙΣΟΤΟΠΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ είναι μια μορφή ηλεκτρονικού τσιπαρίσματος και μάλιστα η πιο επικίνδυνη από αυτές. Βασίζεται σε ηλεκτρικά αγώγιμα νανοσωματίδια που “χτίζονται” (ενσωματώνονται) στο DNA σας. Αυτά είναι τα βιομετρικά σας στοιχεία. Και αυτό το πρόγραμμα αρχίζει να απορροφά εντελώς ένα πρόσωπο καταστρέφοντάς το και ενσωματώνοντάς το ολοκληρωτικά μέσα σε 8 με 12 μήνες!!! Αυτό είναι ένα ηλεκτρονικό chip νέας γενιάς. Οι δυνατότητες αυτού του chip σε σύγκριση με τα συμβατικά είναι οι εξής: * Το νέο chip μπορεί να δημιουργηθεί φτιάχνοντας ένα τατουάζ λέιζερ στο ανθρώπινο δέρμα. * Δε χρειάζεται να τροφοδοτείται από πηγή ενέργειας, γιατί αποτελείται από ζωντανά κύτταρα που λειτουργούν φυσιολογικά. * Εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας γραμμωτό κώδικα. * Δεν είναι ορατό στο μάτι αλλά μπορεί να αναγνωριστεί από το σκάνερ. * Και βέβαια είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αφαιρεθεί και να χαθεί η σύνδεση με αυτούς που θα σας ελέγχουν! Που είναι ποιοι; Μα οι κινούντες τα νήματα στον πλανήτη με την αγαστή συνεργασία βεβαίως βεβαίως του ΘΗΡΙΟΥ των Βρυξελλών ή αλλιώς BEAST: Η διαδικασία έχει ως εξής: Αυτός ο γραμμωτός κώδικας που τοποθετείται με λέιζερ με την τεχνική της ισοτοπικής επισήμανσης αναγνωρίζει ένα μοναδικό αλγόριθμο από την εγκεφαλική λειτουργία του ατόμου (με τη βοήθεια των αισθητήριων νεύρων του δέρματος) και μέσω του δικτύου των δορυφόρων τον μεταβιβάζει στο ΘΗΡΙΟ!!! Μάλιστα τα νανοσωματίδια που εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της ισοτοπικής σήμανσης μπορούν, να ελέγχονται από ψυχοτρονικούς πύργους, πράγμα που σημαίνει, ότι πλέον οι επικυρίαρχοι του πλανήτη θα είναι σε θέση, να ελέγξουν και την ανθρώπινη συμπεριφορά των σφραγισμένων!!! Η εφαρμογή γραμμωτού κώδικα με λέιζερ που σαρώνει την εικόνα ενός ανθρώπινου προσώπου για την παραγωγή βιομετρικών εγγράφων είναι ο πιο βολικός τρόπος για να επιλύσουν οι αρχές (κυβέρνηση, αστυνομία…) αθόρυβα, γρήγορα και ανώδυνα το πρόβλημα της ταυτοποίησης του πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο προγράμματα ισοτοπικής σήμανσης με λέιζερ στον κόσμο. Τα νέα βιομετρικά διαβατήρια τα χρησιμοποιούν υπό το πρόσχημα της ψηφιακής σάρωσης του προσώπου ενός ατόμου. Το παράδοξο μάλιστα είναι, ότι αν και τα βιομετρικά δεδομένα αλλάζουν στη διαδικασία ανάπτυξης και σχηματισμού του κρανίου, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να επαναληφθεί η διαδικασία, όταν ο άνθρωπος μεγαλώσει!!!” Εν ολίγοις, παίδες, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ή και στο χέρι) το ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ με το οποίο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ (ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΩΤΟ ΚΩΔΙΚΑ 666) αόρατο δια γυμνού οφθαλμού αλλά ορατό με ειδικό φως και ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ μόλις καταργηθούν και τα μετρητά και επέλθει το απόλυτο χάος (μέσω κραχ, πολέμου, απόλυτης καταστροφής) ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ κλπ. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: 1. Είμαστε σίγουροι, ότι η ισοτοπική σήμανση είναι ο τρόπος λήψης βιομετρικών δεδομένων κατά τη φωτογράφιση για τη νέα ταυτότητα; Γνωρίζουμε τα εξής και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του: Αυτή είναι η φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιείται. Μου την έστειλαν με την εξής σημείωση: “Δεν μοιάζει σαν φωτογραφική; Όμως δεν είναι! Ο χειρισμός της απαιτεί γνώση λέιζερ.” Μάλιστα οι ίδιοι οι αστυνομικοί, στους οποίους έχει ανατεθεί αυτό το έργο παραδέχονται τη χρήση λέιζερ και ότι έκαναν σεμινάρια για να μάθουν τον τρόπο χρήσης της μηχανής αυτής. Καλά, από πότε έγινε επιστήμη η λήψη μιας φωτογραφίας; Και βέβαια κανείς δεν αρνείται τη λήψη βιομετρικών δεδομένων! Ενώ στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τη μηχανή που εφαρμόζει την ισοτοπική σήμανση με λέιζερ: 2. Γνωρίζουν οι αστυνομικοί τι ακριβώς κάνουν; Όχι βέβαια! Γνώριζαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της πλανδημίας, ότι με τα εμφόλια και τα πρwτόκολλα θ@νάτου skotwnan κόσμο; 3. Ναι αλλά μπορεί κάποιος να πάει σε φωτογράφο, για να βγάλει τη φωτογραφία για τη νέα ταυτότητα! Δεν είναι υποχρεωτικό να τη βγάλει στην αστυνομία… α. Ελάχιστοι θα προτιμήσουν, να πληρώσουν δύο φορές για την ίδια δουλειά, έστω και αυτό το δεκάευρω. β. Πληροφορίες που έχω, λένε, ότι σε όποιον πηγαίνει στην αστυνομία με φωτό από φωτογράφο, του βρίσκουν μια δικαιολογία και του ξαναβγάζουν στο τμήμα. 4. Η κυβέρνηση διατείνεται, ότι οι νέες ταυτότητες είναι υψίστης ασφαλείας ενώ οι χάκερ λένε, ότι χακάρονται σε μισή ωρίτσα. Τι ακριβώς ισχύει; Άποψή μου, ότι οι νέες ταυτότητες και βέβαια μπορούν να χακαριστούν, επομένως η πολυδιαφημιζόμενη “ασφάλειά” τους είναι ιστορίες για αγρίους. Εκείνο όμως που είναι ανεξίτηλο και μάλιστα ενσωματώνεται στο DNA του ανθρώπου είναι το ΧΑΡΑΓΜΑ, που λαμβάνει κάποιος με τη νέα ταυτότητα με τον παραπάνω τρόπο τσιπαρίσματος που περιγράφτηκε, επομένως ο άνθρωπος πλέον ταυτοποιείται άπαξ και δια παντός!!! 5. Διαβατήρια με βιομετρικά δεδομένα έβγαιναν και στο παρελθόν. Όσοι δηλ. έχουν λάβει τέτοια είναι τσιπαρισμένοι; Θεωρώ πως όχι! Υπήρχαν και άλλοι τρόποι λήψης βιομετρικών δεδομένων, που όμως εμπεριείχαν ποσοστό σφάλματος. Δείτε εδώ: https://www.secnews.gr/347702/facial-recognition-osa-prepei-na-kserete-gia-tin-anagnorisi-prosopoy/ Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο στα μειονεκτήματα της λήψης βιομετρικών δεδομένων με παλαιότερους τρόπους περιλαμβάνονται ΚΑΙ τα εξής: Η τεχνολογία είναι ατελής… Θα μπορούσαν να κατηγορηθούν αθώα άτομα ως εγκληματίες… Η τεχνολογία μπορεί να «ξεγελαστεί»… Τα παραπάνω καθιστούν σαφές, ότι οι προηγούμενες μέθοδοι δεν ήταν 100% ασφαλείς! Μόνο με την αναγραφή ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ κάθε ανθρώπου (μέσω γραμμωτού κώδικα) θα εξαλειφθεί παντελώς το περιθώριο λάθους! 5. Από διάφορες πηγές έχουμε την πληροφορία, ότι “το μισό σφράγισμα βρίσκεται στο εμβόλιο και το άλλο μισό στην ταυτότητα”. Μάλιστα ο πνευματικός φίλου του είπε, ότι: “Θα σου βγάζει φωτό η αστυνομία, για όσους δεχθούν την ταυτότητα, και με “καλλιτεχνικό” τρόπο θα σου εμφυτεύεται στο μέτωπο ένα νανο-τσιπάκι. Το “ωραίο” είναι, ότι αυτό για να “κολλήσει” στο μέτωπο θα πρέπει να έχεις κάνει το εμβόλιο… Δε θα πιάνει στους ανεμβολίαστους. σημειωση Ομολογιας.. εδω ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ.. ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ χξς 666... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΩΜΑΣΤΕ.. συνεχεια του αρθρου... Να γιατί το εμβόλιο αποτελεί βήμα του χαράγματος… Ουσιαστικά, χάραγμα…” Αυτό σημαίνει, ότι θα υπάρχει κάποιου είδους αλληλεπίδραση ανάμεσα στην ισοτοπική σήμανση με λέιζερ και σε κάποιο συστατικό του εμβολίου. Για να είμαι ειλικρινής, αυτόν το γρίφο δεν έχω καταφέρει, να τον λύσω. Έχω όμως μια υποψία, ότι ίσως το οξείδιο του γραφενίου που έχει εισαχθεί στον οργανισμό μέσω του εμβολίου, μπορεί με την επίδραση της ακτίνας λέιζερ της ισοτοπικής σήμανσης, να μπει σε τέτοια διάταξη, ώστε να σχηματίσει στο μέτωπο του ανθρώπου το μοναδικό αριθμό. Σε αυτό συνηγορεί και το παρακάτω άρθρο που μου έστειλε ο Νικόλαος Σακελλαρόπουλος κατόπιν σχετικής συζήτησης που είχαμε: https://www.nature.com/articles/s41596-019-0205-z Το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εξηγεί, ότι για λόγους βιολογικής ιχνηλάτησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ισοτοπική σήμανση νανοϋλικών μετάλλου/οξειδίου μετάλλου (επομένως ΚΑΙ του οξειδίου του γραφενίου!!!!!) Κλείνοντας θα αφήσω, όπως πάντα τον καθένα να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα και είτε να ενστερνιστεί είτε να απορρίψει τα παραπάνω και την προσωπική μου άποψη. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι: Στους έσχατους καιρούς που διανύουμε, η κάθε νέα τεχνολογική ανακάλυψη χρησιμοποιείται δυστυχώς μόνο για το κακό της ανθρωπότητας και συγκεκριμένα για να υποδουλώσει το πλάσμα του Δημιουργού στον εχθρό του ανθρωπίνου γένους, του οποίου η παγκόσμια δικτατορία, που θα είναι η χειρότερη φυλακή -και μάλιστα ψηφιακή- που έχει υπάρξει ποτέ, στήνεται αυτήν ακριβώς τη στιγμή… Επομένως προσέχουμε, για να έχουμε… Φιλιά πολλά… Ει ο Θεός μεθ΄ ημών ουδείς καθ΄ ημών… ΥΓ1. Και τι ωραία παραπλανά ο Αντίχριστος συνεχώς τον άνθρωπο μέχρι την τελική υποδούλωσή του: Τη μία με το εμβόλιο που δεν ήταν εμβόλιο… Την άλλη με τη φωτογραφία που θα είναι χάραγμα… Και ενώ όλοι θα περιμένουν, να τους καλέσουν, να εμφυτεύσουν το τσιπάκι στο χέρι και τότε να αρνηθούν και να δώσουν ομολογία πίστεως, θα είναι ήδη χαραγμένοι και δε θα το έχουν πάρει χαμπάρι… ΥΓ2. Και να πώς επιβεβαιώνεται και η προφητεία του αγίου παιδός Οτρόκ Βιάτσεσλαβ, που είχε πει: «Ακόμα κι αν ένα τέτοιο άτομο (σφραγισμένο) προσπαθήσει να ξεφορτωθεί αυτά τα εξάρια και να κόψει το χέρι του, τα εξάρια θα εμφανιστούν πάλι ως δια μαγείας. Και τότε, κι αν ακόμα κόψει κανείς έναν τέτοιον άνθρωπο σε κομμάτια, σε κάθε κομμάτι θα εμφανιστούν πάλι τρία εξάρια». Και… Ακόμη και πριν από την εμφάνιση του Αντιχρίστου, οι αστυνομικές αρχές θα αρχίσουν να εκδίδουν Παγκόσμια διαβατήρια και θα σφραγίζουν με λέιζερ τους ανθρώπους. ΥΓ3. ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑΝ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟ, ΑΦΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ.. ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΟΝΕΣΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ.. ΑΛΛΑ.. ΕΧΩΜΕ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.. ΩΣΤΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ.. ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ.. ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ.. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ.. ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟ.. ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.. ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ.. ΝΥΚΤΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ.. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ.. ΤΟ ΚΟΣΜΟ.. ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΗ ΚΤΙΣΗ.. ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΩΤΑΤΑ ΥΠ' ΟΨΙΝ.. ΟΤΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.. 5G/6G.. ΔΙΑ ΤΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ.. ΚΕΡΑΙΩΝ.. ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ''SMART'' KAI ''I'' ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ''Α.Ι.'' ΚΑΙ ΤΟ Ι.ο.Τ ΣΥΣΤΗΜΑ.. ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ!!! MHN ΔΙΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ.. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.. ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ!!.. ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΟΣ.. ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΝΗΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ..

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΣΟΔΟΜΟΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΣΜΕΝΩΣ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.. ΖΗΤΩ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ..