ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ omologiasprovoles.blogspot.com

ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ omologiasprovoles.blogspot.com
ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ omologiasprovoles.blogspot.com

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.. ΒΡΩΜΑΕΙ.. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ.. ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ.. ΠΡΟΣΟΧΗ.. ΠΡΟΣΟΧΗ.. ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΟΥΡΑΝΟΜΟΓΓΟΛΟΙ.. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.. ΜΥΡΙΖΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!...ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΤΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ.. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΟΣ.. ΒΑΣΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.. ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ.. ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ (ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΗΛΘΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.. ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ..

Καβάλα: Βούλγαρος κατέβασε την ελληνική σημαία και ανέβασε τη βουλγαρική
ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.. ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ.. ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.. ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ.. ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΠΑΠΟΛΑΤΙΝΟΙ ΟΙ  ΜΑΣΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ.. ΑΛΛΑ ΜΕΛΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ.. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΕΜΑΣ.. ΜΕΛΛΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ..
ΖΗΤΩ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.. ΖΗΤΩ Η ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.. ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΘΟΝΟΥΝ..
ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ.. ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ.. ΑΛΛΑ ΟΙ ''ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ'' ΟΙ  ΕΓΧΩΡΙΟΙ.. ΠΟΥ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΥΔΟΚΟΥΝ ΣΤΑ ΜΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑ.. ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.. ΓΟΥΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΝΕΚΟΙ..ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ.. ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΘΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ.. ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.. ΤΟΤΕ.. ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΘΕΟΣ.. ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΣΑΝ.. ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ.. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.. ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΣΡΑΗΛ.. ΤΟΝ ΝΕΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ.. ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.. Ο ΘΕΟΣ.. ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ.. ΔΑΚΡΥΣΟΥΜΕ.. ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ.. (ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΕΥΛΟΓΑ.. ΣΕ ΠΟΙΟΝ;.. ΦΩΤΙΖΕΙ.. ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ.. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΙ, ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΕΡΓΩ.. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ.. ΧΩΡΙΣ ΞΕΝΕΣ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ..).. ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΜΑΣ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΕΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΞΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.. ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ..
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ.. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΨΕΥΔΟΡΩΜΕΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΕΣΜΟ..
ΖΗΤΩ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!!!   ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!

O Βούλγαρος κατέβασε την ελληνική σημαία και συνελήφθη (σ.σ. για λιγο...!!!) (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)Intime/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αντιμέτωποι με μία πρόκληση βρέθηκαν άνδρες του Λιμενικού στην Καβάλα όταν ένας Βούλγαρος κατέβασε την ελληνική σημαία και ανέβασε τη βουλγαρική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας αλλά και μαρτυρίες ο 35χρονος Βούλγαρος το βράδυ της Παρασκευής (4/8) κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και αφού υπέστειλε την ελληνική σημεία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημασία της Βουλγαρίας.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να συλλάβουν τον 35χρονο άντρα ο οποίος πρόβαλε αντίσταση, εξύβριζε τους λιμενικούς και φώναζε ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη Βουλγαρία.

Ο εν λόγω συλληφθείς φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να είχε απασχολήσει και άλλη μια φορά τις αρχές με ανάλογο περιστατικό καθώς φέρεται να είναι μέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης που πρεσβεύει πως η Καβάλα και οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας ανήκουν στη γειτονική χώρα και όχι στην Ελλάδα.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προσβολή εθνικών συμβόλων. Αφέθηκε ελεύθερος.


Ο 35χρονος Βούλγαρος, που αναστάτωσε την Καβάλα κατεβάζοντάς την ελληνική από το λιμάνι της πόλης, κατάφερε μετά από επεισοδιακή καταδίωξη να φτάσει σε βουλγαρικό έδαφος όπου και συνελήφθη από τις τοπικές αρχές.


Αρχικά, ο 35χρονος, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής καθώς κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και αφού υπέστειλε την ελληνική σημεία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημασία της Βουλγαρίας.


Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 35χρονος δεν δίστασε να επιτεθεί και να εξυβρίσει τους λιμενικούς που έσπευσαν στο σημείο και τον συνέλαβαν.


Ο 35χρονος μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στα δικαστήρια, πέρασε από ανακριτή και αφού ορίστηκε δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελέα έως ότου γίνει η δίκη με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


Η επεισοδιακή καταδίωξη και η σύλληψη του στη Βουλγαρία

Μάλιστα οι λιμενικοί αφαίρεσαν τις πινακίδες από το όχημα του, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσει τον 35χρονο, που μπήκε στο όχημα του και προσπάθησε να διαφύγει στη χώρα του.


Σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 35χρονος Βούλγαρος μετακινήθηκε με το αυτοκίνητό του στη Δράμα και προσπάθησε να περάσει χωρίς πινακίδες από το συνοριακό σταθμό της Εξοχής. Οι αστυνομικοί τον εμπόδισαν και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Ο ίδιος όμως ανέπτυξε ταχύτητα, έσπασε την προστατευτική μπάρα και πέρασε. Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές τον καταδίωξαν μέχρι το βουλγαρικό συνοριακό φυλάκιο. Ο 35χρονος άντρας έσπασε κι εκεί την προστατευτική μπάρα και εισήλθε στο βουλγαρικό έδαφος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλγαρικές αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν το αυτοκίνητό του.


Η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας έχει συντάξει δικογραφία σε βάρος του 35χρονου υπηκόου Βουλγαρίας για τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης και της φθοράς δημόσιας περιουσίας.


Mέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης ο 35χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μια φορά τις αρχές με ανάλογο περιστατικό καθώς φέρεται να είναι μέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης που πρεσβεύει πως η Καβάλα και οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας ανήκουν στη γειτονική χώρα και όχι στην Ελλάδα.


Καταδικάζει η πρεσβεία της Βουλγαρίας την ενέργεια του 35χρονου

Η πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα καταδικάζει την ενέργεια του 35χρονου Βούλγαρου, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής κατέβασε την ελληνική σημασία στον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας και στη θέση της σήκωσε τη βουλγαρική.


Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλγαρική πρεσβεία χαρακτηρίζει «παράνομη» και λυπηρή τη συμπεριφορά του 35χρονου και σε πλήρη ασυμφωνία με τις άριστες σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας ως δύο μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ενημερώνει πως οι βουλγαρικές αστυνομικές Αρχές τον συνέλαβαν μόλις πέρασε τη συνοριακή διάβαση και τον ανέκριναν. Μετά τη διενέργεια της αστυνομικής ανάκρισης αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή πιθανών περαιτέρω αστυνομικών ή άλλων διαδικασιών, σημειώνει.


Περαιτέρω, επισημαίνει πως ο 35χρονος αψήφησε τους όρους που του επεβλήθησαν από τις ελληνικές αρχές και ταξίδεψε με αυτοκίνητο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

............................

.. σ.σ. πηγαν.. να τον βγαλουν μεθυσο και τρελλο.. για να αποσιωπησουν την προβοκατσια..

αληθεια.. ποιον ενημερωσε και ποιος ενημερωσε τον εισαγγελεα.. για να τον αφησει ελευθερο.. ερωτω ευθεως.. αυτος ο εισαγγελευς.. ειναι Ορθοδοξος Ελληνας.. Ορκισμενος στο Συνταγμα του Μακρυγιαννη.. στο Συνταγμα του Ορθοδοξου Ελληνισμου.. συγχωρειται αραγε.. εισαγγελευς.. επι εισαγγελεως.. Αρειος Παγος.. η και το ΣτΕ για ζητημα προδοσιας Πιστεως και Πατριδος.. Ιεροτητος Συμβολων.. ατιμωσης Ορθοδοξου Ελληνικης Σημαιας;;;!!! ΕΡΩΤΩ!!! και εαν συγχωρειται βασει Συνταγματος.. γιατι και δεν.. επεληφθη..


  και παμε τωρα.. στο δευτερο..

  το παλληκαρι το σφαξανε.. εν λευκω.. και αν ισχυει το οτι ειχαν ελεχθει για οπλα και δεν βρεθηκαν.. αυτο τοτε πρακτικα σημαινει.. οτι τους οπλισαν οι ''αλαφια(ου)σμενοι'', αντιχριστοι εσωεγχωριοι προδοτες.. οι αντιΧριστοι ξεναγοι τους.. ολα τα αποβρασματα αλβανοι και γυφτοι των 200 και 300 ευρω με τα οποια εγκληματουν και σκοτωνουν τους Ελληνες.. Το 114.. δεν το γλυτωνετε.. και πιστεψτε με.. το 112.. ωχρια μπροστα του..

  για οποιον δηλωνει.. ''τρελλος'' και μυριζει στρεπτομυκινη.. ιδου.. ενα ωραιο ''deal''..

  αλλιως.. τα λογια ειναι.. δωρεαν.. και η Πιστη και η Πατριδα.. ειναι.. πανω απο το D.N.A.

  Επτα αστυνομικοι της ''διας''.. τους συνοδευαν μεχρι το.. σφαγειο..

  Ειχαν κανει την αναφορα τους.. και οι εντολες ηταν να μην επεμβουν για λογους ασφαλειας λογω του οτι ηταν πολυαριθμοτεροι.. τους υποσχεθηκαν ενισχυσεις.. 

  Απο την αρχη του εντοπισμου τους μεχρι τη σφαγη περασε περιπου μια ωρα..

  Μια ωρα εγκληματικης αδρανειας..

 Αυτα μεταδιδονται ηδη απο τα media και τα sites.. 


  Καμμια ευθυνη δεν εχει η αστυνομια.. για να κανει οτιδηποτε.. πρεπει να λαβει τη σχετικη εντολη.. ανωθεν..

  Οποτε.. αφου την κατηγορουν και την δικαζουν και την ξηλωνουν.. την επομενη φορα που θα συμβει το αναλογο.. να δρασει.. αμεσα.. τιμωντας ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.. γιατι αυτος Ο ΟΡΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ και αυτη Η ΠΑΤΡΙΔΑ.. ειναι πανω απο τον καθε αντιΧριστο, εσωχωριο η και εξωχωριο.. που τα.. ακυρωνει..  μπηκαν στη Πολη οι εχθροι.. και δεν χωραει καμμια ανοχη και καμμια ανακωχη!!!.. και το μυνημα αυτο να περασει παντου..



Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης (1972)
Επανεκτέλεση: Φάνης Μπαρμπούνης

Συμμετέχουν:
Γυναικεία φωνή: Μαρία Δρίτσα
Κλαρίνο: Αποστόλης Βαγγελάκης
Βιολί: Μάριος Παπούλιας
Ηλεκτρική Κιθάρα: Κώστας Παρίσσης
Μπάσο: Χρυσόστομος Καραντωνίου
Λαούτο: Φάνης Μπαρμπούνης
Κρουστά: Δρόσος Σκυλλάς

Ενορχήστρωση & ηχογράφηση: Χρυσόστομος Καραντωνίου
Μίξη – Μάστερ: Κώστας Παρίσσης
Καλλιτεχνική επιμέλεια – Διεύθυνση παραγωγής: Χάρης Εργατίδης
Videographers: Aντώνης Καυμενος, Νίκος Αποστόλου
Mοντάζ: Τάσος Aποστόλου
Μακιγιάζ: Κωνσταντίνα Αγκαλλιού

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές
την πρώτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
αδέρφια πήραν οι οχτροί
κι εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά
την τρίτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί
κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
μοιράσαν δώρα οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά
την πέμπτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
σαν κάθε μέρα







ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ.. ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.. ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ ΑΔΕΛΦΕ ΗΜΩΝ.. ΝΑ ΖΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ...



ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΕΧΟΙ ΚΑΙ ΒΟΣΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ KAI ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΦ(ΟΥ)ΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ.. ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ.. ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ..ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ..

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 29χρονος Ελευσίνιος, ο Μιχάλης Κατσουρής, που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή .Έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Το μακελειό τη νύχτα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ύστερα από συμπλοκή Ελλήνων και ξένων χούλιγκανς, είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό νεαρό και τραυματίες ακόμη 8 άτομα (τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες).

“Οι δολοφόνοι ξεκίνησαν από την πρωτεύουσα της Κροατίας πάρα την ρητή απαγόρευση της ΟΥΕΦΑ για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ. Υπάρχουν δεκάδες βίντεο από το κομβοι με τα βανακια και τα αυτοκίνητα με τις Κροατικες πινακίδες, διεσχισαν ολόκληρη την Ελλάδα, η αστυνομία είχε πληροφορίες και απλά κοιτούσε! Συνυπευθυνοι στο έγκλημα! Επιτέθηκαν ανενόχλητοι σε κόσμο που έπινε τον καφέ του“, γράφει ένας οργισμένος οπαδός της ΑΕΚ.

Οι ευθύνες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μεγάλες καθώς φαίνεται οι οπαδοί της κροατικής ομάδας Δυναμό Ζάγκρεμπ τους έπιασαν στον ύπνο και κατάφεραν με αυτοκινητοπομπή να φτάσουν ανενόχλητοι μέχρι την Αθήνα…

Οι Κροάτες οπαδοί που ήταν αποφασισμένοι για όλα καθώς έφεραν πάνω τους διάφορα αντικείμενα, κινήθηκαν μέχρι την Νέα Φιλαδέλφεια όπου εξετάζεται πιθανή τους ένωση και με κάποιους οπαδούς του Παναθηναϊκού και επιτέθηκαν και συνεπλάκησαν με οπαδούς της ΑΕΚ, έξω από το γήπεδο «OPAP ARENA».

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απώθησαν τους οπαδούς και προχώρησαν σε προσαγωγές, ήταν όμως ήδη αργά αφού υπήρχαν ήδη θύματα. Ο Μιχάλης Κατσουρής που μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» με τραύματα από μαχαίρι, υπέκυψε στα τραύματά του και έχασε την ζωή του.

Συνολικά από τις 96 προσαγωγές από το σημείο, όλες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, εκ των οποίων, εκτός των τραυματιών, είναι 82 Κροάτες 2 Έλληνες, ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός, ένας Βόσνιος και ένας Αλβανός. Όλοι τους έχουν συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αυτή την ώρα οι συλλήψεις ανέρχονται σε 98.

Παράλληλα, γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων οπαδών της Δυναμό Ζάγκρεμπ που έχουν κατέβει στη Αθήνα, καθώς υπολογίζεται πως συνολικά ήταν πάνω από 200 άτομα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει:

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων».

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά.

“Σήμερα Ελευσίνα μας έχει πένθος για το Μιχάλη. Σήμερα, η Ελευσίνα θρηνεί ένα δικό της παιδί. Ο Μιχάλης, φίλος της ΑΕΚ είναι ένα ακόμα θύμα της οπαδικής βίας. Ο φανατισμός και η βία δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα, αλλά ούτε και στην κοινωνία”, γράφει ένας φίλος του Μιχάλη.





Έρευνα του δικηγορικού συλλόγου Κροατίας για τη χυδαία ανάρτηση του δικηγόρου των χούλιγκαν της Ντιναμό

Την ανάρτηση του δικηγόρου που έχει εκπροσωπήσει μέλη των «Bad Blue Boys», που αποκάλεσε «αποβράσματα» τους οπαδούς της ΑΕΚ σχολίασε ο Κροατικός Δικηγορικός Σύλλογος

Σάλο προκάλεσε η ανάρτηση του Ντάβοριν Κάρατζιτς στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων έγραψε πως «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν. Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί, που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια».

Μάλιστα, ο δικηγόρος που έχει εκπροσωπήσει μέλη των «Bad Blue Boys» σε αρκετές δίκες και είναι δηλωμένος οπαδός της Ντινάμο Ζάγκρεμπ υποστήριξε πως γεγονότα συνέβησαν τελείως διαφορετικά και σε καμία περίπτωση δεν διαδραματίστηκαν, όπως τα περιγράφουν τα μέσα ενημέρωσης.

Η μεγαλύτερη κροατική ιστοσελίδα (INDEX) επικοινώνησε με τον Κροατικό Δικηγορικό Σύλλογο για το αν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον του Κάρατζιτς και ενημέρωσε πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να παρθούν οι ορθότερες αποφάσεις.

«Σχετικά με την ερώτησή σας για τις αναρτήσεις του Ντάβοριν Κάρατζιτς, δικηγόρου στο Ζάγκρεμπ, ο οποίος στο προφίλ του στο Facebook αναφέρθηκε στη σύγκρουση μεταξύ οπαδών των συλλόγων της Ντιναμό και της ΑΕΚ, σας ενημερώνουμε ότι η Πειθαρχική Εισαγγελία του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου έχει σχηματίσει επίσημα πειθαρχική έρευνα, βάσει των διατάξεων του Καταστατικού του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου. Θα διεξαχθούν έρευνες κατά του διορισμένου δικηγόρου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν λόγοι για τη λήψη απόφασης για κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας.


Οι πειθαρχικές διαδικασίες ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου ορίζονται από τις διατάξεις του νόμου για τον δικηγορικό σύλλογο και το καταστατικό του δικηγορικού συλλόγου της Κροατίας και στις πειθαρχικές διαδικασίες, βάσει των διατάξεων του άρθρου 76 του νόμου για τον δικηγορικό σύλλογο. Εφαρμόζονται, παράλληλα, οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του Νόμου για την Ποινική Δικονομία
», ήταν η απάντηση του δικηγορικού συλλόγου Κροατίας.

Πηγή: sport-fm.gr

 

 Αποκλειστικές εικόνες από τα άγρια επεισόδια που προκάλεσαν Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν, στα χέρια των οποίων βρήκε μαρτυρικό θάνατο ο 29χρονος φίλαθλος Μιχάλης Κατσουρής, έξω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, φέρνει στο «φως» το newsbreak.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, οι χούλιγκαν με κουκούλες και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, πραγματοποιούν επίθεση με στυλιάρα και μαχαίρια, ένα εκ των οποίων αποτελείωσε τον 29χρονο Μιχάλη.

Ένα χτύπημα με μαχαίρι στο μπράτσο που βρήκε αρτηρία, οδήγησε στον θάνατο λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας τον 29χρονο από την Ελευσίνα, ο οποίος χθες το βράδυ βρισκόταν έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, όταν είδε ξαφνικά ένα τσούρμο εκατοντάδων μανιασμένων χούλιγκαν να κάνουν «ντου», να σπάνε μαγαζιά και να χτυπούν όποιον έβρισκαν στο δρόμο τους.

Οι ελληνικές Αρχές είχαν ενημερωθεί πλήρως, είχαν στα χέρια τους οπτικοακουστικό υλικό, είχαν λάβει προειδοποιήσεις για την άφιξη των επικίνδυνων οργανωμένων οπαδών, ενώ είχαν στη διάθεσή τους και συγκεκριμένες πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, οι οργανωμένοι χούλιγκαν έφτασαν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια και προκάλεσαν νέο αιματοκύλισμα.

Ομάδα επτά αστυνομικών της ΔΡΑΣΗΣ φαίνεται να έχουν εντοπίσει το βράδυ της Δευτέρας το νεοναζιστικό τάγμα των Κροατών χούλιγκαν μαζί με τους Έλληνες ομοϊδεάτες και συνοδοιπόρους τους και ενώ έχουν αποβιβαστεί στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό.

Ηλεγεώνα των εγκληματιών καθοδηγούμενη από τους Έλληνες χούλιγκαν με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι ακολουθούν μια διαδρομή προς το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αποφεύγοντας να περάσουν για το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής από κεντρικά σημεία. Πρόκειται για μια χαρτογραφημένη από τις προηγούμενες ημέρες διαδρομή από τους Έλληνες χούλιγκαν οι οποίοι φαίνεται πως είναι οι άνθρωποι που εκπόνησαν και οργάνωσαν τη δολοφονική επιδρομή στους οπαδούς της ΑΕΚ.

Το επίμαχο βράδυ λοιπόν και ενώ η λεγεώνα των δολοφόνων κατευθύνεται προς το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, τους ακολουθούν από απόσταση επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ η οποία μάλιστα επικοινωνεί με το Κέντρο Επιχειρήσεων και ρωτούν αν πρέπει να παρέμβουν. Σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση από το Κέντρο Επιχειρήσεων ήταν οδηγίες για επιτήρηση των ατόμων και συνεχή ενημέρωση μέχρι να φτάσουν ενισχύσεις καθώς οι επτά αστυνομικοί δεν ήταν δυνατόν να ανταπεξέλθουν απέναντι σε 150 χούλιγκαν οπλισμένους με ρόπαλα, καδρόνια και μαχαίρια.

Παρόλα αυτά η λεγεώνα των χούλιγκαν κατάφερε να φτάσει έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και να σημειωθούν τα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον μαρτυρικό θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Σήμερα κλιμάκια της Ασφάλειας ακολουθούν την διαδρομή που ακολούθησε η λεγεώνα των χούλιγκαν αναζητώντας βιντεοληπτικό υλικό με απώτερο σκοπό να καταφέρουν να ταυτοποιήσουν και άλλους ενόχους οι οποίοι ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της διαδρομής δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπα τους με κουκούλες.

Νέα βίντεο-ντοκουμέντα από τη Ν. Φιλαδέλφεια: Καρέ-καρέ η διαδρομή των Κροατών χούλιγκαν έως τη δολοφονική επίθεση

Νέα βίντεο-ντοκουμέντα από το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από την Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη ήρθαν στη δημοσιότητα.

Στα πλάνα που δημοσιεύει το Star, αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές του μακελειού και η πορεία των χούλιγκαν μέχρι να φτάσουν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης. Μαυροντυμένοι και με καδρόνια στα χέρια διέσχισαν όλη τη διαδρομή από τον σταθμό του Περισσού μέχρι το γήπεδο ανενόχλητοι, περιμένοντας το σύνθημα για να επιτεθούν. 

Η ώρα ήταν ένα λεπτό μετά τις 11. Το τάγμα του θανάτου απείχε μόλις λίγα μέτρα από το στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως φαίνεται στο βίντεο, πάνω από 100 άνδρες, σαν εκπαιδευμένο τάγμα εφόδου, προχωρούν για να σκορπίσουν τον θάνατο. Είναι όλοι μαυροντυμένοι. Δύο από αυτούς φορούν κράνος, κάποιοι έχουν ανεβασμένη την κουκούλα της μπλούζας τους ή φορούν τζόκεϊ, έχοντας καλύψει το μισό τους πρόσωπο με χειρουργική μάσκα. Πολλοί, όμως, έχουν εντελώς ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και περπατούν χωρίς θόρυβο για να μη γίνουν αντιληπτοί, μέχρι να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης και να σκοτώσουν.

Όπως αποκάλυψε το Star, ένα λεπτό αργότερα η κάμερα κατέγραψε στο ίδιο σημείο 7 αστυνομικούς με φακούς στα χέρια και μηχανές να ακολουθούν διακριτικά το τάγμα εφόδου. Όμως δεν μπόρεσαν να επέμβουν και να αποτρέψουν τη δολοφονία του 29χρονου. 

Σε άλλο βίντεο, φαίνονται οι μαυροντυμένοι άνδρες συγκεντρωμένοι σε οικόπεδο κοντά στο σημείο της συμπλοκής. Παραμονεύουν σιωπηλοί, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, περιμένοντας το  σύνθημα για να επιτεθούν. Τρία λεπτά παρέμειναν σε αυτό το σημείο πριν δοθεί το σήμα για επίθεση. 

Όλα ξεκίνησαν όταν κατέβηκαν από τον σταθμό του Περισσού. Στα πλάνα φαίνονται να περπατούν μπροστά από περίπτερο της περιοχής. 

Εντύπωση προκαλεί πως περνούν ανενόχλητοι, κρατώντας στα χέρια τα όπλα του θανάτου, καδρόνια, σιδηρολοστούς, ρόπαλα ακόμα και αλυσίδες, χωρίς τελικά κανένας να τους αποτρέψει..

αρθρο.. βημα..

Οι αστυνομικές Αρχές της Ελλάδας γνώριζαν τα πάντα για την έλευση των επικίνδυνων χούλιγκαν, με σχετικά διαβιβαστικά να φτάνουν σε 23 διαφορετικές υπηρεσίες

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την «αδράνεια» που υπέδειξε η Ελληνική Αστυνομία, πριν από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την «κάθοδο» των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπέρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι αστυνομικές Αρχές είχαν πλήρη ενημέρωση για το «κομβόι» των Bad Blue Boys, οι οποίοι διέσχισαν την ελληνική επικράτεια ανενόχλητοι, φτάνοντας στην Αττική και προκαλώντας τα αιματηρά επεισόδια που είχαν ως τραγικό απολογισμό να μαχαιρωθεί θανάσιμα ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πληροφορίες και έγγραφα για τους δεκάδες επικίνδυνους χούλιγκαν, «πήγαιναν και έρχονταν» από υπηρεσία σε υπηρεσία χωρίς να υπάρξει καμία πρωτοβουλία από τους αρμοδίους, προκειμένου να ανακοπεί η κάθοδός τους. Σχετικό e-mail, αποκαλύπτει ότι οι αστυνομικοί Κακαβιάς ενημέρωσαν αναλυτικά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τα οχήματα με τις κροατικές πινακίδες που περνούσαν τα σύνορα, παρά το απαγορευτικό της UEFA.

Την ώρα μάλιστα που το κομβόι των Κροατών είχε περάσει τα ελληνικά σύνορα Κακαβιά και Αθήνα έπαιζαν «το σπασμένο τηλέφωνο»

Ώρα: 11.00

  • Κακαβιά: Επικοινωνία με την οπαδική βία και ενημέρωση για κροατικά αυτοκίνητα και φιλάθλους
  • Αθήνα: Καταγράψτε άτομα και οχήματα. Αν δεν βρείτε κάτι ύποπτο αφήστε τους να περάσουν

Ώρα: 15.30

  • Κακαβιά: Ζητά διεύθυνση αποστολής email για να στείλουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων

Ώρα: 16.00

  • Αθήνα: Απάντηση με κενό μήνυμα email

Ώρα: 18.00

  • Αθήνα: Εκδίδει εντολή να εντοπιστούν οχήματα και να παρέμβουν αν χρειαστεί.

Σχετική ενημέρωση σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγινε καθ’ όλη την διάρκεια αυτή σε 23 αστυνομικές υπηρεσίες κάνοντας λόγο για έλευση επικίνδυνων και οπλισμένων οπαδών.

  • ΓΑΔΑ
  • Ασφάλεια
  • Κρατική Ασφάλεια
  • Τροχαία
  • Ενημερώθηκαν επίσης:
  • Αστυνομικές Διευθύνσεις Δυτικής Μακεδονίας
  • Ηπείρου
  • Δυτικής Ελλάδας
  • Πελοποννήσου
  • Κεντρικής Μακεδονίας
  • Θεσσαλίας
  • Στερεάς Ελλάδας




Το βίντεο ντοκουμέντο του Mega

Τα έκτροπα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και των Ελλήνων συνεργών τους έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ,  αποτυπώνονται σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA. Στο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας στις 23/08 το βράδυ, φαίνεται ένα πλήθος ανθρώπων, φιλάθλων της ΑΕΚ και απλούς πολίτες, να τρέχει πανικόβλητο, προκειμένου να γλιτώσει από τη μανία των Κροατών χούλιγκαν που χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Πολλοί από τους χούλιγκαν, που κυνηγούν το πλήθος, κρατούν καδρόνια και άλλα αντικείμενα και πετούν φωτοβολίδες. Λίγα λεπτά μετά από αυτές τις εικόνες, ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής πέφτει νεκρός από επίθεση με μαχαίρι.

Το υλικό αυτό, όπως και λοιπά στοιχεία, έχουν συγκεντρωθεί και αναλύονται από τις Αρχές, με σκοπό την ταυτοποίηση των δραστών τόσο της δολοφονίας του 29χρονου, όσο και του τραυματισμού παρευρισκόμενων στο σημείο.



ΓΝΩΜΕΣ

Κροάτες χούλιγκαν στην Ελλάδα της "ασφάλειας"

Οι Κροάτες χούλιγκαν κατά τη σύλληψή τους
Οι Κροάτες χούλιγκαν κατά τη σύλληψή τους  INTIME SPORTS

Η Ελλάδα θρηνεί τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Κυβέρνηση και Αστυνομία οφείλουν να απαντήσουν πώς οι Κροάτες φασίστες διέσχισαν όλη τη χώρα.

Το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 ο Άλκης Καμπανός έπεφτε νεκρός κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον του ίδιου και της παρέας του από ομάδα χούλιγκαν. Στις 6 Ιουλίου 2023 ανακοινώθηκε πως όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία ή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Από τη δολοφονία του Άλκη και μετά, γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Η επίσημη Πολιτεία υποσχέθηκε και πάλι κάθαρση. Προεκλογικά υποσχέθηκε και περισσότερη ασφάλεια και τάξη, σε ένα δόγμα που ετέθη πάλι ψηλά στις προτεραιότητες του επιτελικού Κράτους. Για ακόμη μια φορά.

Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Άλκη, στις 7 Αυγούστου του 2023, ένας νεαρός οπαδός της ΑΕΚ έπεσε νεκρός από επίθεση φασιστών οπαδών της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, σε συνεργασία με "εγχώριους" χούλιγκαν. Οι Κροάτες χούλιγκαν ταξίδεψαν 1.500 χλμ για να φτάσουν από το Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφειαμε στόχο να σκοτώσουν. Πέρασαν τα ελληνικά σύνορα οδικώς με κονβόι οχημάτων παντελώς ανενόχλητοι, έφτασαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ με τα αυτοκίνητά τους και τον... ΗΣΑΠ, και αφού μαχαίρωσαν κόσμο που βρισκόταν περιμετρικά της "OPAP Arena" και συνεπλάκησαν με άλλους οπαδούς, μόνο τότε ήρθαν "αντιμέτωποι" με την ΕΛΑΣ που αποφάσισε να επέμβει, μισή ώρα μετά την έναρξη της σφαγής. Το κακό, είχε συμβεί και το μαρτυρούν αυτό και τα βίντεο - ντοκουμέντα που έρχονται διαρκώς στη δημοσιότηταΗ περιβόητη "ασφάλεια", έμεινε στα

Νωρίτερα, από την Αστυνομία είχαν "διαρρεύσει" οι πληροφορίες ότι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το κονβόι των χούλιγκαν "διακριτικά", και πως τους "έχασαν" γιατί "έσπασαν" σε διαφορετικές εξόδους της Αττικής Οδού. Οι εν λόγω πληροφορίες δεν διαψεύδονται, αντιθέτως όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Αστυνομία αποφάσισε να παρακολουθήσει τους οπαδούς αυτούς, όταν τελικά έφτασαν στην Αττική Οδό. Είναι δε, χαρακτηριστικό, πως ώρες μετά το μακελειό, αυτοκίνητα με κροατικές πινακίδες παρέμεναν παρκαρισμένα έξω από το γήπεδο. Για όλα τα παραπάνω δόθηκε τελικά εντολή για ΕΔΕ για τις ευθύνες των Αρχών, ενώ απαντήσεις αναμένονται και για τα έγραφα της Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας που προειδοποιούσαν για ενδεχόμενο μακελειό, δύο ημέρες πριν.

Προφανώς και τα ερωτήματα είναι πολλά.

Πώς γίνεται λοιπόν η Ελληνική Αστυνομία να μην γνώριζε αναλυτικά πως επίκειται συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια; Αυτόπτης μάρτυρας που διατηρεί κατάστημα κοντά στην "OPAP Arena" ανέφερε τα εξής, μεταξύ άλλων: "Η αστυνομία ήρθε μισή ώρα μετά το συμβάν. Το συμβάν κράτησε μισή ώρα. Πάντως είχε ακουστεί αυτό ότι θα γίνει. Υπήρχε πολύ μεγάλο μίσος".

Ο δε τηλεπανελίστας και αυτοαποκαλούμενος "αστυνομικός αναλυτής" Σταύρος Μπαλάσκας, παραδέχθηκε πως παρ' όλο που η κρατική ασφάλεια είχε ενημερωθεί από τα σύνορα για την αυτοκινητοπομπή, δεν έγινε μπλοκάζ στη εθνική. Με δικά του λόγια: "Έφτασαν σαν κύριοι, διασκορπίστηκαν και από την πρώτη ανακριτική πράξη που έχει γίνει, αλλά και τα πρώτα στόματα που άνοιξαν λένε για προσυνεννόηση από προχθές με χούλιγκανς του ΠΑΟ. Με χούλιγκαν άλλης ομάδας, με τους οποίους είχαν προσυνεννοηθεί και είχαν στημένα ραντεβού ήδη. Είχαν προσυνεννοηθεί με τις κεφαλές των συνδέσμων για ραντεβού και εφοδιασμό των Κροατών χούλιγκανς".

Πράγματι, μεταξύ συνδέσμων οπαδών υπάρχουν πολλαπλές "αδελφοποιήσεις", ενώ οι ακροδεξιοί σύνδεσμοι έχουν ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και στη δική μας. Τις ημέρες αυτές ήταν προγραμματισμένο μάλιστα να διεξαχθούν στη χώρα μας δύο ποδοσφαιρικά παιχνίδια ομάδων, χούλιγκαν των οποίων έχουν σχέσεις με ακραίους οπαδούς των αντιπάλων, σε μια εκρηκτική "διασταύρωση", πράγματα που η Πολιτεία τα γνωρίζει. Εντέλει, οι νεοναζί Κροάτες έφτασαν στη χώρα μας ανενόχλητοι, την ώρα που η ΕΛΑΣ όφειλε να γνωρίζει τα πλάνα τους, να είναι έτοιμη και "ψιλιασμένη" για όσα θα μπορούσαν να συμβούν, και να έχει παρουσία στα πέριξ της Φιλαδέλφειας. Αντιθέτως, οι δυνάμεις της "τάξης" έφυγαν από την περιοχή μετά το τέλος της προπόνησης της Ντιναμό, και τουλάχιστον μία ώρα πριν συμβούν τα επεισόδια.

Μάλιστα, υπάρχει πληροφορία του NEWS 24/7, ότι οι πρώτοι χούλιγκανς έφτασαν στο σημείο όταν ακόμη βρισκόταν σε εξέλιξη η προπόνηση των δύο ομάδων για τον σημερινό αγώνα ποδοσφαίρου (που τελικά αναβλήθηκε), αποχώρησαν και, όταν έφυγαν οι ομάδες συνοδεία αστυνομικών, επέστρεψαν και ξεκίνησαν τα επεισόδια λίγο πριν τις 11 το βράδυ. Κοινώς, είχαν κάνει ήδη αισθητή την "παρουσία" τους.

Ακόμη όμως κι αν οι αρμόδιοι "έχασαν" νωρίτερα τους οπαδούς στην Αττική οδό, πώς είναι δυνατόν να μην ελέγχθηκε το κονβόι των οχημάτων στα εθνικά μας σύνορα που είναι τόσο "πολυδιαφημισμένα" για την "ακεραιότητά" τους; Πώς γίνεται να μην προβληματίστηκε κανείς από 200 και πλέον skinheads ξένης καταγωγής που πέρασαν τα σύνορα οδεύοντας τελικά για "πόλεμο";

Αλλά ακόμη κι αν "προμηθεύτηκαν" τα μαχαίρια και τα λοιπά αντικείμενα που χρησιμοποίησαν στην επίθεσή τους εντός της χώρας μας, κανείς δεν προβληματίστηκε από το γεγονός ότι μέρος εξ αυτών κινήθηκε με το τρένο κραδαίνοντας ρόπαλα;

Είναι μάλιστα ενδεικτικό της όλης κατάστασης, πως είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών με εισήγηση της UEFA, λόγω υψηλής επικινδυνότητας, τόσο για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ντιναμό, όσο και του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ.

Αυτό που είδαμε ήταν το απόλυτο φιάσκο των θεσμών, με τραγικό αποτέλεσμα ένας νέος άνθρωπος να χάσει τη ζωή του.

Με δεδομένη την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, η Ελληνική Αστυνομία κυριολεκτικά, κοιμόταν. Μια Ελληνική Αστυνομία που έχει συνηθίσει να επιδίδεται σε ακραία καταστολή σε πορείες εποχικών Πυροσβεστών ή διαμαρτυρομένων για τα Τέμπη, μια Ελληνική Αστυνομία που κάθε βράδυ φυλάει τις λαμαρίνες στην πλατεία των Εξαρχείων, αλλά όταν έρχονταν φασίστες χούλιγκαν από ξένη χώρα, τότε μπορεί μονάχα να τους θέσει σε "διακριτική παρακολούθηση".

Δυστυχώς, και το "ξήλωμα" επτά αξιωματούχων της ΕΛΑΣ με εντολή Οικονόμου, έρχεται εκ των υστέρων, μιας και η πρόληψη είναι έννοια άγνωστη για τα πολιτειακά μας δεδομένα.

Κλείνουμε με τα λόγια του πατέρα του Άλκη, όπως μίλησε στην ΕΡΤ λίγο μετά τα νέα επεισόδια. Γιατί οτιδήποτε άλλο, είναι περιττό.

"Θεωρούσα ότι ο Άλκης αποτελούσε το τελευταίο θύμα της τυφλής βίας, αλλά δυστυχώς όλα συνεχίζονται. Τα λόγια είναι φτωχά για τους γονείς που έχασαν το παιδί τους. Θα βρούμε την ευκαιρία κι εμείς να τους δώσουμε δυο λόγια παρηγοριάς, αλλά τα λόγια είναι φτωχά".


Bad Blue Boys: Οι ακροδεξιοί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που σκότωσαν τον 29χρονο Μιχάλη - Οι αναφορές στους Ναζί

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη χθεσινή δολοφονική συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, φαίνεται να έχουν οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Bad Blue Boys.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

BBB

Ένα ακόμα θύμα τυφλής οπαδικής βίας θρηνεί η χώρα, μετά και την αιματηρή επίθεση Κροατών χούλιγκαν έξω από την OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Κροάτες οπαδοί διέσχισαν στην κυριολεξία όλα τα Βαλκάνια, και φτάνοντας στην Αθήνα, επιτέθηκαν βάσει σχεδίου μαζί με άλλους Έλληνες χούλιγκανς σε οπαδούς της ΑΕΚ έξω το γήπεδο των κιτρινόμαυρων. Το αποτέλεσμα: ένας νεκρός, ο 29χρονος Μιχάλης, 8 τραυματίες και 98 συλλήψεις.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην χθεσινή δολοφονική συμπλοκή, φαίνεται να έχουν οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Bad Blue Boys, οι οποίοι και στο παρελθόν έχουν εμπλακεί σε αντίστοιχα περιστατικά, ενώ είναι γνωστοί για τις σχέσεις τους με την άκρα δεξιά και τον ναζισμό.

Bad Blue Boys: Οι ακροδεξιοί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που σκότωσαν τον 29χρονο Μιχάλη - Οι αναφορές στους Ναζί

Μακρά ιστορία χουλιγκανισμού

Οι Bad Blue Boys ιδρύθηκαν επίσημα στις 17 Μαρτίου 1986 στο Ζάγκρεμπ, με μέλη από διάφορες περιοχές της πόλης. Το όνομα της ομάδας λέγεται ότι είναι εμπνευσμένο από την ταινία του 1983 με πρωταγωνιστή τον Σον Πεν, Bad Boys. Η μασκότ τους είναι ένα μπουλντόγκ και ο επίσημος ύμνος τους είναι το "Dinamo ja volim" ("Αγαπώ την Dinamo").

Οι BBB έχουν μια αρκετά μακρά ιστορία χουλιγκανισμού, με τόσο την UEFA όσο και τα κροατικά όργανα του ποδοσφαίρου να έχουν αναγκαστεί να εφαρμόσουν πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους ως αποτέλεσμα αρκετών βίαιων περιστατικών.

BBB

Σε ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για τους BBB, ο Κροάτης σκηνοθέτης Sasa Podgorelec δήλωσε ότι οι Bad Blue Boys ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν την ανεξαρτησία της Κροατίας.

Ένας άλλος Κροάτης δημοσιογράφος, ο Andrej Krickovic, ισχυρίστηκε ότι οι Bad Blue Boys είχαν προσφέρει την υποστήριξή τους στον μετέπειτα πρώτο πρόεδρο της Κροατίας (και εθνικιστή ηγέτη) Franjo Tudman. Είναι σπάνιο να βρει κανείς μια ομάδα ultras χωρίς πολιτικό υπόβαθρο, και οι BBB δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Μία από τις μελανές στιγμές στις οποίες έχουν πάρει μέρος οι Blue Bad Boys αποτελεί ο "πόλεμος" που έλαβε χώρα το 1990, στο στάδιο Mαξιμίρ στο Ζάγκρεμπ. Εκεί, οι Κροάτες φανατικοί οπαδοί των BBB συγκρούστηκαν με τους Delije του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, σε ένα συμβάν που συχνά αποκαλείται ως αρχή του εμφύλιου σπαραγμού στη Γιουγκοσλαβία.

Οι νεοναζιστικές χειρονομίες

Το 2018, η κροατική αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έφοδο σε συνδέσμους των Bad Blue Boys στο Ζάγκρεμπ, όπου κατέσχεσε πλήθος όπλων, ρόπαλα, πυροτεχνήματα, μάσκες full face και πυρομαχικά για πυροβόλα όπλα. Οι χώροι τους τους ήταν επίσης διακοσμημένα με γκράφιτι αφιερωμένα στον Αδόλφο Χίτλερ και τον Άντε Πάβελιτς, ιδρυτή των Ουστάσι.

Στους εκτός έδρας αγώνες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι Bad Blue Boys έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές με την παρουσία, είτε μέσω επεισοδίων είτε μέσω προκλητικών συνθημάτων και κινήσεων.

Χαρακτηριστική είναι η "παρέλαση" που είχαν κάνει στους δρόμους του Μιλάνου, χαιρετώντας ναζιστικά.

Στο στάδιο Μαξιμίρ, οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ τραγουδούσαν το σύνθημα της Ουστάσι σε ματς της Εθνικής με τη Νορβηγία τον Μάρτιο του 2015. Η UEFA τιμώρησε την Κροατία και έπαιξε όλα τα επόμενα ανταγωνιστικά ματς της χωρίς κόσμο και ενώ της επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Καταδικάζει η κροατική ομάδα

Από την πλευρά της, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ καταδίκασε σε ανακοίνωσή της τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, λέγοντας πως αυτά τα γεγονότα δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική του συλλόγου.

"Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Αθήνα, στα οποία σύμφωνα με αναφορές της Ελληνικής Αστυνομίας και των ελληνικών ΜΜΕ, οπαδοί μας ενεπλάκησαν με οπαδούς της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ. Αυτά τα γεγονότα δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθούμε ως σύλλογος και κοινότητα.

Ως αθλητικός οργανισμός, είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στην προώθηση του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και της θετικής ατμόσφαιρας στα γήπεδα. Τα επεισόδια όχι μόνο απειλούν την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων, αλλά βλάπτουν και τη φήμη του ποδοσφαίρου ως αθλήματος που ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για αυτό το περιστατικό. Δυστυχώς, ένα άτομο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θέλει να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Για άλλη μια φορά, υπενθυμίζουμε και καλούμε όλους τους φιλάθλους της Ντιναμό να μην ταξιδέψουν στον αγώνα στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η UEFA, σε συμφωνία με την αστυνομία, αποφάσισε ότι και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ παραμένει προσηλωμένη στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο η αγάπη για τον αθλητισμό εκφράζεται με θετικό τρόπο, μέσα από την ενότητα, τον σεβασμό και τη συνεργασία", καταλήγει η ανακοίνωση των Κροατών.

Εικόνες από το www.badblueboys.hr


Ο στίχος από το ποίημα του Ρίτσου που συγκίνησε: «Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ΄τα σπίτια τους» - Απολογούνται άλλοι 40 χούλιγκανς, αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία.

    Στην Ευελπίδων έφτασε νωρίτερα ο αδερφός του Μιχάλη Κατσούρη, Γιώργος, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στους ανακριτές για τη δολοφονία του 29χρονου στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδερφό μου» δήλωσε ο Γιώργος Κατσούρης.

    Ήδη είναι σε εξέλιξη η απολογία άλλων 40 -από τους 105- συλληφθέντες χούλιγκανς για τα αιματηρά επεισόδια. Σήμερα θα αρχίσει η διαδικασία λήψης DNA από τους χούλιγκανς, ενώ αύριο (13/8) θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την απολογία των υπόλοιπων 45.

    Τι ζητάει με υπόμνημά του

    Ο αδερφός του 29χρονου προσήλθε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, Σταύρο Γεωργόπουλο και Χρήστο Μαυρομάτη. Με ένα υπόμνημα ζητά την διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων για τον εντοπισμό όλων εκείνων που συνετέλεσαν στην δημιουργία των συνθηκών που είχαν ως κατάληξη την δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

    Στο υπόμνημα ο αδελφός του θύματος ζητά :

    • Να συλλεγεί και να τεθεί στην διάθεση της ανάκρισης όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων καθώς και των σταθμών διοδίων που διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική
    • Να συλλεγεί το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» , «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», «ΕΙΡΗΝΗ», «ΠΕΥΚΑΚΙΑ»
    • Να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα (μηνύματα, φωτογραφίες, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και βιντεοληπτικό υλικό) από τις κατασχεθείσες στα χέρια των κατηγορουμένων ηλεκτρονικές συσκευές.
    • Να τεθούν στην διάθεση της ανάκρισης όλες οι σχετιζόμενες με το τραγικό συμβάν και την παρουσία των κατηγορουμένων στην Ελλάδα – συνομιλίες, αναφορές και ενδοσυνεννοήσεις που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.
    • Να διερευνηθεί αν είχανε μισθωθεί καταλύματα διαμονής στην Ελλάδα και από ποιους.
    •  Να κληθούν μάρτυρες από Εσάς παθόντες και αστυνομικοί για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα από τους κατηγορουμένους
    • Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τουλάχιστον από τις συσκευές που έχουν ήδη κατασχεθεί και αποδίδονται στους κατηγορούμενους, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με Έλληνες υπηκόους και από πότε ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα η μεταξύ τους επικοινωνία.
    • Να τεθεί στην διάθεση σας το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που όπως ακούγεται διενεργείται ήδη εντός της Ελληνικής Αστυνομιας.

    Μετά τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας και των απολογιών των κατηγορουμένων επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου, αναφέρει ο αιτών.

    Στο υπόμνημα γίνεται λόγος για «εγκληματική αμέλεια, αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών αρχών- από την ώρα που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων μέχρι την συνάντηση που είχαν με τους εν Ελλάδι συνεργούς τους με κοινό σκοπό την δολοφονική επίθεση (οι προβοκάτορες την ονόμασαν ραντεβού) σε όσους βρίσκονταν το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2023 έξωθεν του γηπέδου «Αγία Σοφιά» στην Νέα Φιλαδέλφεια».

    Όπως αναφέρει ο αδελφός του θύματος εμπιστεύεται μόνο την ελληνική Δικαιοσύνη «για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών σε όσους αιτιωδώς συνετέλεσαν στην δημιουργία συνθηκών που οδήγησαν στην στυγερή δολοφονία του αδερφού μου».

    Στο υπόμνημα επισυνάπτεται απόσπασμα από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της Απουσίας» το οποίο ξεκινά με την φράση «Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ΄τα σπίτια τους, Tριγυρίζουν εκεί…».

    σ.σ. το βρηκαν τωρα και στελνουν κομαντος ανταρτικα στις πολεις μας.. με δηθεν προσχημα τον α(θ)λητισμο.. για να σφαζουν τον κοσμο και να προκαλεσουν χαος και αναρχια..

    καμμια ανοχη στους αντιΧριστους νεοσταυροφορους στεπινατς και ουστασι.. ο Ορθοδοξος Ελληνισμος στεκεται μονος απεναντι στο αντιΧριστο παπα και την οικουμενιστικη του παναιρεση.. και την εωσφορικη μανια του να γινει παγκοσμιος θρησκευτικος ηγετης..



    Αυτόπτης μάρτυρας: «Ο δολοφόνος του Μιχάλη φορούσε διακριτικά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ»

    Τι κατέθεσε στην ανακρίτρια οπαδός της ΑΕΚ που δέχθηκε επίσης άγρια επίθεση

    Καρέ-καρέ περιέγραψε στην ανακρίτρια ένας οπαδός της ΑΕΚ, αυτόπτης μάρτυρας, τη δολοφονία του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποκαλύπτοντας πως ο δολοφόνος ήταν Κροάτης.

    Σύμφωνα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα, την οποία έφερε στο φως η εκπομπή “Η Δίκη στο Open”, μίλησε για τέσσερα τουλάχιστον άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, που τους χτυπούσαν με ρόπαλα και καδρόνια. Ένας από τους τέσσερις, που όπως ανέφερε φορούσε το διακριτικό σήμα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μαχαίρωσε στο χέρι τον Μιχάλη Κατσούρη.

    Όπως εξήγησε, δεν μπόρεσε να διακρίνει τον δράστη, γιατί φορούσε κουκούλα, ενώ εκείνη τη στιγμή χτύπησαν και τον ίδιο με ρόπαλο στο κεφάλι, ενώ του έσπασαν το χέρι και το πόδι. Ταυτόχρονα, έπεσε δίπλα τους μια φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα οι Κροάτες να σαστίσουν προσωρινά, και ο ίδιος με τον Μιχάλη κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να συνεχίσουν να τρέχουν.

    Η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα φαίνεται να επιβεβαιώνει την εκδοχή του συνηγόρου της οικογένειας του Μιχάλη Κατσούρη, Χρήστου Μαυρομάτη, ο οποίος υποστηρίζει ότι το θανατηφόρο πλήγμα στον οπαδό της ΑΕΚ είχε καταφερθεί πριν από την καταδίωξη από χούλιγκανς που αποτυπώνεται σε βίντεο από το μοιραίο βράδυ, κάτι που εξηγεί και το ματωμένο “μονοπάτι” που σχηματίστηκε από το αίμα του άτυχου οπαδού αρκετά μέτρα πριν την καταδίωξη.


    Μία εβδομάδα στο νοσοκομείο

    Άγρια ξυλοκοπημένος φίλος του Μιχάλη περιγράφει τι έζησε – «Ήρθαν να μας σκοτώσουν, γλίτωσα από θαύμα»

    Μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας ο 48χρονος βγήκε από το νοσοκομείο ωστόσο ακόμα είναι τραυματισμένος.

    Άγρια ξυλοκοπημένος φίλος του Μιχάλη περιγράφει τι έζησε – «Ήρθαν να μας σκοτώσουν, γλίτωσα από θαύμα» | tanea.gr
    TANEA Team

    Τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε το βράδυ της 7ης Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν παραλίγο να χάσει τη ζωή του από τα χτυπήματα των Κροατών χούλιγκαν, περιέγραψε ένας 48χρονος οπαδός της ΑΕΚ και φίλος του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ περιέγραψε πως γλίτωσε πραγματικά από θαύμα όταν δύο από τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ του επιτέθηκαν με ρόπαλα, τον έριξαν στο έδαφος και αμέσως άρχισαν να τον χτυπάνε με στυλιάρια και κλωτσιές τέσσερις άνθρωποι. Όπως είπε προσπαθούσαν να πάρουν τη φανέλα της ΑΕΚ που φορούσε και ο ίδιος είχε βάλει τη μπλούζα στο κεφάλι του, προσπαθώντας να προστατευτεί.

    Ο ίδιος μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας βγήκε από το νοσοκομείο ωστόσο ακόμα είναι τραυματισμένος. Όπως περιέγραψε είχε πάει να πάρει κάποια εισιτήρια και μόλις βγήκες από το αυτοκίνητο, άρχισαν να τον χτυπάνε.

    «Εγώ προσωπικά πήγα να πάρω δύο εισιτήρια με έναν φίλο μου και τον γιο μου. Την ώρα που φτάσαμε στη Φιλαδέλφεια, κατέβηκα με τον γιο μου, να παρκάρει ο φίλος μου. Ο γιος μου έτρεξε με τον όχλο να δει τι γίνεται. Με το που βγήκαμε από το αυτοκίνητο είδαμε κόσμο να τρέχει κι εγώ να τρώω ξύλο και να προσπαθούν να μου κλέψουν τη μπλούζα. Ανοίγω την πόρτα του αυτοκινήτου και θυμάμαι τον γιο μου να τρέχει. Νόμιζα ότι είναι οι παίκτες της ΑΕΚ, ότι βγάζουν φωτογραφίες. Δεν κατάλαβα εκείνη τη στιγμή τι γίνεται», είπε αρχικά.

    «Φόραγα μία μπλούζα της ομάδας μου, της αγαπημένης μου ομάδας της ΑΕΚ και προσπαθούσαν να μου την πάρουν και με χτυπούσαν. Γι’ αυτό αν δείτε το βίντεο είναι η μπλούζα στο κεφάλι μου. Προσπαθώ να αντισταθώ, δεν τα καταφέρνω. Έχω φάει πάρα πολύ ξύλο», είπε ακόμα και έκανε λόγο για άτομα που ήταν έτοιμα να σκοτώσουν..

    «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, αλλά εγώ νόμιζα ότι ο χρόνος ήταν αιώνες. Μετά από είδα τα βίντεο, οι εικόνες δεν μπορούν να περιγραφούν. Δεν ήταν πόλεμος, ήρθαν αποφασισμένοι να μας σκοτώσουν. Επιτέθηκαν και σε γυναίκες και σε παιδάκια που ήταν σε τραπέζια».

    «Έχω γύρω στα 15 ράμματα στο κεφάλι, σπασμένη πλάτη»

    «Έχω γύρω στα 15 ράμματα στο κεφάλι, σπασμένη πλάτη. Όλη η ωμοπλάτη μου είναι σπασμένη, πλευρά, πόδια», είπε ακόμα.

    Σε ερώτηση αν υπήρχαν οπάδοι της ΑΕΚ, διερωτήθηκε: «Αν υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ εκεί, θα γινόταν αυτό το πράγμα», διερωτήθηκε και κατήγγειλε πως δεν υπήρχε αστυνομία.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσουρή, κάνοντας λόγο για ένα πολύ καλό παιδί. «Τον Μιχάλη τον γνώριζα προσωπικά. Ήταν πολύ καλό παιδί και καλός χριστιανός. Θέλω απλά να βρεθούν οι ένοχοι που αφαίρεσαν τη ζωή του Μιχάλη. Δεν πηγαίναμε μαζί στο γήπεδο, αλλά έχουμε δουλέψει μαζί, έχει έρθει σπίτι μου, έχει κάτσει, έχει φάει με τα παιδιά μου, με την οικογένειά μου».

    «Ήρθαν να μας σκοτώσουν. Ήρθαν εγκληματίες από την Κροατία οργανωμένα να μας σκοτώσουν. Θέλω από την ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη να βρεθούν οι ένοχοι που σκότωσαν τον Μιχάλη και πήγαν να αφαιρέσουν και τη δική μου ζωή γιατί κι εγώ ζω από θαύμα», επανέλαβε.

    Τέλος Ο 48χρονος έστειλε το δικό του μήνυμα για τα νέα παιδιά, ενώ εξέφρασε και πως νιώθει μετά από όλα όσα συνέβησαν: «Ντρέπομαι που είμαι χτυπημένος, που ο γιος μου είναι ακόμα τρομοκρατημένος και δεν θέλει να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο. Να μην σταματήσουν τα παιδιά να αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γιατί αυτό δεν είναι αθλητισμός, ήρθαν να μας σκοτώσουν».

    Ο 48χρονος βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον όλων των συλληφθέντων, ενώ θα στραφεί νομικά κατά του ελληνικού Δημοσίου επειδή επέτρεψε στους χούλιγκαν να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης.

    Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες με τον άγρια ξυλοκοπημένο φίλαθλο της ΑΕΚ που έπεσε θύμα της αιματηρής επίθεσης των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν έξω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Ο 48χρονος οπαδός και φίλος του δολοφονημένου Μιχάλη Κατσουρή δέχτηκε άγρια επίθεση από το «τάγμα του θανάτου», που έφτασε στη χώρα μας από την Κροατία και ενώθηκε με Έλληνες χούλιγκαν. Αφού έμεινα για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο, ο 48χρονος κατέθεσε στην ανακρίτρια για την άγρια δολοφονική επίθεση, προσπαθώντας να δώσει στοιχεία για τους τραμπούκους που τον χτυπούσαν με ρόπαλα και στειλιάρα.

    Μιλώντας στο newsit.gr, ο δικηγόρος του τραυματία Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, σημείωσε ότι ο 48χρονος θα ζητήσει αποζημίωση από το ελληνικό κράτος που δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει το κονβόι των χούλιγκαν


    «Οι δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της ΕΕ», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.




    Replying to
    αυτοι ειναι.. μας θελουν και.. και σφαγμενους.. και αντι να δειξουνε συμπαθεια και συγγνωμη.. απειλουν.. γνησιοι καρδιναλιοι στεπινατς.. γνησιοι ουστασι.. γνησιοι αντιΧριστοι.. πιο αντιΧριστος.. πεθαινεις..

      Για ευθεία παρέμβαση «στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας» κάνει λόγω η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, σχετικά με το θέμα της προφυλάκισης των Κροατών χούλιγκαν που εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

      Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει τα ακόλουθα:

      «Οι δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας.

      Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

      Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

      Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, πήρε θέση για τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παραδέχτηκε ότι ήρθαν στην Ελλάδα «για να κάνουν επεισόδια», τους χαρακτήρισε οπαδούς, και είπε πως είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα.

      Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους «τεχνητής κράτησης», αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι».

      Μάλιστα, σε σχολιασμό των εν λόγω δηλώσεων προχώρησαν και κυβερνητικά στελέχη τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της.

      το μεγαλυτερο μας προβλημα ειναι οι νενεκοι οι γουσηδες και οι εφιαλτες.. και τελευταια αυτοι ειναι

      αμετρητοι.. 

      Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...

      ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ Γ' ΕΛΕΗΜΟΝΑ ΔΟΥΚΑ ΒΑΤΑΤΖΗ..

      ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΟΙ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΙ.. ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.. ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΣΗΚΩΘΕΙ.. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ...

      ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ.. ΝΕΝΕΚΟΙ ΓΟΥΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.. ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ.. ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.. ΜΑΣΩΝΟΙ.. ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.. Ν.Τ.Π.. ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ.. ΣΟΔΟΜΙΤΕΣ.. ΠΑΙΔΟΦΘΟΡΕΙΣ.. ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ.. ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ.. ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΠΑΡΑΦΥΣΕΩΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.. ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ.. ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.. Η ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.. ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ.. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ...


      ακολουθουν.. οι φιλοι του αντιΧριστου παπα συγχρονοι νενεκοι και γουσηδες.. που οδηγησαν τους παπολατινους.. οι βεκκοι και μιχαηλ α' να σφαξουν ενα Ορθοδοξο Ελληνοπουλο..

      αν δεν μετανοησετε.. τελειωσατε.. για παντα..

      πριν από 13 ώρες — Με την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άνοιξαν το πανό μαζί με πράσινα και μπλε καπνογόνα και λίγο μετά οι ...
      πριν από 13 ώρες — Το πανό στο πέταλο των οργανωμένων του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο τελικά άνοιξε και η ΑΕΚ αποχώρησε, όπως είχε προαναγγείλει.
      πριν από 13 ώρες — Οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού άνοιξαν το πανό Bad Blue Boys στο πέταλο και η ΑΕΚ, όπως είχε προαναγγείλει, έφυγε από το γήπεδο, ...
      πριν από 12 ώρες — Σε μια ντροπιαστική κίνηση προχώρησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, όταν ανέβασαν πανό των Bad Blue Boys, των οπαδών που δολοφόνησαν τον Μιχάλη ...
      πριν από 13 ώρες — Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, με την Λεωφόρο να είναι φυσικά κατάμεστη και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο ...
      πριν από 13 ώρες — «Βράζουν» στην ΑΕΚ, αφού στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού φέρεται να έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό των «Bad Blue Boys» της ...
      πριν από 13 ώρες — Όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άνοιξαν εντελώς το πανό, το οποίο απλώθηκε σε ολόκληρο το πέταλο, το γήπεδο «έτριξε» από φωνές αποδοκιμασίας.
      πριν από 12 ώρες — Super League: Το πανό υπέρ των BBB άνοιξε, οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν να φύγουν για τα αποδυτήρια, αλλά τελικά κατέβηκε και το Παναθηναϊκός ...


      αρθρο απο news on demand

      Μιχάλης Κατσούρης: Συνελήφθη Έλληνας οπαδός, ερευνάται η εμπλοκή του στη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ

      November 9, 2023 0 comment 8 views
      Μιχάλης Κατσούρης: Συνελήφθη Έλληνας οπαδός, ερευνάται η εμπλοκή του στη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ

      Μιχάλης Κατσούρης: Συνελήφθη Έλληνας οπαδός, ερευνάται η εμπλοκή του στη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ

      Πρόκειται για άτομο γνωστό στις Αρχές που στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για άλλο αδίκημα – Ο άνδρας μεταφέρθηκε στις φυλακές Ναυπλίου


      Στη σύλληψη ενός οπαδού μεγάλης ομάδας για οπαδικά επεισόδια στην πόλη του Βόλου προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κυψέλη στελέχη της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους.

      Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να διερευνήσει περαιτέρω καθώς για τον εν λόγω οπαδό βρέθηκαν στοιχεία τα οποία τον εμπλέκουν στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη.

      Σε βάρος συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 12 δώδεκα μηνών και χρηματική ποινή 700 ευρώ. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στις φυλακές Ναυπλίου.

      Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος συμμετείχε στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε δώσει κατάθεση στις Αρχές και είχε αναφερθεί σε ένα μαχαίρι. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε ένα μαχαίρι στο σημείο που έλαβε χώρα η τραγωδία στο οποίο υπάρχει το DNA του Μιχάλη Κατσουρή καθώς και ένα αταυτοποίητο δείγμα.

      Αυτό που πρόκειται να διερευνηθεί τώρα είναι αν το αταυτοποίητο γενετικό υλικό ταιριάζει με το DNA του συλληφθέντα.

      Η ανακοίνωση των δικηγόρων του

      Την ίδια στιγμή, ανακοίνωση εξέδωσαν οι δικηγόροι του συλληφθέντος, Φίλιππος και Χριστόδουλος Φίλιας.

      Αναλυτικά η ανακοίνωση:


      Προς αποφυγή παρεξηγήσεως του κόσμου, που αγωνιά για την έκβαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη και την ανεύρεση του δράστη αυτής, ενημερώνουμε πως η σύλληψη σήμερα του εντολέως μας, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, δεν αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

      Εκκρεμούσε εις βάρος του μια απόφαση, ενός έτους φυλάκισης, για πλημμέλημα, που εκδόθηκε τον Ιούλιο, για πράξη που τελέστηκε το έτος 2017. Ούτε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η είδηση ότι έχει ταυτοποιηθεί το dna του, γεγονός που μας παραξενεύει ιδιαιτέρως, από τη στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καν δείγμα, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ώρες, όπως συμβαίνει σε όλους τους κατηγορούμενους.

      Όσον αφορά την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Μιχάλη Κατσούρη, ο Αριστείδης Δέλλιος έχει ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον αγνώστων δραστών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του και παρίσταται ως υποστηρίζων τη κατηγορία.

      Προσφάτως, ασκήθηκε εναντίον του δίωξη από την Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, για αδικήματα που δεν σχετίζονται επ’ ουδενί με την ανθρωποκτονία εναντίον του φίλου του και είχε κληθεί να απολογηθεί σήμερα, όντας ελεύθερος για αυτή την αιτία, ενώπιόν της. Λόγω όμως της αποχής των Δικηγόρων σήμερα και καθότι ελεύθερος για αυτή την υπόθεση, η απολογία του μετατέθηκε για τη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

      Έρχονται συμπληρωματικές απολογίες των κατηγορουμένων


      Στο μεταξύ, νέο κύκλο συμπληρωματικών, αυτή τη φορά απολογιών, για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια σηματοδοτούν, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση της διεύθυνσης εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. από τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από το σημείο της δολοφονίας και συνομιλίες Έλληνα κατηγορούμενου στην υπόθεση, ο οποίος έχει απολογηθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος περασμένο καλοκαίρι, καθώς το επίμαχο χρονικό διάστημα φέρεται να βρισκόταν για διακοπές στη Κεφαλονιά. Από τις συνομιλίες αυτές προκύπτει ότι κάποιοι γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ.

      Ειδικότερα, στην πολυσέλιδη έκθεση-πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. που παραδόθηκε στην ανακρίτρια αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι σε δύο μαχαίρια που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, βρέθηκε μείγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται και γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσούρη. Το ένα από αυτά τα μαχαίρια αποδίδεται σε 23χρονο Κροάτη κατηγορούμενο, ο οποίος ωστόσο κατά την απολογία του στην ανακρίτρια είχε υποστηρίξει πως το μαχαίρι δεν ήταν δικό του και πως σε αυτό δεν είχαν εντοπιστεί ούτε αποτυπώματά του ούτε γενετικό υλικό του.

      Την ίδια στιγμή, ωστόσο, γενετικό υλικό Κροατών κατηγορουμένων φέρεται να έχει εντοπιστεί σε διάφορα πειστήρια από τον χώρο των επεισοδίων όπως σε γάντια, καπέλα, ξύλινα κοντάρια, στειλιάρια αλλά και στα οχήματα με τα οποία οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχαν έρθει στην Ελλάδα. Μάλιστα, αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία, οι αρχές φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει ως συμμετέχοντες στα επεισόδια περίπου 40 πρόσωπα από τους 105 προφυλακισθέντες.

      Οι συνομιλίες

      Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει κληθεί σε κατάθεση ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να αναφέρεται σε συνομιλία που είχε κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο οποίος είχε απολογηθεί στην ανακρίτρια το περασμένο καλοκαίρι και είχε αφεθεί ελεύθερος προσκομίζοντας άλλοθι, σύμφωνα με το οποίο κατά το χρόνο της αιματηρής συμπλοκής ο ίδιος βρίσκονταν σε διακοπές στη Κεφαλονιά.


      Μεταξύ άλλων, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος στις επίμαχες συνομιλίες φέρεται να αναφέρει:Κατηγορούμενος: Ρε φίλε να σε ρωτήσω κάτι που πήρα και τον Μ… Αυτοί που πήγανε τώρα οι τέτοιοι, ξέρουνε ποιος το έχει κάνει και ποιος είναι ο δράστης. Ο δράστης δεν πρέπει να πάει να παραδοθεί και να το πάρει πάνω του για να μην τον βγάλουνε τούφα εκατό και άτομα. Δηλαδή εγώ εάν το ‘χα κάνει για να μην κάτσεις εσύ φυλακή, ο Μ.., ο Λ…, ο ψηλός και ο καθεξής δε θα πήγαινα ρε φίλε να παραδοθώ; Αυτό πρέπει να γίνει κανονικά.

      (…)

      Κατηγορούμενος: Ναι κατάλαβα τι λες, κατάλαβα τι λες. Εεεε όχι δύο Κροάτες τον έναν τον Λ… αυτόν είχαν πιάσει με μαχαίρι, τον…και έναν Κροάτη με μαχαίρι. Ναι. Δεν ξέρω τι να πω ο Μ… μου άφησε να εννοηθεί πάντως ότι ο Θ… και αυτοί ξέρουνε. Τι να σου πω. Ντάξει. Οκ μιλάμε.

      ΠΗΓΗ >> https://www.protothema.gr/greece/article/1433770/mihalis-katsouris-sunelifthi-ellinas-opados-ereunatai-i-ebloki-tou-sti-dolofonia-tou-filathlou-tis-ae

      ΠΕΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

      Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΑΙ.. ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ.. ΗΤΑΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΥΝ ΑΛΑΦΙΑΣΜΕΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ'' ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΜΗΤΡΑΛΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑΛΟΙΕΣ.. ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.. ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΜΟΓΓΟΛΟ ΑΜΗΝ!!!!!


      " με διαφορά 20 χρόνων, τότε τον Πάπα τον έλεγαν αιρεσιάρχη , σήμερα το λένε εκκλησία"



      Συνέντευξη Τύπου στο Caravel κατά της ελεύσεως του Πάπα 27/04/2001

      Στη συνέντευξη τύπου έλαβαν μέρος και μίλησαν κατά σειρά ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, εκδότης του περιοδικού «Παρακαταθήκη», οι Πρωτοπρεσβύτεροι Καθηγητές π. Γεώργιος Μεταλληνός και π. Θεόδωρος Ζήσης, ο Οσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μἀξιμος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Διονυσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος (τότε) π. Σαράντης Σαράντος, Καθηγητής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.


      Πρέπει να έλθει ο Πάπας στην Ελλάδα; ΟΧΙ ! ΑΠΘ 31/03/2001

       (αν είστε με κινητό ή τάμπλετ πατήστε για διευκόλυνση σας πάνω στους συνδέσμους


      ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΜΙΛΟΥΝΤΩΝ  ΕΊΝΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ  ΘΑ  ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΣΤ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ  ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ.

      ( Αποσπάσματα από το άρθρο μας « σήμερα αδελφοί γράφετε ΙΣΤΟΡΙΑ, τα βάλατε με το κεντρί όλων των εγκόσμιων εξουσιών» βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/12/blog-post_19.html)

      ΜΑΙΟΣ του 2001 ανήμερα της ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, η Αθήνα υποδέχεται τον Ποντίφηκα της Ρώμης Ιωάννη Παύλο Β΄ μετά από 850 ολόκληρα χρόνια( κάποια στιγμή κάποιος ιστορικός Πάπας πέρασε από ένα Κυκλαδονήσι )

      Οι Αθηναίοι για πρώτη φορά στην ζωή τους, αν εξαιρέσουμε την γερμανοκρατούμενη περίοδο φαίνεται να είδαν τέτοια μέτρα αστυνόμευσης.
      Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτισμένη με την ασφάλεια του μεγάλου επισκέπτη όχι μόνο έκλεινε δρόμους, αλλά απομόνωνε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Πόλης .
      Έτσι αν κάποιος ήταν άτυχος και η δουλειά του βρισκόταν σε οικοδομικά τετράγωνα που « σφράγιζαν» έπρεπε να περιμένει υπομονετικά ώρες.

      Μόνο ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ο Μεταλληνός δεν περίμενε.
      Ένα μήνα πριν ανακοινωθεί η επίσκεψη του ΠΑΠΑ με το γνωστό παρασκήνιο των δολιχοδρομιών που μεσολάβησε ,κινητοποιήθηκε και κινητοποίησε πνευματικά το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα.
      Με ομιλίες , συνεντεύξεις ενημέρωνε τον ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ για την ιστορική κρισιμότητα αυτής της επίσκεψης , τις « ευλογίες» και τις πνευματικές συνέπειες που θα είχε .

      Μαζί του τότε ήταν ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα αρχιερείς. Οι υπόλοιποι αποφάσισαν να γίνουν υπόλογοι στα μετέπειτα δρώμενα της ιστορίας μας.
      Και έφτασε εκείνη η μεγάλη στιγμή της Ιστορικής επίσκεψης.
      Απογευματάκι με το όμορφο Αττικό φως, ο Ποντίφηκας στο Βήμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ στην Πνύκα και κάτω από αυτόν οι αρχές , οι εξουσίες και όλος ο καλός κόσμος της χρυσής μεταπολίτευσης.

      Λίγα μέτρα πιο κάτω στην πλατεία της Μητροπόλεως των Αθηνών έμπροσθέν του Μητροπολιτικού Ναού, που φρόντισαν να του κλείσουν τις θύρες από νωρίς , για να μην εισέλθουν οι πιστοί που συνέρρεαν ακόμη και από την επαρχία για να ξαποστάσουν, να ανάψουν ένα κεράκι και να διαμαρτυρηθούν ή να ομολογήσουν ειρηνικά κατά της επίσκεψης αυτής.
      Παρόλα τα αστυνομικά μπλόκα, φυσικά για την ασφάλεια του υψηλού επισκέπτη, κατόρθωσαν καμιά δυο με τρεις χιλιάδες άτομα Πιστοί από τις ενορίες των Αθηνών και της Ελληνικής Επαρχίας να συγκεντρωθούν με εικόνες και εκκλησιαστικά λάβαρα για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά ψέλνοντας.
      Οι αστυνομικοί που περιέβαλλαν την συγκέντρωση αυτή ήταν μουδιασμένοι από το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός, της παράξενης αυτής συγκέντρωσης.

      Αλλά ποιο μουδιασμένο ήταν το συνεργείο του CNN που βιντεοσκοπούσε την διαμαρτυρία αυτή, παράλληλα με την ομιλία του Ποντίφηκα στην Πνύκα που βιντεοσκοπούσε ένα άλλο συνεργείο από τον ίδιο σταθμό.

      Μεγαλειώδης ήταν εκείνη η στιγμή που ανέβηκε ο ΠΑΠΑ – ΓΙΩΡΓΗΣ στα μαρμάρινα πεζούλια που βρίσκονται στην πλατεία της Μητροπόλεως (δεν στήθηκε άλλωστε καμμιά εξέδρα) και εκφώνησε από βάθος ΡΩΜΑΙΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.
      « σήμερα αδελφοί γράφετε ΙΣΤΟΡΙΑ, τα βάλατε με το κεντρί όλων των εγκόσμιων εξουσιών»

      Ρίγη συγκίνησης απλώθηκαν στις καρδιές των παρευρισκόμενων και δάκρυα γέμισαν τους οφθαλμούς μας , λες και γνωρίζαμε τι θα ερχόταν στις ζωές και στην Ελλάδα μας τα επόμενα χρόνια.

      Κλείνοντας τα ελάχιστα αυτά στην μνήμη του μεγάλου αυτού ανδρός, να πούμε τούτο , την ώρα που μιλούσε ο ΠΑΠΑ- ΓΙΩΡΓΗΣ στα « μαρμαρένια αλώνια» της πλατείας Μητροπόλεως , την ίδια ώρα ομιλούσε και ο ΠΑΠΑΣ επί του Θρόνου του, που του έστησαν στην Πνύκα.

      Όμως το CNN , όπως μας είπαν φίλοι από τις ΗΠΑ έδειξε ολόκληρο τον λόγο του ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗ, ενώ του ΠΑΠΑ μόνο αποσπάσματα.

      Όταν οι φίλοι μας ομογενείς ρωτήσαν την παραγωγή του σταθμού για την τηλεοπτική κάλυψη των χρόνων των δυο αυτών παράλληλων συγκεντρώσεων, τους είπαν ότι αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο στην συγκέντρωση που γινόταν στην πλατεία της Μητρόπολης των Αθηνών γιατί πρώτη φορά στην επαγγελματική τους καριέρα είδαν χριστιανούς να διαμαρτύρονται με εικόνες και λάβαρα κατά της επίσκεψης του Πάπα Ρώμης.

      Που να καταλάβουν φυσικά ότι η διαμαρτυρία δεν είχε να κάνει για πολιτικούς ή άλλους κοσμικούς λόγους ή πρόσωπα, αλλά κυρίως για πνευματικούς και δογματικούς λόγους.

      ΣΤΩΜΕΝ καλώς

      Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

       ολοι τουτοι ειναι οργανα του και φερεφωνα του.. η κατηραμενη τραπεζα του β(ρ)α(σ)τικανου.. η μεγαλυτερη βλασφημια επι της γης εναντιον του Αγιου Πνευματος.. μαζι με τους εωσφορικους ευρωμασωνους.. χρηματοδοτει.. την διαλυση της Πατριδας μας.. ωστε να καταρριψει τον Ορθοδοξο Ελληνισμο και να προχωρησει ανενοχλητη στα επαρατα σχεδια του αντιΧριστου και της πανθρησκειας.. πισω απο ολους αυτους ειναι οι θεοστυγεις και θεοηλατοι επαρατοι σταυρωτες του Θεου..



      Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής ΈρευναςΕνότητα: Παπισμός

      Ο Παπισμός είναι ΑΙΡΕΣΗ // Τα πραγματικά αίτια τού σχίσματος // Κάψιμο τών αιρετικών στο όνομα τού Θεού

      Σφαγές Ορθοδόξων στην Κροατία // Στέπινατς: ο Παπικός άγιος της γενοκτονίας

      Το ολοκαύτωμα κατά των Σέρβων: Η άγνωστη ιστορία μιας γενοκτονίας

      «Ο Αρχιεπίσκοπος της Γενοκτονίας», είναι ένα βιβλίο του ΙΤΑΛΟΥ Μάρκο Αουρέλιο Ριβέλλι (εκδόσεις «Προσκήνιο-Αγγελος Σιδεράτος») Στο κράτος της Κροατίας, δημιούργημα των φασιστών και των ναζί κατά την περίοδο 1941-1945, οι Ουστάσι του Αντε Πάβελιτς, υποστηριζόμενοι από τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, εξολόθρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες ορθόδοξους Σέρβους και δεκάδες χιλιάδες Εβραίους και Τσιγγάνους.  Η ελληνική μετάφραση του ιταλικού πρωτοτύπου έχει εμπλουτισθεί με "Παράρτημα" (σ. 241-286), του ιστορικού Νίκου Κλειτσίκα, που αποτελεί μια μικρή ιστορική έρευνα και περιγράφει την εξέλιξη του μαρτυρίου που ακολούθησε την πρώτη γενοκτονία. Το αναδημοσιεύουμε εδώ, από την Ιστοσελίδα του κου Κλειτσίκα, ώστε να μάθουμε όλοι τι πραγματικά συνέβη.

      ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟhttp://www.nikosklitsikas.gr/arciveprefazione.html

      Ο πρόλογος και η προσθήκη - παράρτημα στο βιβλίο

      Από τον ιστορικό Νίκο Κλειτσίκα

      Διαβάζοντας το βιβλίο του Μάρκο Αουρέλιο Ριβέλλι, κατανοεί κανείς γιατί "αγνοήθηκε" το Βαλκανικό Ολοκαύτωμα: "αγνοήθηκε από τη δυτική ιστοριογραφία για να καλύψουν και να αποσιωπήσουν τη γενοκτονία και την αιματοχυσία του ανεξάρτητου κράτους της Κροατίας που δημιούργησαν οι φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις από το 1941 μέχρι το 1945. Η σιωπή επιβλήθηκε από την αναγκαιότητα να καλυφθούν οι ευθύνες της Εκκλησίας της Ρώμης στο Βαλκανικό Ολοκαύτωμα"(1).

      Το πιο συνταρακτικό γεγονός, όμως, είναι ότι σήμερα, μετά από περίπου 60 χρόνια, με τις αλλεπάλληλες βίαιες επεμβάσεις στα Βαλκάνια, υλοποιούνται οι "σχεδιασμοί" της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας από τη "πολιτισμένη δημοκρατική Δύση".

      Πρότεινα στον Άγγελο Σιδεράτο (Προσκήνιο) να καταγράψουμε εκείνους τους σημαντικούς ιστορικούς σταθμούς που χαρακτήρισαν την ευρωπαϊκή ιστορία και κατά συνέπεια επηρέασαν και επηρεάζουν την ιστορική πορεία της πατρίδα μας. Η απάντησή του άμεση, αποφασιστική και συνάμα με αίσθημα εμπιστοσύνης και ευθύνης, μου ανάθεσε αυτή τη νέα σειρά των εκδόσεων του, τη σειρά της Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιστορίας και Πολιτικής. Σ' αυτή μου την προσπάθεια συνάντησα έναν ένθερμο συμπαραστάτη. Ο Άγγελος Σιδεράτος όχι μόνο αποδέχθηκε με χαρά και ενθουσιασμό την πρότασή μου και μου εμπιστεύτηκε την επιμέλεια αυτής της σειράς, αλλά και στάθηκε δίπλα μου, συμπαρατάχθηκε με αυτό το εγχείρημα που φιλοδοξεί και στοχεύει να αναδείξει την ιστορική πραγματικότητα χωρίς δεσμεύσεις, με σεβασμό στην επιστημονική-ιστορική αλήθεια. Ευαίσθητος, ειλικρινής, με γνώση, σεβασμό στη συνεργασία και εμπειρία στον τομέα του ιστορικού βιβλίου, με την πολύτιμη και σημαντική προσφορά του, ο Α. Σιδεράτος έκανε πραγματικότητα αυτή την προσπάθεια.

      Εκτιμήθηκε αναγκαίο - το ζήτησαν και οι συνάδελφοι του ιταλικού εκδοτικού οίκου Kaos, που πραγματοποιούν μια σημαντική και πρωτοποριακή εκδοτική προσπάθεια στη γειτονική μας χώρα - να πραγματοποιήσουμε μια δική μας, μικρή, ιστορική έρευνα ώστε να προσφέρουμε στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό όλα εκείνα τα στοιχεία που θα "συμπληρώσουν" την "ανάγνωση" των σημαντικών εξελίξεων στο βαλκανικό τοπίο.

      Ορισμένα στοιχεία για τις μεθόδους εθνικοθρησκευτικής εξόντωσης που χρησιμοποιήθηκαν τότε χρησιμοποιούνται και σήμερα για μια νέα τάξη πραγμάτων που επιθυμεί η "Δύση": Ο ρόλος και η εκμετάλλευση της μουσουλμανικής παρουσίας στα Βαλκάνια, η δράση και η πολιτική της καθολικής Εκκλησίας στο βαλκανικό χώρο (η πρόσφατη "Αγιοποίηση" του παναγιότατου Στέπινατς από το Βατικανό, δεν αποτελεί "καπρίτσιο", δεν σχετίζεται με τη χριστιανική πίστη, αλλά αποτελεί μια καλοσχεδιασμένη πολιτική παρέμβαση).

      Στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία πραγματοποιήθηκε μια γενοκτονία που δεν έχει καμία παράμετρο σύγκρισης με τα όσα εγκλήματα έχουν γίνει στον αιώνα που δύει. Χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι που θα ζήλευαν και οι ναζί του Αδόλφου Χίτλερ.

      Στρατόπεδα εξόντωσης, σφαγεία παιδιών, γυναικών, γέρων, αρρώστων, ανήμπορων... Μέθοδοι που και σήμερα, στους ίδιους τόπους, χρησιμοποιούνται ξανά...

      Ορόσημο αυτών των σφαγών το Γιασένοβατς, μια μικρή πόλη δίπλα στο ποταμό Σάβα. Το τρίτο σε μέγεθος στρατόπεδο συγκέντρωσης στην κατεχόμενη από τις δυνάμεις του άξονα Ευρώπη. Σ' αυτό το στρατόπεδο εξόντωσης δολοφονήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβοι, Εβραίοι και Τσιγγάνοι. Αποτέλεσε το "επιχειρησιακό κέντρο", την καρδιά του Βαλκανικού Ολοκαυτώματος, της μαζικής γενοκτονίας μέσα από την εθνικοθρησκευτική εκκαθάριση. Σχεδιάστηκαν, δοκιμάσθηκαν και υλοποιήθηκαν φρικτές μέθοδοι δολοφονίας όπως το Σρμπό-Σέκ ("η κοπτική μηχανή για τους Σέρβους", καμπυλωτές λάμες για την μαζική δολοφονία με αποκεφαλισμό των κρατουμένων).

      Η εξόντωση του σερβικού έθνους στόχευε την εξαφάνιση ενός λαού που αντιστέκονταν και αποτελούσε εμπόδιο στα σχέδια του φασισμού και του ναζισμού για τη διάλυση του ενιαίου χώρου της Γιουγκοσλαβίας, ένα γεωγραφικό κατακερματισμό για να επιβάλλονται εύκολα οι "λύσεις".

      Η εθνικοθρησκευτική εκκαθάριση συμπεριέλαβε και τους Τσιγγάνους. Περισσότεροι από 30.000 Τσιγγάνοι δολοφονήθηκαν στο στρατόπεδο Γιασένοβατς. Οι ούστασι και η καθολική Εκκλησία τους κατάταξαν στους αλλόθρησκους, μαζί με τους "σχισματικούς". Την ίδια αντιμετώπιση είχαν και έχουν οι Τσιγγάνοι -όσοι απόμειναν- στη Βοσνία και στο Κόσοβο την αυγή της νέας χιλιετίας. Συνεχίζουν να αποτελούν "θανάσιμο κίνδυνο" για τις δυνάμεις της "ειρήνης".

       

      1ο ΜΕΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

      Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

      Η παρουσία της καθολικής Εκκλησίας στη Γιουγκοσλαβία, από το θάνατο του Τίτο μέχρι την "Αγιοποίηση" του συνεργάτη των ναζί, αρχιεπίσκοπου Α. Στέπινατς, έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί πολύ καλά. Χρονολογικά "εξελίσσεται" ως εξής:

      1. Στις αρχές της δεκαετίας του '80, μετά το θάνατο του Τίτο, σχεδιάζεται και υλοποιείται η "Επιχείρηση Παναγία". Η μητέρα του Ιησού χρησιμοποιείται κατάλληλα και αρχίζει να εμφανίζεται στα οράματα ορισμένων νέων της Κροατίας. Οι "εμφανίσεις" της Παναγίας, εντελώς συμπτωματικά, πραγματοποιούνται με μεγάλη συχνότητα στη Μεντιούγκοριε (περιοχή της Ερζεγοβίνης όπου στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου υλοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες σφαγές εναντίον του ορθόδοξου πληθυσμού και η καθολική Εκκλησία δεν είχε ποτέ τον έλεγχο της πίστης του πληθυσμού). Οι φραγκισκανοί της περιοχής, γνωστοί για την πλήρη στήριξη του καθεστώτος ούστασι, χρησιμοποιούν "κατάλληλα" και προπαγανδιστικά τις συχνές εμφανίσεις της Παναγίας του Μεντιούγκοριε (οργανώνονται ταξίδια στην Παναγία Μεντιούγκοριε, από την Ιταλία, Γαλλία και άλλες καθολικές χώρες, για να προσκυνήσουν το "θαύμα"...).

      2. Το έτος 1990 αφιερώθηκε από το Βατικανό στην Μητέρα Τερέζα της Καλκούτας. Λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή η μοναχή καταγόταν από τα Σκόπια και ανήκε στην αλβανόφωνη μειονότητα της πρώην Μακεδονικής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. Αυτή η χρονιά θα χαρακτηριστεί και με την αυξανόμενη ένταση μεταξύ Σέρβων και Αλβανοφώνων στο Κόσοβο και Μετόχια.

      Ακριβώς αυτή τη χρονική περίοδο επιλέγει ο πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ να επισκεφθεί ένα μικρό χωριό Αλβανοφώνων στη νότια Ιταλία και να ιερουργήσει προς τιμή της Παναγίας του Σκουτάρι, προστάτιδας της Αλβανίας, μπροστά σε Αλβανούς επισήμους τονίζει με έμφαση: "Μητέρα της ελπίδας δώρισέ μας την ημέρα που αυτός ο γενναιόδωρος λαός θα είναι ενωμένος". Επίσημα ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εκφράζει την πλήρη υποστήριξη του Βατικανού στην "υπόθεση των Αλβανοφώνων του Κοσόβου".

      3. Λίγο αργότερα πραγματοποιείται η επίσκεψη του Πάπα στην Αλβανία (χώρα που έχει ασπασθεί τον αθεϊσμό αλλά όπου παραμένει ισχυρή η ορθοδοξία και η μουσουλμανική επιρροή). Η Μητέρα Τερέζα αναπτύσσει στενές σχέσεις με τους Αλβανούς κρατικούς αξιωματούχους και την χήρα του Εμβέρ Χότζα, όλοι μαζί εγκαινιάζουν το μνημείο που αφιερώνεται στην "Μεγάλη Αλβανία".

      4. Το 1991 ξεσπάει ο πόλεμος. Ο Πάπας, αμέσως, στις ομιλίες του αναφέρεται στις "νόμιμες επιθυμίες του λαού της Κροατίας" και η πρώτη επίσημη αναγνώριση της Κροατίας πραγματοποιείται από το Βατικανό στις 13 Γενάρη 1992, ενάντια στις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας, τουλάχιστον στα επίσημα κείμενα της. Οι άλλες χώρες θα αναγνωρίσουν την νέα Κροατία ακολουθώντας τα βήματα του Βατικανού δύο μέρες αργότερα.

      Η γενοκτονία (1941-45) επαναλαμβάνεται, έχουμε τη δεύτερη γενοκτονία του σερβικού λαού. Οι Σέρβοι σφαγιάζονται με τους ίδιους στόχους, το Βατικανό έχει τον ίδιο ρόλο, απλά τη θέση των δυνάμεων του άξονα καταλαμβάνει ο "πολιτισμένος" δυτικός κόσμος, στο όνομα της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

      Πενήντα χρόνια μετά, την άνοιξη του 1991, στην ίδια περιοχή, μέρος της Σλοβενίας που, όμως, ανήκε στο περιβόητο κράτος της ανεξάρτητης Κροατίας που δημιούργησαν οι δυνάμεις του άξονα, το Γιασένοβατς αναβίωσε. Η δεύτερη γενοκτονία των Σέρβων υλοποιείται από τις δυνάμεις της δυτικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ.

      Τα χωριά πυρπολούνται, ο πληθυσμός βασανίζεται και οι μαζικές δολοφονίες είναι στην ημερήσια διάταξη... Τα βρέφη δολοφονούνται με κτυπήματα τσεκουριών, οικογένειες κλειδώνονται στα σπίτια τους και τους πυρπολούν ζωντανούς. Η γενοκτονία που υπέστη ο σερβικός λαός πριν από πενήντα χρόνια ξαναζωντανεύει.

      Η πόλη του Γιασένοβατς, είναι η πρώτη που πέφτει στα χέρια των Κροατών. Φωτιά και τσεκούρι, για μια ακόμη φορά, πάνω στο μαρτυρικό σερβικό λαό. Αυτός ο λαός πρέπει να υποταχθεί! Η εκκαθάριση που δεν κατορθώθηκε πριν από πενήντα χρόνια, υλοποιείται το 1991 από ένα άλλο "νέο" κράτος της Κροατίας, δημιούργημα του δυτικού πολιτισμένου κόσμου.

      5. Το 1992 ο πόλεμος επεκτείνεται στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, περιοχή όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι. Οι Σέρβοι (ορθόδοξοι) αποτελούν το ένα τρίτο πληθυσμού, ενώ οι Κροάτες (καθολικοί) το 15%. Στη διάρκεια των συγκρούσεων οι Κροάτες στρατιωτικοί θα πραγματοποιήσουν τις φρικτότερες σφαγές που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους (2). Οι Κροάτες στρατιώτες πολεμούν με κομποσκοίνια και σταυρούς κρεμασμένα στο λαιμό τους, οι καθολικοί ιερείς και οι φραγκισκανοί μοναχοί της Ερζεγοβίνης περιφέρονται με τα πιστόλια στα χέρια τους και διαθέτουν από τις εκκλησίες την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει η Κάριτας και άλλοι ανθρωπιστικοί διεθνείς οργανισμοί σύμφωνα με τα εθνικοθρησκευτικά κριτήρια τους. Το δεύτερο Βαλκανικό Ολοκαύτωμα είναι πραγματικότητα.

      6. Η αποκορύφωση της δραστηριοποίησης του Βατικανού υλοποιείται το 1994, με την επίσκεψη του Πάπα στο Ζάγκρεμπ. Η επίσκεψη του Βοϊτίλα πραγματοποιείται στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία και ενώ η πληγή της Κράινα είναι ακόμη ανοικτή (αυτή η περιοχή της σημερινής Κροατίας, με σερβική πλειοψηφία του πληθυσμού την περίοδο της επίσκεψης, αποτελούσε αυτόνομη περιοχή με την εγγύηση και τον έλεγχο του Ο.Η.Ε.). Η επίσκεψη του ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, οι τελετές στις οποίες συμμετέχει και οι επίσημες πανηγυρικές δημόσιες συναντήσεις του με τον σημερινό ντούτσε της Κροατίας, Φράνιο Τούντζμαν, αποτελούν την ουσιαστική στήριξη της Κροατίας στο διεθνές πεδίο. Ο Πάπας επισκέφθηκε τον τάφο του Α. Στέπινατς συνοδευόμενος από σπουδαστές του εκκλησιαστικού κολεγίου του Αγίου Τζιρόλαμο, γνωστό από το "Κανάλι των ποντικιών" (μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο προστάτευσε και φυγάδευσε όλους τους εγκληματίες πολέμου, συνεργάτες της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας, μεταξύ αυτών τον ίδιο το δικτάτορα Πάβελιτς)(3).

      7. Στις 26 Νοεμβρίου, ο Βίνκο Πούλιτς, καθολικός αρχιεπίσκοπος του Σαράγιεβο, διορίζεται από τον Πάπα καρδινάλιος (για να τιμηθεί ο Πούλιτς, πραγματοποιείται συμφωνική συναυλία στο κολέγιο Αγίου Τζιρόλαμου). Μαζί μ' αυτόν άλλοι 30 επίσκοποι που αντικατοπτρίζουν τις γεωπολιτικές "αναζητήσεις" του Βατικανού λαμβάνουν τον τίτλο του καρδινάλιου. Ανάμεσά τους, για παράδειγμα, ο Μίκελ Λόλικι, ο 92 ετών καρδινάλιος του Σκούταρι.

      8. 1995: η αποφασιστική χρονιά για τη νέα γενοκτονία, την τρίτη σφαγή του μαρτυρικού σερβικού λαού. Μετά την άνοιξη και τις εκκαθαρίσεις (Σρεμπρένιτσα) αναπτύσσεται η "ιδέα" για μια επίσκεψη του πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ στο Σαράγιεβο. Ο Ποντίφικας σε δηλώσεις του στον Τύπο παίρνει σαφή θέση υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης από την διεθνή κοινότητα (για να γίνει "το αναγκαίο", να τιμωρηθούν οι "επιτιθέμενοι"). Λίγες ημέρες αργότερα ο Φράνιο Τούντζμαν "καθαρίζει" την Κράινα ενώ τον Σεπτέμβριο, μετά από την έντεχνη προβοκάτσια του Σαράγιεβο (στρατηγική της κατευθυνόμενης έντασης), η διεθνής κοινότητα -ευαισθητοποιημένη ακόμη και από τον Ποντίφικα- επεμβαίνει βίαια με βομβαρδισμούς εναντίον των Σέρβων της Βοσνίας, το τρίτο Βαλκανικό Ολοκαύτωμα με ίδιους θύτες και θύματα.

      9. Τον Δεκέμβριο του 1995, με τις συμφωνίες του Ντέυτον, ο πόλεμος διακόπτεται.

      10. Τον Οκτώβριο του 1996 ο πρύτανης του Αγίου Τζιρόλαμου, παναγιότατος Άρτουρ Μπένβιν, βρίσκεται κρεμασμένος. Η είδηση αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ. Την αναφέρει μόνο η σερβική εφημερίδα "Evropske Novosti" που υποθέτει διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα που αφορούν την αγορά όπλων για τον κλήρο της Κροατίας. Ακριβώς αυτή την περίοδο, τις επόμενες εβδομάδες, η τράπεζα της Σλοβένικης μειονότητας στην Ιταλία, "Trzaska Kreditna Banka" της Τεργέστης, δηλώνει πτώχευση (!) και κλείνει, επίσης μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες των Μουσουλμάνων του Σαράγιεβο καταστρέφονται οικονομικά χωρίς καμία εξήγηση!

      11. Την άνοιξη του 1997 (12 και 13 Απριλίου) πραγματοποιείται η πολυπόθητη επίσκεψη του Πάπα στο Σαράγιεβο. Επίσκεψη με ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα και περιεχόμενο.

      12. Τον Μάιο του 1998 ανακοινώνεται επίσημα η επόμενη επίσκεψη του Πάπα στην Κροατία. Επίσκεψη για να υλοποιηθεί η Aγιοποίηση" του παναγιότατου Αλόιζιγιε Βίκτωρ Στέπινατς.

      13. Στη διάρκεια της επίσκεψής του (Οκτώβριος 1998) ο Κάρολος Βοϊτίλα δεν ασχολείται μόνο με την τοποθέτηση στο πάνθεον των Αγίων της Αγίας Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας του Α. Στέπινατς, αλλά δίνει με τις δηλώσεις του πολιτική κατεύθυνση για την "επίλυση" του "προβλήματος Κόσοβο": νομιμοποιεί και επικαλείται στρατιωτική επέμβαση (!) για να "βοηθηθούν αυτοί που υποφέρουν". Φθάνει η ώρα της επιβράβευσης και της "δικαίωσης" των παλιών συμμάχων της καθολικής Εκκλησίας και της ναζιστικής Γερμανίας, των μουσουλμάνων της περιοχής, δηλαδή, που τόσο συνεισέφεραν στην εκκαθάριση των Σέρβων υπηρετώντας τους ναζί και τον παναγιότατο αρχιεπίσκοπο Στέπινατς το 1941-45.

      14. Όταν στις 24 Μαρτίου 1999 το ΝΑΤΟ επιτίθεται στην Ομόσπονδη Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, με πρόσχημα την κατάσταση στο Κόσοβο, ο Πάπας παραθέτει μια φράση του πάπα Πίο ΧΙΙ: "Με τον πόλεμο όλα χάνονται, με την ειρήνη τίποτα δεν χάνεται". Όπως ο Πίος ΧΙΙ έτσι και αυτός δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την σφαγή του σερβικού λαού.

      15. Μια εβδομάδα αργότερα, όταν ιερουργεί για το Πάσχα των καθολικών, ο ηγέτης της καθολικής Εκκλησίας είναι σαφέστερος:

      "Πως μπορεί να μιλούμε για ειρήνη όταν πληθυσμοί [Αλβανοί] αναγκάζονται να απομακρύνονται... και όταν τους καίνε τις κατοικίες τους;... Και πώς να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στην οδυνηρή πλημμύρα των προσφύγων από το Κόσοβο;".

      Και μπροστά στο αίτημα για κατάπαυση των βομβαρδισμών κατά την διάρκεια του Πάσχα των ορθοδόξων ο Πάπας σιωπά!

      Η νέα φάση του Βαλκανικού Ολοκαυτώματος και της γενοκτονίας που συνεχίζει να συντελείται στη γειτονική μας χώρα. Επιτέλους η "εκκαθάριση" αποκτάει με τις νατοϊκές βόμβες σάρκα και οστά, τα σχέδια υλοποιούνται με καθυστέρηση εξήντα περίπου χρόνων.

       

      2ο ΜΕΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

      Η Μουσουλμανική παρουσία και δράση στο Βαλκανικό Ολοκαύτωμα

      Οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας εντάχθηκαν αμέσως στις δυνάμεις του 'Aξονα κατά τη διάρκεια της επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία και την δημιουργία του κράτους-δορυφόρου της νέας Κροατίας. Δημιούργησαν την μεραρχία των Ες-Ες "Handzar", μια στρατιωτική δύναμη που συμμετείχε στη πρώτη γραμμή για τη γενοκτονία των Σέρβων της Κροατίας του Α. Πάβελιτς.

      Στην περιοχή, σε σύνολο 6,5 - 7 εκατομμυρίων κατοίκων, ζούσαν 3,5 εκατ. Κροάτες, 2 εκατ. Σέρβοι, 700.000 Μουσουλμάνοι, 40.000 Εβραίοι και 30.000 Τσιγγάνοι (4)Ο βασικός υποστηρικτής του Χίτλερ είναι ο Husseini Al di Hajj Amin, θρησκευτικός ηγέτης των μουσουλμάνων (5). Μετά τον πόλεμο, ο Τίτο, για τις καλές σχέσεις του με τον Αραβικό κόσμο (Αδέσμευτοι), δεν προχώρησε στη δίωξη του μουφτή ο οποίος απεβίωσε στις 4 Ιουλίου 1974 στη Βηρυτό.

      Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, απλά συνεχίζεται...

      Μετά από μισό αιώνα θεωρείται ακόμη αναγκαιότητα η εκκαθάριση αυτής της γεωγραφικής περιοχής από τους Σέρβους. Το έργο των ναζί και των ούστασι με την βοήθεια των μουσουλμάνων αναλαμβάνουν "νέοι ναζί". Το παρών δίνουν για μια ακόμη φορά οι μουσουλμάνοι της περιοχής.

      Η εφημερίδα "Telegraph" στις 29 Δεκεμβρίου 1993, στην ανταπόκριση του Robert Fox από την Βοσνία, δίνει την διάσταση της νέας δράσης των μουσουλμάνων στη μαρτυρική Γιουγκοσλαβία:

      ""ΈΓΓΡΑΦΑ!" κραύγασε μια φωνή ανθρώπου, με ένα μπερέ στο κεφάλι, με πράσινα αραβικά γράμματα, έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη βοσνιακή πόλη Φόγνιτσα. Ήταν εχθρικός και απαιτούσε τη μετάβασή μας στον αστυνομικό σταθμό. Αργότερα ο αρχηγός της αστυνομίας μας ζήτησε συγνώμη αλλά μας έδωσε καθαρά να καταλάβουμε ότι η εξουσία έχει περάσει στους άνδρες με το κοράνι".

      Στο ίδιο άρθρο ο δημοσιογράφος μεταφέρει δηλώσεις αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών: "Μιλούν καλά τα σερβοκροατικά, πολλοί από αυτούς είναι Αλβανοί [Μουσουλμάνοι] από το Κόσοβο ή από την Αλβανία". Πρόκειται για τους άνδρες της "Handzar" (πήραν το όνομα αυτών που πολεμούσαν στο πλευρό του άξονα). Ένας από αυτούς εξομολογήθηκε με υπερηφάνεια:

      "Κάνουμε τα πάντα με το λεπίδι και πολεμάμε πάντα στην πρώτη γραμμή".

      Τους εκπαιδεύουν βετεράνοι του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, παίρνουν μέρος σε όλες τις σφαγές και διακρίνονται για τις αγριότητές τους. Δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να προετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο, την προετοιμασία του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου" και τη νέα γενοκτονία, τη Νατοϊκή επέμβαση που θα φέρει την ειρήνη στην περιοχή...

       

      3ο ΜΕΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

      Η Κροατία σήμερα

      Η σημερινή Κροατία αποτελεί πιστό αντίγραφο εκείνης που δημιούργησαν οι Γερμανοί ναζί και οι Ιταλοί φασίστες. Μόνη διαφορά αποτελούν οι προστάτες της: τότε οι δυνάμεις του αξονα και το Βατικανό, σήμερα οι δυνάμεις της πολιτισμένης Δύσης και το Βατικανό!

      Θύματα αυτής της νέας τάξης πραγμάτων πάντα τα ίδια, οι Σέρβοι!

      Η σημερινή Κροατία έχει τα εξής κοινά στοιχεία με τη ναζιστική Κροατία των ούστασι:

      · Ίδιο όνομα

      · Ίδια σημαία

      · Ίδιο εθνικό έμβλημα

      · Ίδιο εθνικό ύμνο

      · Ίδιο νόμισμα

      · Ίδιες στρατιωτικές στολές (τα μαύρα πουκάμισα των ναζί)

      · Την ίδια αστυνομία (οργάνωση, βαθμούς, στολές κλπ.)

      · Την ίδια ορολογία στον κρατικό μηχανισμό

      Δεν πρέπει να παραλείψουμε:

      · τη νόμιμη δράση οργανώσεων των νοσταλγών του Α. Πάβελιτς (ούστασι) και την εκτός νόμου δραστηριότητα των οργανώσεων της αριστεράς

      · τη λογοκρισία στα ΜΜΕ

      · την εχθρότητα απέναντι στην ορθοδοξία και την προώθηση της Ουνίας

      Τέλος, την "Aγιοποίηση" του παναγιότατου Α. Στέπινατς από τον πάπα Βοϊτίλα. Η τοποθέτηση στο πάνθεο των Αγίων της καθολικής Εκκλησίας του καρδινάλιου Στέπινατς αποτελεί την επιβράβευση της δράσης της για την κροατική καθολική Εκκλησία για τη συμμετοχή της στο Βαλκανικό Ολοκαύτωμα του 1941-45.

      Η έκδοση του βιβλίου συνέπεσε με το θάνατο του Φράνιο Τούντζμαν, προέδρου της Κροατίας και ανθρώπου που ανασυγκρότησε τις εθνικιστικές δυνάμεις της Κροατίας και των νοσταλγών ούστασι. Για το ρόλο του στη Βαλκανική και την προεδρία του οι απόψεις του Γάλλου ερευνητή Jean-Yves Camus όπως καταγράφονται στην "Έκθεση για την Κροατία", κατόπιν αιτήματος του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποτελούν σαφή επιβεβαίωση του ρόλου της σημερινής Κροατίας:

      "Το κόμμα Τl'Hdz, του Τούντζμαν είναι ένας σχηματισμός της άκρας δεξιάς όχι μόνο γιατί δεν καταδίκασε ποτέ το καθεστώς των ούστασι αλλά και γιατί δεν πήρε τις αποστάσεις από τον άντε Πάβελιτς".

       

      4ο ΜΕΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

      Θα περίμενε κανείς ότι τα δεινά του σερβικού λαού φθάνουν στο τέλος τους. Η γενοκτονία των ούστασι, η γενοκτονία του 1991 και, αμέσως αργότερα, η γενοκτονία του 1995.

      Τι απόμεινε άραγε σ' αυτό το μαρτυρικό λαό; Τα εδάφη του κατακερματίστηκαν, ενώ τα σχέδια του Χίτλερ και του Μουσολίνι (όπως ακριβώς περιγράφονται στα επίσημα αρχεία εκείνης της εποχής από τον συγγραφέα) έχουν υλοποιηθεί.

      Η ορθοδοξία, που ταυτίζεται με τον "κακό δαίμονα" του κομμουνισμού, έχει περιοριστεί σε "ανεκτά" επίπεδα. Οι Κροάτες απόκτησαν το καθολικό τους κράτος σύμφωνα με τα πρότυπα των ούστασι. Οι Μουσουλμάνοι δικαιώθηκαν για την συμπαράταξή τους με τις δυνάμεις του 'Aξονα και τους ούστασι, αφού απόκτησαν και αυτοί κράτος σε σερβικά εδάφη. Θα περίμενε κανείς ότι τα δεινά του σερβικού λαού φθάνουν στο τέλος τους. Η γενοκτονία των ούστασι, η γενοκτονία του 1991 και, αμέσως αργότερα, η γενοκτονία του 1995.

      Η νέα Κροατία, η Βοσνία, η Σλοβενία... η πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας... Τι απόμεινε για να περατωθεί άραγε και το 1999 ξεκινάει μια νέα γενοκτονία;

      Η υπόσχεση για την "Μεγάλη Αλβανία";

      Η ισοπέδωση κάθε μορφής αριστερής διακυβέρνησης σ' αυτό το γεωγραφικό κομμάτι της Βαλκανικής;

      Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτού του τμήματος που παρέμεινε σερβικό;

      Η εξαφάνιση της ορθοδοξίας στη Σερβία;

      Η αγάπη και το ενδιαφέρον για την αλβανόφωνη μειονότητα του Κοσόβου;

      Αν ναι, γιατί δεν επιδεικνύεται η ίδια στάση στην κατεχόμενη Κύπρο;

      Τι ώθησε την πολιτισμένη Δύση στο να αιματοκυλίσει για μια ακόμη φορά το γιουγκοσλαβικό λαό;

      Απλά γιατί δεν ανέχεται να υπάρχουν ελεύθεροι πολιορκημένοι;

      Όποια απάντηση δώσει κανείς, η ουσία παραμένει ίδια. Για μια ακόμη φορά δολοφονήθηκαν αθώοι πολίτες, νέοι, γέροι, παιδιά και γυναίκες.

      Ο σερβικός λαός συνεχίζει για 60 χρόνια να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος!

       

      5ο ΜΕΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

      Οι εθνικοθρησκευτικές διώξεις

      Με την εξαίρεση της μουσουλμανικής θρησκείας και των οπαδών της, οι ορθόδοξοι, οι εβραίοι και οι Τσιγγάνοι υπήρξαν θύματα της γενοκτονίας. Οι ορθόδοξοι και οι Τσιγγάνοι παραμένουν τα θύματα της νέας τάξης (γενοκτονίας) που συντελείται και σήμερα στη Γιουγκοσλαβία.

      Στην εθνικοθρησκευτική σφαγή των Σέρβων (1941-45) πρωτοστάτησαν οι ούστασι και η καθολική Εκκλησία με τον Πρωθιεράρχη της τον παναγιότατο Α. Στέπινατς. Ακόμη και οι δυνάμεις κατοχής που δημιούργησαν την Κροατία των ούστασι -όπως αποδεικνύουν τα ιστορικά αρχεία που παραθέτει ο Μ. Ριβέλλι- δεν κατανοούσαν αυτές τις σφαγές. Σύμφωνα με την έρευνα του καθηγητή Rhoda EHoward κατόρθωσαν να διαφύγουν από την δικαιοσύνη 734 καθολικοί ιερείς που συμμετείχαν στη γενοκτονία (από αυτούς 22 διοικούσαν στρατόπεδα εξόντωσης).

      Μεγάλο φόρο αίματος πλήρωσε η ορθόδοξη Εκκλησία στο βωμό της "καθολικοποίησης" και της καθαρότητας της κροατικής φυλής.

      Πλήρωσε το φόρο που αντιστοιχεί στην άρνηση του αλάθητου του Πάπα και της άρνησης για αλλαγή πίστης.

       

      ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ

       

      ADJUKOVIC ILIJA, ορθόδοξος ιερέας στη Σρέντνια Γκόρα.

      ALAGIC DJURO, ορθόδοξος ιερέας στη Γκόρνιε Ντούμπραβ.

      ANDRIC JOVAN, ορθόδοξος ιερέας στη Τέπλιού, κοντά στην Κνίν.

      ASKRABIC DUSAN, ορθόδοξος ιερέας στη Μοστάρ.

      AVRAMOVIC SRETEN, ορθόδοξος ιερέας στη Μπάνοβο Πόλγιε.

      BABIC DANE, ορθόδοξος ιερέας στη Σβίνγια, κοντά στην Πέτρινγια.

      BAN NIKOLA, ορθόδοξος ιερέας στη Μπγιέλοβαρ.

      BANJAC MILAN, ορθόδοξος ιερέας στη Ντρβάρ.

      BANJAC SIMO, ορθόδοξος ιερέας στη Γκλάμοτς.

      BARAC BRANRO, ορθόδοξος ιερέας στη Σίσακ.

      BILANOVIC BRANKO, φοιτητής της θεολογίας στο μοναστήρι Ζίτομισλιτς.

      BJEGOVIC JOVAN, ορθόδοξος ιερέας στη Μπίχατς.

      BLAGOJE DUSAN, ορθόδοξος ιερέας στη Στότς.

      BLAZEVIC DOBROSAV, ορθόδοξος ιερέας στη Ντόνγι Βακούφ.

      BOBAR DUSAN, ορθόδοξος ιερέας στη Βλασένιτσα.

      BOGIC DJORDJE, ορθόδοξος ιερέας στη Νάσιτσε.

      BOGUNOVIC NIROLA, ορθόδοξος ιερέας στη Ντόνγι Λάπατς.

      BOZIC MILAN, ορθόδοξος ιερέας στο Σαράγιεβο.

      BRARUS DANILO, ορθόδοξος ιερέας στη Μπγιέλοπολιε.

      BRZIN BRANKO, ορθόδοξος ιερέας στη Μπόλτς, κοντά στο Μπγιέλοβαρ.

      BUDIMIR ILIJA, ορθόδοξος ιερέας στη Τσρνί Λούγκ.

      CATIC RISTO, ορθόδοξος ιερέας στη Γκούβιν, κοντά στο Λίβνο.

      CEJOVIC VLADIMIR, ορθόδοξος επίσκοπος στη Μόσταρ.

      CULUMOVIC ANTIM, ορθόδοξος μοναχός. Συνελήφθη από τους Κροάτες στις 12 Ιουλίου 1941.

      CUPOVIC ALEKSANDAR, ορθόδοξος ιερέας στη Μπράτσχσβτσι, κοντά στο Ντγιάκοβο.

      CURCIC STEVAN, ορθόδοξος ιερέας στην Ογκούλιν.

      CUTURIC JOVAN, ορθόδοξος ιερέας στη Βέλικα Όμπαρσκα.

      DANILOVIC ZIVRO, ορθόδοξος ιερέας στη Λιούμπιγια, κοντά στο Πρίγιεντορ.

      DERETIC ILARION, Ηγούμενος στο μοναστήρι της Ζάβαλα.

      DIRLIC DUSAN, ορθόδοξος ιερέας στη Πλίτβιτσκι Λγιέσκοβατς.

      DIKLIC MILAN, ορθόδοξος ιερέας στην Κόσινι.

      DJOGOVIC BOGDAN, ορθόδοξος ιερέας στη Κίφινο Σέλο.

      DJUKIC MILAN, ορθόδοξος ιερέας στην Πλάσκι.

      DJURIC IGNJATIJE, ορθόδοξος μοναχός στη Βέλικα Κλάντουσα.

      DOBROSAVLJEVIC BRANRO, ορθόδοξος επίσκοπος στη Βέλιουν.

      DOKMANOVIC MILAN-LJUTI, ορθόδοξος επίσκοπος στη Πλάσκι.

      DOKMANOVIC MILE, ορθόδοξος επίσκοπος στη Πέργιασιτσα.

      DOSEN MILOJRO, ορθόδοξος ιερέας στην Πότσιτελι.

      DUJIC VLADIMIR, ορθόδοξος αρχιερέας στην Πλάσκι.

      ERLEMOVIC GAVRILO, ορθόδοξος μοναχός στην Πρίβινα Γκλάβα.

      GAJIC ANTONIJE, ορθόδοξος μοναχός στη Μάλα Τρέσνγιέβιτσα.

      GAROVIC BOGOLJUB, ορθόδοξος ιερέας στην Πλάσκι.

      GASIC VOJISLAV, ορθόδοξος ιερέας στη Τουτνιέβατς.

      GAVRANOVIC DUSAN, ορθόδοξος ιερέας στη Μπάλιτσι.

      GOSPIC DJORDJE, ορθόδοξος ιερέας στη Τσριέλοβο.

      GROZDANIC JOVAN, ορθόδοξος ιερέας στη Ράντουτς, κοντά στη Γκόσπιτς.

      GUTOVSRI MIHAILO, ορθόδοξος επίσκοπος στην Τρέμπινιε.

      GVOZDENOVIC VLADIMIR, ορθόδοξος επίσκοπος στη Μόσταρ.

      HAJDINOVIC LJUBOMIR, ορθόδοξος ιερέας στη Τσάπλινα.

      ILIC ILIJA, ορθόδοξος επίσκοπος.

      JAKSIC LJUBOMIR, ορθόδοξος ιερέας στη Χάν Πίγιεσακ.

      JERROVIC DIMITRIJE, ορθόδοξος ιερέας στη Σίροκα Κούλα.

      JOSIFOVIC EMILIJAN, ορθόδοξος επίσκοπος στην Οπάτοβατς.

      JOVANOVIC MIHAILO-MIHO, ορθόδοξος ιερέας στη Μπρότσα.

      JOVANOVIC MIHAILO, ορθόδοξος ιερέας στη Γιαμπλάνιτσα.

      JOVANOVIC PLATON, ορθόδοξος επίσκοπος στη Μπάνια Λούκα.

      JOVIC SEVASTIJAN, ορθόδοξος μοναχός στη Ντρνίς.

      KNJAZEV JOVAN, ορθόδοξος ιερέας στη Ζόβικ.

      KOJIC SAVA, ορθόδοξος μοναχός στη Μπούβατσα.

      KOSANOVIC TEOFAN, ορθόδοξος ηγούμενος στο μοναστήρι Γκόμιριε.

      KOVACEVIC RADOVAN, ορθόδοξος ιερέας στην Πρέμισλγιε.

      KRNJEVIC DUSAN, ορθόδοξος αρχιερέας στη Μοστάρ.

      KRNJIC LJUBOMIR, ορθόδοξος ιερέας στη Μπρότς.

      LALIC BOGDAN, ορθόδοξος αρχιερέας και κατηχητής.

      LANDUP PANTELIJA, ορθόδοξος ιερέας στη Στριέζεβιτσα.

      LAPCEVIC RADOVAN, ορθόδοξος αρχιερέας στη Μπλάτουστα.

      LAVRNJA SPASO, ορθόδοξος ιερέας στη Σούβαγια.

      MAGARASEVIC JOVAN, ορθόδοξος αρχιερέας.

      MAJSTOROVIC PETAR, ορθόδοξος αρχιερέας στη Λίτσκι Ντόλιανι.

      MAIOBABIC DUSAN, ορθόδοξος αρχιερέας.

      MANASTIRLIC STAVRO-STANRO, ορθόδοξος ιερέας στην Πότσρνιε.

      MANDIC MILOS, ορθόδοξος αρχιερέας στη Γκράτσατς.

      MARIN ADAM, ορθόδοξος ιερέας στην Κοπρίβνιτσα.

      MARJAN GEORGIJE-DJURO, ορθόδοξος αρχιερέας.

      MARKOVIC RISTO, ορθόδοξος ιερέας στη Ζάγκονι.

      MASKIJEVIC DRAGOMIR, ορθόδοξος ιερέας στη Ντέρβεντα.

      MATIC SIMEON, ορθόδοξος ιερέας στη Τρζίτς.

      MEDAN VOJISLAV, ορθόδοξος ιερέας στη Ντάμπαρ.

      MILANOVIC VUKOSAV, ορθόδοξος ιερέας στη κούλεν Βακούφ.

      MILOJEVIC DJORDJE, ορθόδοξος ιερέας στη Νόβι Πλάβλιανι.

      MILOVANOVIC SEVASTIJAN, ορθόδοξος μοναχός στο μοναστήρι Ζιτόμισλιτς.

      MINIC MILADIN, ορθόδοξος ιερέας στη Μπιλιέσεβο.

      MOMCINOVIC RAFAILO, ορθόδοξος ηγούμενος του μοναστηριού Σισάτοβτσι.

      RevMULJEVBORIS, ορθόδοξος αρχιερέας στη Σκράντ.

      NARARADA VASILJE, ορθόδοξος ιερέας στη Μάσβινα.

      NASADIL STANISLAY, ορθόδοξος ιερέας στη Λίτσκα Γιασένιτσα.

      NEDIC EMILIJAN, ορθόδοξος μοναχός στο μοναστήρι Τάβνα.

      NESROVIC TIHOMIR, ορθόδοξος ιερέας στη Γιάνια.

      NINROVIC PETAR, ορθόδοξος ιερέας στη Βόινιτς.

      OBRADOVIC PAVLE, ορθόδοξος αρχιερέας στη Νέμπλιουσι.

      OKLJEVIC NOVAK, ορθόδοξος δόκιμος μοναχός στο μοναστήρι Ζιτόμισλιτς.

      ORLOBDZIJA MANOJIO, ορθόδοξος αρχιερέας στη Βρέλο, κοντά στην Κορένιτσα.

      OPACIC BOGDAN, ορθόδοξος ιερέας στη Γκλίνα.

      PANJROVIC VUJADIN, ορθόδοξος ιερέας στη Ντέμπελο Μπρντό.

      PANTELIC DIMITRIJE, ορθόδοξος ιερέας στη Τσαντγιέβιτσα.

      PASCAN ROMAN, ορθόδοξος μοναχός στο μοναστήρι Μπέοτσιν.

      PAVIICA ILIJA, ορθόδοξος ιερέας στη Μούνγιαβα.

      PEJAK MARARIJE, ορθόδοξος αρχιδιάκονος στο μοναστήρι Ζιτόμισλιτς.

      PEJANOVIC PETAR, ορθόδοξος ιερέας στη Μοστάρ.

      PERIC MILORAD, ορθόδοξος ιερέας στη Σιμπάσνιτσα.

      PETROVIC VUKASIN, ορθόδοξος ιερέας στη Μοστάρ.

      PETROVIC MILOS, ορθόδοξος ιερέας στη Μπόσανσκι Λούζανι.

      PEURACA MILE, ορθόδοξος ιερέας στη Γκόρνγι Μπούντατσκι.

      POPOVIC MARRO, ορθόδοξος αρχιερέας στη Μπλάγκαϊ.

      POPOVIC MIHAILO-MIJO, ορθόδοξος ιερέας στη Πόλατσα.

      POPOVIC MILENKO, ορθόδοξος διάκονος στη Μπίγιελινα.

      POPOVIC SAVO, ορθόδοξος ιερέας στη Μπρέζοβο Πόλιε.

      POPOVIC STEVAN, ορθόδοξος αρχιερέας στη Μέντγιας.

      PRODANOVIC MARRO, ορθόδοξος φοιτητής θεολογίας.

      RADIC OGNJEN, ορθόδοξος ιερέας στη Μόσταρ.

      RADMANOVIC DJURO, ορθόδοξος φοιτητής θεολογίας.

      RADMANOVIC NIKOLA, ορθόδοξος αρχιερέας στη Σλούσνιτσα.

      RAJANOVIC DIMITRIJE, ορθόδοξος ιερέας στη Νίσιτς, κοντά στο Σαράγιεβο.

      RAJCEVIC MILAN, ορθόδοξος αρχιερέας στη Πλάσκι.

      RAJCEVIC UROS, ορθόδοξος ιερέας στη Μόγκοριτς.

      RATANIC PAVLE, ορθόδοξος αρχιερέας στη Μπγιέλινε.

      RELIC KIPRIJAN, ορθόδοξος μοναχός στο Βούκοβαρ.

      RISTANOVIC DRAGO, ορθόδοξος φοιτητής θεολογίας.

      ROVACINA VASILIJE, ορθόδοξος ιερέας στη Μέτκοβιτς.

      SAMARDZIC RODOLJUB, ορθόδοξος ιερέας στη Κούλεν Βάκουφ.

      SARENAC BOZIDAR, ορθόδοξος ιερέας στη Ντράτσεβο.

      SAVIC JANRO, ορθόδοξος ιερέας στη Κνέζινα.

      SAVIC MILOS, ορθόδοξος ιερέας στη Μίλιτσι.

      SEMILUCKI ANDREJ, ορθόδοξος ιερέας στη Μάγιαρ.

      SRENDZIC VUROLAJ, ορθόδοξος ιερέας στη Μπρίνι.

      SRORIC LJUBOMIR, ορθόδοξος ιερέας στη Μόντραν.

      SRORUPAN DMITAR, ορθόδοξος ιερέας στη Τσβιάνοβιτς Μπρντό.

      SOROVIC DOBROSAV, ορθόδοξος ιερέας στη Σιέβεριν.

      SPAHIC RELJA, ορθόδοξος ιερέας στη Μπλάζουι.

      STANISIC ROSTA, ορθόδοξος αρχιερέας στη Λίβνο.

      STANOJEVIC JOVAN, ορθόδοξος αρχιερέας στη Πάκρατς.

      STAROVIC SPIRIDON, ορθόδοξος αρχιερέας στην άβτοβατς.

      STEPANOV JASA, ορθόδοξος ιερέας στη Πλάσκι.

      STIJACIC MATIJA, ορθόδοξος αρχιερέας στη Σμίλγιαν.

      STOJANOVIC DJURO, ορθόδοξος ιερέας στη Πλάσκι.

      STOJISAVLJEVIC MIRRO, ορθόδοξος ιερέας στη Γκλάμοτς.

      STRBAC DAMJAN, ορθόδοξος ιερέας στη Μπόσανσκο Γκράχοβο.

      STULIC DOSITEJ, ορθόδοξος αρχιδιάκονος στη Μπρότσανατς.

      SUBOTIC DUSAN, ορθόδοξος αρχιερέας στη Μπόσανσκα Γκράντισκα.

      SUBOTIN METODIJE, ορθόδοξος ηγούμενος στο μοναστήρι Γκόμιριε.

      SUSNJAR DUSAN, ορθόδοξος ιερέας στη Ντούνιακ.

      SVITLIC LJUBOMIR, ορθόδοξος ιερέας στη Βρσάνι.

      TINTOR ILIJA, ορθόδοξος ιερέας στη Σρπσκά Γιασένιτσα.

      TODOROVIC RONSTANTIN, ορθόδοξος ιερέας στη Ουγκλιέβιτσα.

      TOVIRAC PETAR, ορθόδοξος ιερέας στη Ζάμπρντιε.

      TRISIC MILAN, ορθόδοξος ιερέας στη Βρλίκα.

       

      Ο ρόλος της Ουνίας

      Ένα από τα σημαντικότερα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται στο χώρο της Γιουγκοσλαβίας και γενικότερα στα Βαλκάνια είναι η Ουνία.

      Ουνίτες [Ουνιάτες η Ελληνοκαθολικοί]. Έτσι ονομάζονται όσοι ορθόδοξοι έχουν προσηλυτιστεί στον καθολικισμό. Αυτοί αναγνωρίζουν τον Πάπα, αλλά διατηρούν το ορθόδοξο ιερατικό σχήμα, τη γενειάδα και το γάμο των ιερέων. Δημιούργημα του Βατικανού, ακολουθεί το ορθόδοξο τελετουργικό αλλά "υπακούει" και ακολουθεί το δόγμα της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας. Η Ουνία, ένα θρησκευτικοπολιτικό σχήμα που επινοήθηκε, ιδρύθηκε, οργανώθηκε και καθοδηγείται από το Βατικανό και που στοχεύει τον "εκδυτισμό της μη λατινικής Ανατολής, την πνευματικό-πολιτική υποταγή της στην εξουσία του Πάπα" (6).

      Έλαβε επίσημα το όνομα ΟΥΝΙΑ, από τη λατινική λέξη uniounionis (ένωση), το 1596 στην Πολωνία, όταν ορισμένοι ορθόδοξοι αποφάσισαν την προσχώρησή τους στον Παπισμό με την αναγνώριση του Πάπα ως κυρίαρχου, μοναδικού αλάθητου ηγέτη. Η Ουνία ταυτίστηκε με την Ιερά Εξέταση και συμβαδίζουν ιστορικά. Στοχεύουν την εξουδετέρωση των ανυπότακτων στη παποφραγκική εξουσία, έτσι δικαιολογείται η χρησιμοποίησή της από το καθεστώς Πάβελιτς με την προτροπή του Βατικανού ώστε να καμφθεί η άρνηση των ορθοδόξων Σέρβων να ασπασθούν τον καθολικισμό.

      Η καθολική Εκκλησία αναδεικνύει ως πρωταρχική προσπάθειά της την επικράτηση του δόγματος των Λατίνων μετά την επικράτηση του πνεύματος της Αντιμεταρρύθμισης και ύστερα από τη Σύνοδο του Τρέντο (1545). Στοχεύοντας την ενσωμάτωση στον Καθολικισμό και την αφομοίωση όλων των "αιρετικών" και ιδιαίτερα των "σχισματικών" ορθοδόξων της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας και εν γένει της Ανατολής με απώτερο σκοπό την ένωση των Εκκλησιών κάτω από την ηγεσία του πάπα και της καθολικής Εκκλησίας.

       

       Αυτή η προσπάθεια απαιτούσε ορισμένες προϋποθέσεις:

      α). Την ύπαρξη μιας ηγετικής και δυναμικής προσωπικότητας, που βρέθηκε στο πρόσωπο του πάπα Γρηγορίου ΙΓ΄.

      β). Την ίδρυση και λειτουργία ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου με φωτισμένους και ικανούς ιεράρχες. Επίσης την ταυτόχρονη δημιουργία μορφωμένου κλήρου, φανατισμένου δογματικά και αποφασισμένου να επιβάλλει το λατινικό δόγμα.

      Αυτές οι προϋποθέσεις εξασφαλίστηκαν από την καθολική Εκκλησία μέσα σε είκοσι πέντε χρόνια, στο τελευταίο τέταρτο του 16ου αιώνα: Ιδρύεται και λειτουργεί η Congregazione dei Greci (1573), που αναλαμβάνει το ρόλο του κεντρικού συντονιστικού οργάνου μελέτης του "προβλήματος" και λήψης ανάλογων "αποφάσεων". Ο λατινικός τίτλος Congregatio pro reformatione Graecorum in Italia existentium et monachorum et monasteriorum ordinis sanctis Basilii (7).

      Ιδρύεται το Collegio Greco της Ρώμης και λειτουργεί από τότε μέχρι σήμερα με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα (13-1-1577). Αντίστοιχο ρόλο και δραστηριότητα είχε στην Κροατία των ούστασι το κολέγιο του Αγίου Τζιρόλαμου.

      Το Ελληνικό Κολέγιο άρχισε να λειτουργεί το 1576 ενώ η επίσημη ίδρυσή του έγινε το 1577. Σκοπός του Κολεγίου, σύμφωνα με την ιδρυτική παπική Βούλα, ήταν να φοιτούν, σπουδάζουν, κατά το πλείστον Έλληνες ή ελληνόφωνες στο πνεύμα του καθολικού δόγματος' μετά την αποφοίτηση δίνουν καθιερωμένο όρκο, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να αποσταλούν σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν "σχισματικοί" Έλληνες ή Προτεστάντες ή άλλων "αιρέσεων", και να διδάξουν το λατινικό δόγμα, ώστε με την πάροδο του χρόνου να αφομοιωθούν αυτοί οι πληθυσμοί από την καθολική Εκκλησία. Το κύριο χαρακτηριστικό όσων σπουδάζουν στο Ελληνικό Κολέγιο είναι ο φανατισμός, η προσήλωση στον καθολικισμό και το μίσος για την ορθοδοξία.

      Από την εθνοκάθαρση δεν διέφυγαν οι Εβραίοι της Κροατίας.

      Πλήρωσαν και αυτοί της συνέπειες του θρησκευόμενου καθολικού δικτάτορα Α. Πάβελιτς και του Πρωθιεράρχη της κροατικής καθολικής Εκκλησίας Α. Στέπινατς.

       

      ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ 47 ΡΑΒΙΝΩΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΣΤΑΣΙ:

      · Atijas David, ψάλτης συναγωγής στο Ζάγκρεμπ.

      · Baruch Izak, ραβίνος στη Τράβνικ.

      · Baruch Solomon, ραβίνος και ψάλτης στο Ντουμπρόβνικ.

      · Basch Arnold, ψάλτης στο Ζάγκρεμπ.

      · Buchsbaum Lavoslav, αρχιψάλτης στη Κρίζεβιτς.

      · Deutsch Otto, ραβίνος στη Σούσακ.

      · Deutsham, δόκτωρ ραβίνος στη Λούντμπεργκ.

      · Dorf Izidor, ψάλτης στη Μπγιέλοβαρ.

      · Finzi Izak, ραβίνος στο Σπλίτ.

      · Freiberger Miroslav, αρχιραβίνος του Ζάγκρεμπ.

      · Freides Izak, ραβίνος στη Πάκρατς.

      · Froehlich Paul, αρχιψάλτης στο Οσίγιεκ.

      · Gilmann Josif, ραβίνος και ψάλτης στην Ντάρουβαρ.

      · Gluech Rudolf, ραβίνος στη Βάραζντιν.

      · Grossmann N, αρχιψάλτης στο Βελιγράδι.

      · Gruenwald Elia, αρχιραβίνος στο Τσάκοβατς.

      · Gruenwald Hinko, ραβίνος στη Πόντραβσκα Σλάτινα.

      · Guren Isidor, ψάλτης στην Όσιγιεκ.

      · Heisz M, αρχιραβίνος στη Σίσακ.

      · Hersmovic Izador, ψάλτης στη Βίνκοβτσι.

      · Kahn Lavoslav, ψάλτης στην Ιουδαϊκή κοινότητα του Ζάγκρεμπ.

      · Katan Leo, ψάλτης στη Μπρτσκο.

      · Katz Leopold, ραβίνος στη Ντάρουβαρ.

      · Klein Ignaz, ραβίνος στη Πάντσεβο.

      · Klinkovwstein Jakov, αρχιψάλτης στη Σίσακ.

      · Kohn Jakob, ψάλτης στη Βάραζντιν.

      · Kohn N, ραβίνος στην Κοπρίβνιτσα.

      · Kohn M, ψάλτης στη Μπάνια Λούκα.

      · Loewy Dean, καθηγητής στη σχολή ραβίνων στο Ζάγκρεμπ.

      · Mandel Eugen, ψάλτης στο Ζάγκρεμπ.

      · Mandel Vijoslav, ψάλτης στη Βούκοβαρ.

      · Meissl David, ψάλτης στη Κάρλοβατς.

      · Perera David, ραβίνος στη Μόσταρ.

      · Popper Mijo, αρχιψάλτης στη Βίνκοβτσι.

      · Rikow Mordeschsil, ραβίνος στη Σλάβονσκα Πόζεγκα.

      · Roth Alexander, ψάλτης στη Ντιάκοβο.

      · Roth M, ραβίνος στη Μούσκα Σόμποτα.

      · Schmelzer Jakov, ψάλτης στη Νάσιτσε.

      · Schwartz N, ραβίνος στη Ντόνι Μίχολιατς.

      · Singer Samuel, ψάλτης στο Ζάγκρεμπ.

      · Springer Adolf, αρχιψάλτης στη Βιρόβιτιτσα.

      · Trilnik Andrija, ραβίνος στη Νόβα Γκράντισκα.

      · Ungar Simon, ραβίνος στη Όσιγιεκ.

      · Vogel Drahutin, ψάλτης στο Ζάγκρεμπ.

      · Weissman, αρχιψάλτης στο Ζάγκρεμπ.

      · Wolfenzon Leo, ψάλτης στη Κοπρίβνιτσα.

      Η σημερινή κατάσταση στην Κροατία συνεχίζει ν' ανησυχεί τους Εβραίους όχι μόνο για την τύχη που είχε η κλοπή του χρυσού από το καθεστώς Πάβελιτς και η "κατάθεσή" του προς φύλαξη στο Βατικανό, αλλά και για το μέλλον τους.

      Την κατάσταση περιγράφει σήμερα με σαφήνεια ο δόκτορας Klara Mandic, επικεφαλής της μεγαλύτερης εβραϊκής κοινότητας στο Ζάγκρεμπ:

      "Μας ανησυχεί διότι η εξουσία στην Κροατία ανήκει σ' αυτούς που την είχαν την περίοδο του ναζισμού... πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους, υπήρξαν οι νεολαίοι ούστασι... φορούν τα ίδια μαύρα πουκάμισα, τα ίδια μαύρα πανταλόνια [τις ίδιες στολές], πολλοί από αυτούς φέρουν ακόμη μαζί τους το Σρμπό-Σέκ ["η κοπτική μηχανή για τους Σέρβους", το ειδικό όπλο για τις μαζικές σφαγές]. Ο Τούντζμαν δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που είναι ίδια με εκείνη της αρχής του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου...".

      Από την οργή των βαρβάρων δεν γλίτωσαν ούτε τα αρχαιολογικά ιστορικά μνημεία της ορθοδοξίας. Για τους ούστασι (1941-45) αποτελούσαν στοιχεία μνήμης και προσήλωσης στην Ελληνοορθόδοξη πίστη. Αφού απέτυχε η πολιτική των βίαιων προσηλυτισμών στον καθολικισμό και η πολιτική προώθησης της ουνίας με την αναφερόμενη ως Ελληνοκαθολική πίστη στα έγγραφα του Βατικανού, οι εκκλησίες και τα μοναστήρια πυρπολήθηκαν ή παραδόθηκαν στα εκκλησιαστικά τάγματα της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας. Η διάσωση ορισμένων ιστορικών κειμηλίων πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευαισθησία των Γερμανών ναζί.

      Την ίδια αντιμετώπιση είχαν τα ιστορικά μνημεία και στις επόμενες γενοκτονίες (1991, 1995, 1999). Το 1991 καταστράφηκαν 96 ορθόδοξοι ναοί από τη νέα Κροατία. Αναγκαιότητα, διότι ο πάπας Βοϊτίλας επισκεπτόμενος το Ζάγκρεμπ για την "Αγιοποίηση" του Α. Στέπινατς έπρεπε να βρει ένα καθεστώς που θα ταυτιζόταν με τον καθολικισμό. Τόσο καθαρό όσο κατά την διάρκεια της γενοκτονίας των ούστασι.

      Οι ούστασι βρήκαν τους συνεχιστές τους...

       

      6ο ΜΕΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

      Μπροστά στη νέα χιλιετία ο Πάπας εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφθεί την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή συναντάει τις αντιδράσεις κύκλων της ορθόδοξης εκκλησίας κύρια σε ότι αφορά την στάση της καθολικής Εκκλησίας απέναντι στην Ουνία. Δεν χρειάζεται να ανατρέξει κάποιος στην άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204, από τους Φράγκους σταυροφόρους με τη θέληση και στήριξη του ίδιου του Πάπα, για να κατανοήσει την σημασία που δίνει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ουνία. Το Βατικανό, άμεσα ή έμμεσα, έχει κάνει αυτοκριτική και έχει ζητήσει τη συγνώμη για την πολιτική του από Εβραίους, Αφρικανούς, άραβες, Μουσουλμάνους κ.α. Ποτέ μα ποτέ δεν έχει κάνει λόγο για την Ουνία και για τη συμμετοχή του στο Βαλκανικό Ολοκαύτωμα δεν έχει αιτηθεί τη συγνώμη της ορθόδοξης Εκκλησίας. Και όχι μόνο αλλά με την "Αγιοποίηση" του Α. Στέπινατς προσπαθεί ξανά να επιβάλει την κυριαρχία του στη Βαλκανική.

      Για αυτή την πολιτική του Βατικανού, με αφορμή το ενδεχόμενο της επίσκεψης του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ στο άγιο Όρος για το Ιωβηλαίο του 2000, οι αρχές της Αθωνικής Πολιτείας έδωσαν στις 15 Αυγούστου 1999 μια περήφανη "απάντηση". Με την ομόφωνη απόφασή τους οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι των είκοσι μονών του Αγίου Όρους, χωρίς "δεσμεύσεις" χαρακτήρισαν ως πρόκληση την επιθυμία του Πάπα να επισκεφθεί το άγιο Όρος τονίζοντας τις ευθύνες της καθολικής Εκκλησίας στο Βαλκανικό χώρο και ιδιαίτερα "στον πρόσφατο εγκληματικό πόλεμο κατά της Σερβίας".

       

      Το σχετικό ανακοινωθέν της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους έχει ως εξής:

      "Το ΄Αγιον Όρος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας, στην οποία κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες ενδέχεται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Πάπα Ρώμης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Ιωβηλαίο του 2000. Το γεγονός αυτό αφορά όχι μόνο τις εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες των τόπων της τυχόν επισκέψεως αλλά και τον κάθε συνειδητοποιημένο εκκλησιαστικά Έλληνα πολίτη. Έχοντας σημαντικό μερίδιο στην πνευματική και θρησκευτική πραγματικότητα αυτής της χώρας κρίνουμε σκόπιμο να διατυπώσουμε εκ των προτέρων τις παρακάτω σκέψεις συμβάλλοντας, θετικά ελπίζουμε, στη συζήτηση γύρω από το θέμα:

      1. Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα, που έχει ήδη αποδείξει πόσο άριστα συνεργάζεται με τους λαούς της Δύσης χωρίς να αφίσταται της εθνικής της αξιοπρέπειας και της πνευματικής και πολιτιστικής της ταυτότητας. Γιαυτό έχει τα σύνορά της ανοικτά σε οποιονδήποτε ιδιώτη επισκέπτη, και μάλιστα "προσκυνητή", όπως αυτοαποκαλείται ο Πάπας. Όταν όμως ο επισκέπτης αυτός δεν έρχεται ως ιδιώτης, αλλά ως θρησκευτικός ηγέτης και αρχηγός κράτους, οπωσδήποτε προϋποτίθεται ως αναγκαίος όρος ή αποδεδειγμένη ειλικρίνεια των σχέσεων και ο από μέρους του σεβασμός της εθνικοθρησκευτικής ιδιοσυστασίας και της ιστορικής μνήμης της χώρας που τον υποδέχεται.

      2. Δεν θα υπήρχε καμμία αντίρρηση εάν επρόκειτο για κατά δικαιοδοσίαν επίσκεψη απλώς στις, λιγοστές άλλωστε, Ρωμαιοκαθολικές κοινότητες της χώρας, οι οποίες χαίρουν πλήρους προστασίας και ισονομίας από την Ελληνική Πολιτεία. Στις προκαταρκτικές όμως επιστολές του Καρδιναλίου Κάσσιντυ γίνεται σαφής λόγος για επιθυμία του Πάπα να γίνει δεκτός όχι μόνο από τις Καθολικές κοινότητες αλλά (κυρίως) και από τους Ορθοδόξους.

      3. Η Ορθοδοξία δεν πρεσβεύει το μίσος και το φανατισμό, αλλά την ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη. Αυτό ακριβώς έχει δημιουργήσει την παραδοσιακή επιφύλαξη της απέναντι στον Πάπα, ο οποίος στα ανοίγματα και τις προσπάθειες προσεγγίσεως εξακολουθεί να ανταποκρίνεται με λόγους μόνο και διαλόγους αγάπης αλλά με έργα εχθρικά και υποβολιμαία, των οποίων ιδιαίτερη πικρή πείρα έλαβε επί σειρά αιώνων και ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα.

      4. Οποιοσδήποτε εξετάσει προσεκτικά τις επιστολές του Πάπα διαβλέπει συστηματική προσπάθεια διατηρήσεως στρατηγικού πλεονεκτήματος στη διοργάνωση των εορτασμών του 2000 και πραγματοποιήσεως μιας ηγεμονικής περιοδείας, όπου δεν υπάρχει υποχώρηση αλλά αντίθετα υπογράμμιση του περίφημου "πρωτείου" του. Αυτό θίγει την Ορθόδοξη Εκκλησία και προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ανατολικών λαών.

      5. Όσο και καλόπιστος να είναι ο Ορθόδοξος Έλληνας δεν μπορεί, εκτός αν υπάρξουν σαφείς αποδείξεις αντίθετης πρόθεσης, να αγνοήσει την Ουνία, μία προσπάθεια αθέμιτης διείσδυσης του Παπισμού στον Ορθόδοξο κόσμο, με την εκμετάλλευση της δυσχερούς θέσης των ανατολικών χωρών έναντι των δυτικών στο παρελθόν και στο παρόν.

      6. Παρά τη σφοδρή αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας το Βατικανό διόρισε νούντσιο στην Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ διατηρεί στην Αθήνα, Έλληνα και Αρμένιο Ουνίτες Επισκόπους.

      7. Πρόσφατα ο Πάπας ζήτησε συγγνώμη από τους Μουσουλμάνους για τις σταυροφορίες. Δυστυχώς δεν έκανε το ίδιο και προς τους Ορθοδόξους για τα εγκλήματα των σταυροφόρων εις βάρος τους, ενώ χωρίς καμμία ενοχή συνεχίζεται η κατοχή των προσκυνημάτων των Αγ. Τόπων.

      8. Από τότε μέχρι σήμερα οι Ορθόδοξοι λαοί με πίκρα και αγανάκτηση παρακολουθούν το Βατικανό να καλλιεργεί την ανοχή προς αυτό και να ελίσσεται με διαλόγους, με επισκέψεις και με συναντήσεις για να διασκεδάσει το κλίμα δυσπιστίας, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται για τη διάλυσή τους. Πολλά οφείλει άλλωστε στην Παπική προπαγάνδα και το ανορθόδοξο κλίμα που διατρέχει κατά βάθος τις συνειδήσεις των ταγών της δύσης πράγμα που συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση των αντιλήψεων εκείνων που οδήγησαν στον πρόσφατο εγκληματικό πόλεμο κατά της Σερβίας.

      9. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα στη Ρουμανία με λύπη παρακολουθήσαμε μία ακόμη κίνηση ταπεινώσεως της Ορθοδοξίας, με την εκμετάλλευση της ανέχειας, της δυστυχίας και της ανάγκης ανοιγμάτων ενός βασανισμένου λαού προς την αναπτυγμένη οικονομικά Δύση. Με κανένα τρόπο δεν θα θέλαμε να ακολουθήσει την ίδια μοίρα και η Ελλάδα, που άλλωστε ούτε καν το χρειάζεται.

      10. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και το ζήτημα των ενδεχομένων εκκλησιαστικών υποδοχών, των συμπροσευχών, του "αγκαλιάσματος" και της "πανχριστιανικής δοξολογίας", περί των οποίων μιλούν οι επιστολές του Πάπα και τα οποία αντίκεινται πλήρως στους Κανόνες της Εκκλησίας, που απαγορεύουν αυστηρά την εκκλησιαστική κοινωνία με τους αιρετικούς. Θα είναι ομολογουμένως δύσκολη η θέση των τοπικών εκκλησιαστικών αρχών και πολύ επικίνδυνος για την ενότητα της Εκκλησίας ο σκανδαλισμός του πιστού λαού.

      Τελειώνουμε συνοψίζοντας με πολλή αγάπη αλλά και ευθύνη ότι η μέχρι σήμερα στάση του Πάπα δεν εξασφαλίζει ειλικρίνεια και σεβασμό προς τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό, γιαυτό και η τυχόν επίσημη επίσκεψή του θα αποτελέσει πρόκληση του κοινού εθνικού και θρησκευτικού αισθήματος, πράγμα που θα είναι προς ζημίαν της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και του ίδιου.

      Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω".

      Οι εκδόσεις Προσκήνιο-άγγελος Σιδεράτος ξεκινούν τη σειρά Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιστορίας και Πολιτικής με το έργο του Μ. Ριβέλλι για τον Αρχιεπίσκοπο της Γενοκτονίας Α. Στέπινατς. Αποβλέπουν στη συστηματική παρουσίαση της πρωτοποριακής και ιστορικής έρευνας που δεν βρίσκεται στο προσκήνιο και γίνεται προσπάθεια να την κρατήσουν στην "αφάνεια".

      Θεωρούμε καθήκον μας αλλά και ουσιαστικό στοιχείο να παρουσιάσουμε αυτά τα έργα ώστε να συνεισφέρουμε σε ένα δημιουργικό, αυτόνομο προβληματισμό στον τόπο μας, με σεβασμό στο αναγνωστικό κοινό και την ιστορική αλήθεια.

       

      ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1999

      ΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΤΣΙΚΑΣ

       

      ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

      (1) Marco Aurelio Rivelli, L'Arcivescovo del genocidio, Kaos, Μιλάνο 1998.

      (2) Οι στατιστικές από τα στοιχεία αυτών των γεγονότων αναφέρονται στα στοιχεία του Institute for Strategic Studies του Λονδίνου και αρκετά συμπεριλαμβάνονται στο ιταλικό περιοδικό LIMES, αριθ. 3, 1995, σελ. 60.

      (3) Η εφημερίδα La Repubblica στις 12/9/1994 έγραψε: "...η επαφή με τις μάζες κάνει καλό στον Ιωάννη Παύλο ΙΙ. Οι πιστοί τον χειροκροτούν αδιάκοπα. Ειδικότερα όταν αναφέρεται στον καρδινάλιο Στέπινατς, που είχε φυλακιστεί από τον Τίτο για τις σχέσεις του με το καθεστώς του άντε Πάβελιτς, αλλά παρέμεινε στην καρδιά των Κροατών σαν σύμβολο του εθνικισμού. Ο Βοϊτίλας, που το Σάββατο προσκύνησε τον τάφο του, τον τιμά και σκέφτεται κύρια το μέλλον".

      (4) Cleve Ponting, Armageddon, Λονδίνο, 1997.

      (5) Enciclopedia del Holocaust, Ρώμη 1990, τόμος 2, σ. 706, 707.

      (6) π. Γεώργιος Μεταλληνός, ΟΥΝΙΑ πρόσωπο και προσωπείο, Αθήνα 1992.

      (7) Βλ. C. Nikas, I primi tentative di latinizzazione dei Greci di Napoli e le prime "carte assolutorie" orientali in occidente, Istituto Universitario Orientale, Ιταλοελληνικά 4οΝάπολη 1998).

       


      ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΒΑΛΣΑΜΟ ΨΥΧΗΣ..

      Γεώργιος Φλώρος : «Και τώρα γνωρίζετε αυτό που εμποδίζει τον άνομο να αποκαλυφθεί πριν από τον καιρό του».

      «Ήδη ενεργεί μυστικά η ανομία, έως ότου φύγει από το μέσον αυτός που μόνο ως τώρα τον εμποδίζει. Και τότε θα φανερωθεί ο άνομος, τον οποίο ο Κύριος θα εξαφανίσει με την πνοή του στόματός Του και θα τον εκμηδενίσει με την εμφάνιση της παρουσίας του. Η παρουσία του ανόμου θα γίνει με την ενέργεια του σατανά». 

      «1. Εύκολα θα μπορούσε κάποιος να ερωτήσει, τί άραγε σημαίνει «το κατέχον», και μετά από αυτά να μάθει γιατί τέλος πάντων αναφέρει αυτό ο Παύλος με ασάφεια. Τί λοιπόν σημαίνει «το κατέχον αποκαλυφθήναι αυτόν», δηλαδή αυτό που εμποδίζει; Άλλοι λένε ότι είναι η χάρη του πνεύματος ,άλλοι πάλι η ρωμαϊκή εξουσία, με τους οποίους εγώ βέβαια συμφωνώ. Γιατί; Γιατί, αν ήθελε να πει το πνεύμα, δεν θα το έλεγε με ασάφεια, αλλά φανερά, γιατί και τώρα αυτόν τον εμποδίζει η χάρη του πνεύματος ,δηλαδή τα χαρίσματα. Άλλωστε θα έπρεπε ήδη να είχε έρθει, αν επρόκειτο να έρθει, αφού εξέλειπαν τα χαρίσματα. Καθόσον από παλιά έχουν εκλείψει. Επειδή όμως το λέγει αυτό για τη ρωμαϊκή εξουσία, εύκολα έκανε υπαινιγμό, και στην αρχή ομιλεί  σκοτεινά, γιατί ασφαλώς δεν ήθελε να επισύρει περιττές έχθρες και ανωφελείς κινδύνους.» 

      *(Αποσπάσματα ομιλίας Δ’ Ι.Χρυς. επί των επιστολών. Β’ Θεςς. ΕΠΕ, έργα 23,σελ.67-87)* 

      Ο Ι. Χρυσόστομος αιτιολογεί στην ερμηνεία του ,ότι αν ο θείος Παύλος εννοούσε την χάρη του Παρακλήτου στο «κατέχον», δεν θα δίσταζε να το αναφέρει ευθέως. Διότι, από σεβασμό και μόνο αναφερόμενος στην Τρίτη υπόσταση της Αγίας τριάδος, δεν θα απέκρυπτε την ονομασία του Παρακλήτου. Επί προσθέτως ,αφού δεν φοβούνταν, δεδομένου ότι η διδασκαλία του ήταν από τις ταράτσες, δυνατή προς πάσα κατεύθυνση, πώς θα απέφευγε την ονομασία τη στιγμή μάλιστα που απευθύνονταν με ξεκάθαρα και κατανοητά λόγια προς τους Θεσσαλονικείς ,ώστε να μην δημιουργήσει γρίφους; 


      Αλλά τί μας λέει ο Άγιος; Ότι η άποψή του ταυτίζεται με εκείνων που λέγουν ότι το : «εκείνο» και το: «αυτός» εννοεί την εξουσία της Ρώμης. 

      Με το «αυτός» εννοεί τον Νέρωνα και κάθε μελλοντικό ..Νέρωνα που αποκαλεί «θεό» τον εαυτόν του . 

      Με το «εκείνο», εννοεί το μυστήριο σχέδιο του Θεού όπου «…θα ξεχωρίσουν οι πιστοί από τους απίστους»,«…και θα ελκύσω προς τον εαυτόν μου, όλους τους καλοπροαίρετους..», όπως επίσης εννοεί «μυστήριο» την εξάπλωση της ανομίας που πηγάζει από αυτόν ( τον κάθε Νέρωνα). 

      Επίσης λέγοντας «αυτός φύγει από το μέσον», μάλλον απαξιωτικός είναι ο λόγος και προσβλητικός, πόσο μάλλον αν αναφέρονταν στον παράκλητο, πράγμα που ποτέ δεν θα έκανε ο Θείος Παύλος, δια στόματος του οποίου ομιλούσε ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, ή μήπως στερούνταν επιλογής άλλων λέξεων, ζωοποιόν, άγιον, κύριον, εκπορευόμενον και πολλές άλλες (λέξεις). 

      Μετά βεβαιότητας λοιπόν ο Ι.Χρυσόστομος ταυτίζει το «εκείνο» και το «αυτός» με τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, λέγοντας: «εγώ βέβαια συμφωνώ με αυτούς που λέγουν ότι «το κατέχον αποκαλυφθήναι αυτόν» σημαίνει τη ρωμαϊκή εξουσία.» 


      Με το «αυτός» «εδώ εννοεί τον Νέρωνα, σαν να είναι τύπος του αντιχρίστου, καθόσον αυτός ήθελε να θεωρείται θεός». 

      Θα μου πείτε γιατί επαναλαμβάνω τα λόγια του Αγίου; Η απάντηση είναι διότι πρέπει να κατανοηθεί η διαχρονική και απαρασάλευτη ισχύς των θείων λόγων που μας αποκαλύπτουν ότι το ίδιο συμβαίνει και τη σήμερον ημέρα ,με διαφορετικό πρόσωπο έχοντας ίδιες πεποιθήσεις θεότητος περί του εαυτού του, στο ίδιο συγκεκριμένο «βασίλειο». 

      (Βλέπε:  1η Βατικανή Σύνοδο.. 

      ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΟΚ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ !!

      αρχείο: «αλάθητος πάπας», στο τέλος του κειμένου.) 

      Όσο για τη σημερινή ανομία ,ξεπέρασε την τότε. 

      Διότι όλες οι αιρέσεις δημιουργήθηκαν από εκεί με σκοπό την εξαφάνιση της Ορθοδοξίας. Κατόπιν τούτου όλα τα επαίσχυντα έπονται, αφού παρέδωσαν την ψυχή τους στον διάβολο. Το αυτό ισχύει και για όσους δειλούς τους ακολουθούν φοβούμενοι «τον Καϊάφα». 

      Αν δεν ολοκληρωθεί ,μας λέει, «εκείνο» το μυστηριώδες σχέδιο και η εξάπλωση της ανομίας, που «δεν εφανερώθη ακόμη «ολόκληρος», δεν μπορεί ,παρεμποδίζεται ο αντίχριστος να εμφανιστεί.» 

      Σας θυμίζει κάτι;  

      «Αν δεν εμβολιαστεί το 80% των ανθρώπων ,θα αναβληθεί η έλευση του μεσσία» είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. 

      Αδικαιολόγητη σιωπή οι «δικοί μας». Μα τί λέω; Ποιοί δικοί μας; Ποτέ δεν ήταν δικοί μας. Πράγματι είναι αξιολύπητοι οι πρόδρομοι του αντιχρίστου. 

      Μυστήριο είναι για εμάς το πώς κατόρθωσε να πάρει με το μέρος του και τους.. εκλεκτούς. Μας το εξηγεί όμως, ο Ι. Χρυσόστομος: 


      «Γιατί ήσαν χαμένοι ή ερχόταν ή δεν ερχόταν ο μεσσίας». 


      Εμείς αδυνατούσαμε να διακρίνουμε και φιλούσαμε το χέρι στα όργανα του αντιχρίστου, το χειρότερο δε.. είναι ότι κάποιοι συνεχίζουν να το φιλάνε βλέποντας ως μοναδικό ατόπημα της διοικούσας εκκλησίας, την ελλειπή… διακονία λόγου. Όσο για το πλήθος των εγκλημάτων για τα οποία ευθύνεται, ούτε λόγος! 

      Φρίξον ήλιε!  

      Δεν προσαρμόζεται αγαπητοί μου, η Εκκλησία του Χριστού στις απαιτήσεις της εκάστοτε «σύγχρονης» κοινωνίας των ανθρώπων. Αλλά, ο ανά τους αιώνας άνθρωπος οφείλει, αν θέλει να σωθεί, να προσαρμόζεται στην απαρασάλευτη, έχοντας διαχρονική ισχύ, Εκκλησία. Χωρίς να προσθέτει ή να αφαιρεί ούτε ιώτα. Ακολουθώντας υποχρεωτικά την πεπατημένη οδό των Αγίων θεοφόρων Πατέρων. 

      Έτσι αποδεικνύει ότι είναι συνέχεια της αποστολικής διαδοχής, δηλαδή ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΤΗΣ ΜΙΑΣ, ΑΓΙΑΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ, έχοντας ΠΙΣΤΗ ΑΛΗΘΗ. 

      Διαφορετικά είναι εκτός της Εκκλησίας του Χριστού ο κάθε νεωτεριστής ,εφευρέτης νέων δογμάτων και παραδόσεων. 

      Τον Ιησού Χριστό Τον δολο-φόνησαν οι Ρωμαίοι κατ’ εντολή των Ιουδαίων, αφού οι δεύτεροι είχαν ήδη αποφασίσει τον θάνατό  Του. 

      Η διοικούσα «εκκλησία» ενώθηκε και με τους δύο αυτούς ,δολοφόνους, εχθρούς του Χριστού, υπογράφοντας ότι δεν ευθύνονται οι Ιουδαίοι για τον θάνατο του Ιησού. Τρώνε, πίνουν και υποθηκεύουν  το μέλλον μας…, υπογράφοντας για εμάς χωρίς την έγκρισή μας. Αυτούς τους ονομάζετε αρχιερείς της Ορθοδοξίας; Τους ακολουθείτε; 

      Από τις πέτρες θα αναδείξει ο Θεός ποιμένες αν χρειαστεί. 

      Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ὑπογράφει Κοινὴ Δήλωση μὲ τὸν Ἀρχιραββίνο τοῦ Ἰσραὴλ κ. YonaMetzger (Κύπρος 6 Δεκεμβρίου 2011). 

       Στὴν Δήλωση ἀναφέρεται: 

      «…..ἡ Ἐκκλησία τῆς Κύπρου καὶ ὁ Κυπριακὸς λαὸς δὲν συμμετεῖχε ποτὲ στὴ συστηματικὴ ἀπόρριψη τοῦ Ἰουδαϊσμοῦ, σὲ κατηγορίες γιὰ συλλογικὴ ἐνοχὴ γιὰ θεοκτονία καὶ προβαίνουμε στὴν ἀποκήρυξη  παρόμοιων ἐνεργειῶν ποὺ εἶναι ἀσύμβατες μὲ τὴ διδασκαλία τῶν Γραφῶν .Ἐξ ἄλλου, θὰ πρέπει νὰ σημειώσουμε περαιτέρω ὅτι ὁ λαὸς τοῦ Ἰσραὴλ ποτὲ δὲν προέβη σὲ ἐχθρικὲς ἐνέργειεςἐναντίον τοῦ Κυπριακοῦ λαοῦ, ἀλλὰ ἐπεδείκνυε συνεχῶς τὴ στήριξή του πρὸς αὐτόν»   

      «Γιατί λοιπόν, λέγει επέτρεψε ο Θεός να γίνει αυτό, και ποιά είναι αυτή η οικονομία του Θεού; Ποιό είναι το κέρδος της παρουσίας εκείνου, που θα έρθει με σκοπό να μας καταστρέψει; Μη φοβηθείς αγαπητέ, αλλ’ άκουσε αυτόν που λέγει : «για τους χαμένους» αυτό ισχύει, οι οποίοι, κι αν ακόμα δεν ερχόταν εκείνος (ο αντίχριστος) ,δεν θα είχαν πιστέψει. Ποιό λοιπόν, λέγει, είναι το κέρδος;  

      ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΘΑ  ΑΠΟΣΤΟΜΩΘΟΥΝ. 

      Πώς; Γιατί, κι αν ακόμα δεν ερχόταν εκείνος, δεν θα πίστευαν στον Χριστό. Έρχεται λοιπόν να ελέγξει αυτούς. Για να μη θελήσουν λοιπόν να πουν, ότι επειδή ο Χριστός έλεγε τον εαυτό Του Θεό, αν και πουθενά δεν το είπε φανερά, πλην όμως επειδή Τον κήρυξαν Αυτοί που ήρθαν μετά από αυτά, δεν πιστέψαμε. Επειδή ακούσαμε ότι ένας είναι ο Θεός από τον οποίο προέρχονται τα πάντα, γι’ αυτό δεν πιστέψαμε. ΑΥΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΕΨΕΙ. Γιατί, όταν θα ΄ρθεί εκείνος και δε θα προστάζει τίποτε σωστό, αλλά όλα παράνομα, θα γίνει πιστευτός μόνο από ψευδή σημεία, θα τους κλείσει το στόμα. Αν λοιπόν δεν πιστεύεις στο Χριστό, πολύ περισσότερο δεν έπρεπε να πιστεύεις στον αντίχριστο..»(….) 

      Επομένως «επειδή την αγάπη της Αλήθειας δε δέχτηκαν για να σωθούν, γι’ αυτό θα στείλει σ’ αυτούς ο Θεός ενέργεια πλάνης, για να πιστέψουν αυτοί στο ψεύδος, για να κριθούν όλοι αυτοί που δεν πίστεψαν στην Αλήθεια, αλλ’ ευχαριστήθηκαν στην αδικία».(…) 

      « «Αγάπη της Αλήθειας» ονομάζει το Χριστό, γιατί λέγει  «αυτοί δε δέχτηκαν την αγάπη της Αλήθειας». 

      Γιατί και τα δύο ήταν, και για τα δύο ήρθε, και αγαπώντας τους ανθρώπους, και για αληθινά πράγματα. «Αλλ’ ευαρεστήθηκαν», λέγει, «στην αδικία», γιατί ήρθε για τον όλεθρο των ανθρώπων και για να τους αδικήσει. Τί δε θα κάμει λοιπόν τότε; Τα πάντα θα Κινήσει, τα πάντα θα ταράξει, και εξαιτίας των προσταγμάτων του και εξαιτίας του φόβου. Φοβερός θα είναι από παντού. Από την εξουσία, από την ωμότητα, από τα παράνομα προστάγματα. Αλλά μη φοβηθείς, γιατί λέγει  

      «στους απολυμένους», θα έχει τη δύναμη.  

      «Και ο Ηλίας θα έρθει τότε για ν’ ασφαλίσει τους πιστούς». 

      Αυτά που συμβαίνουν σήμερα ,μήπως απέχουν των λόγων του Αγίου; 

      Πρέπει τώρα να συνδέσουμε στον λόγο, ότι 1370 χρόνια περίπου, μετά τον ερμηνευτικό λόγο του Ι.Χρυσοστόμου, ο Ισαπόστολος, Ιερομάρτυρας , Εθνομάρτυρας και προφήτης Άγιος Πατροκοσμάς ο Αιτωλός ,προφήτευσε: 

      ««Αυτός» θα είναι η αιτία.» 

      Και πάλι :  

      ««Αυτόν» να καταράσθε.» 

      Και αλλού: 

      ««Αυτός» είναι ο ένας εκ των δύο αντιχρίστων.» 

      Ο έχων εξουσία επί της Ρώμης, εκάστοτε πάπας. Φυσικά ,δύο αντίχριστοι δεν θα αναδειχθούν. Ως εκ τούτου, παρεμποδίζοντας την εμφάνιση του τελικού μεσσία, «πρέπει να φύγει από το μέσον αυτός». 

      Το ύφος του λόγου «να φύγει από το μέσον αυτός», υποδηλώνει απαξίωση χαρακτηρίζοντας εμμέσως παρείσακτον αυτόν, προοριζόμενο μάλλον προς φυγή, που θα μπορούσε ίσως, λέω ίσως ,να σημαίνει : στην καλύτερη  των περιπτώσεων γι’αυτούς, όταν έβρισκε αυτός ,τους στρατιώτες στο καδεύδειν και εκπλήρωνε επακριβώς τις εντολές που του ανέθεσαν, να φύγει απλά από το μέσον ως εμπόδιο, ως μη χρήσιμος πλέον ,ώστε να επιτευχθεί η έλευσις του κανονικού αντιχρίστου. 

      Στην χειρότερη των περιστάσεων όπου θα φανεί ανίκανος να νικήσει τους στρατιώτες και να εκπληρώσει τις εντολές των ανωτέρων του, καθυστερώντας την έλευση του μεσσία, επιφέροντας μάλιστα μεγάλο πλήγμα στα σχέδια τους, να φύγει από το μέσον, κακήν κακώς.. με «φιλαρμονική». Με άλλα λόγια είναι αναλώσιμο πιόνι με σκοπό την προπαρασκευή του εδάφους.

      Να σημειωθεί ότι, επειδή οφθαλμοφανώς γίνεται αντιληπτή η αδυναμία του να εκπληρώσει τις εντολές, τα αφεντικά του έσπευσαν να ζητήσουν βοήθεια και από τους πολιτικούς. Η καθυστέρηση τους εκθέτει, τους γνωστοποιεί ,ακόμα και στους πιο δύσπιστους. 

      Μαζί τους θα πάνε ,μόνο οι χαμένοι, που έρθει δεν έρθει ο μεσσίας αυτοί ήσαν χαμένοι, μας βεβαιώνει ο Ι.Χρυσόστομος. Σε κάθε περίπτωση το κέρδος είναι μεγάλο, όπως μας πληροφορεί ο Άγιος, αφού μέσω όλων αυτών που (συν)τελούνται «οι χαμένοι θα αποστομωθούν». Γι’ αυτό μη μας απελπίζει το σχολαστικό «κοσκίνισμα» που γίνεται με σκοπό να ξεχωρίσουν οι χαμένοι. Ο Ι.Χρυσόστομος μας καθησυχάζει «μη φοβηθείς ,αγαπητέ», τουναντίον χαρά μεγάλη είναι «να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι». Είναι στο σχέδιο του Θεού, ωστόσο εμείς «προσέχουμε να μη μας εξαπατήσει, με κανένα τρόπο κανείς». 

      «Γι’ αυτό πρόσθεσε , «εμείς όμως οφείλουμε να ευχαριστούμε πάντοτε τον Κύριον, γιατί σας διάλεξε ο Θεός από την αρχή προς σωτηρία με τον αγιασμό σας με το Πνεύμα και την Πίστη Αληθείας». Πώς τους διάλεξε «προς σωτηρία»; Το δείχνει αυτό λέγοντας, «εν αγιασμώ πνεύματος», δηλαδή, αγιάζοντάς σας με το Πνεύμα και με «Πίστη Αληθείας» μαζί με τον αγιασμό σας με το Πνεύμα. Γιατί αυτά είναι που συνιστούν τη σωτηρία μας, καθόλου από τα έργα, καθόλου από τα κατορθώματα, αλλά με την Πίστη της Αλήθειας». 

      «Προσευχηθείτε και μεταξύ σας « για να απαλλαγούμε από τους διεστραμμένους και πονηρούς ανθρώπους, γιατί δεν έχουν όλοι Πίστη». 

      Μην αποσπάται επομένως ο νους μας. 

      Εμείς τη δουλειά μας.., αυτοί τη δική τους. 

      Εμείς τον Ένοικο.., αυτοί τα ντουβάρια. 

      Εμείς λαχταρούμε την θριαμβεύουσα, αυτοί λαχταρούν την εξουσία επί της γης. 

      «Όπου είναι η καρδιά του καθενός, εκεί είναι και ο θησαυρός του». 

      «Να θησαυρίζουμε σε αυτά που δεν τα τρώει ο σκόρος και δεν τα φθείρει η σκουριά». 

      Ο πνευματικός πόλεμος είναι αόρατος. Στους έσχατους χρόνους είναι και ορατός και αόρατος, για να είμαστε αναπολόγητοι. 

      Γιατί αν δικαιολογηθούμε ότι στον αόρατο δεν βλέπαμε και εξαπατηθήκαμε, στον ορατό που είναι πασιφανής (βγάζει μάτι), τί δικαιολογία θα βρούμε την φοβερή ώρα της κρίσεως; Και μη μου πείτε ότι δεν βγάζουν μάτι τα «κατορθώματα» των προδοτών!!! Είναι ξεκάθαρα ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, «γυμνοί κάθε χάριτος, πνευματικής δυνάμεως και ζωής». Είναι παντελώς ξένοι της Ορθοδοξίας, μαζί και όσοι τους ακολουθούν, ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ,ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ,ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ «ΑΥΤΟΥ». 

      Είναι κατά τον Ι.Χρυσόστομο « ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ και Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ». 

      Απ’ όλα αυτά, συμπεραίνεται αγαπητοί ,ότι η απομάκρυνση από τους ΠΡΟΔΡΟΜΟΥΣ του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. 

      Ας φροντίσουμε επομένως να το καταλάβουμε, όσο είναι νωρίς…! 

      Ο μακαριστός Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ο Άγιος Παΐσιος, ο Άγιος Πορφύριος και όλοι όσους επικαλούνται κάποιοι (ότι δεν έκαναν ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ),δεν έζησαν τη μεγάλη προδοσία της Ορθοδοξίας, στη ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΚΡΗΤΗΣ!! 

      Γιατί τότε τους επικαλούνται συνέχεια, μολονότι έχει πάμπολλες φορές επισημανθεί αυτό; 

      Αν τώρα, λέω αν, θεωρούν ότι αυτό το έγκλημα της μεγάλης προδοσίας της Ορθοδοξίας στην ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ,είναι επουσιώδες.., ε! τότε ,είναι χειρότεροι, ασεβέστεροι και υποκριτικότεροι όλων. 

      Ας τους αναλάβει ο Θεός! 

      Η Πίστη η Αληθινή είναι Μυστήριο θεόσταλτο, προσωπικό, ευθείας και καλοπροαίρετης ψυχής. 

      Είναι πλούτος, που νους ανθρώπου δεν εννοεί, ούτε στόμα μπορεί να περιγράψει. 

      Μας λέει «άχρι θανάτου»( όχι όμως από εγωισμό). 

      Δεν είναι δικαίωμα επιβολής στην ψυχή του άλλου. 

      Γι’αυτό μας λέει «Ὃστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι.». 

      Γι’ αυτό και όσοι επιπόλαια Τον ακολούθησαν, στην πορεία θα αφήσουν τον Σταυρό τους και θα φύγουν, θα ακολουθήσουν «αυτόν» και τα όργανά του. 

      Αυτούς θα ντροπιάσει αποστομώνοντάς τους ο αντίχριστος και αναπολόγητοι θα είναι. 

      Στους «απολυμένους» θα έχει τη δύναμη. 

      Σε αυτούς αναφέρεται ο Απ.Πέτρος λέγοντας «Ήτο καλύτερον δι’αυτούς να μην είχαν γνωρίσει τον χριστιανισμό». Αυτούς ο Κύριος θα εμμέσει. 

      Γι’ αυτούς ομιλεί ο Ι.Χρυσόστομος ότι «Ή ερχόταν ο αντίχριστος ,είτε όχι ,αυτοί ήταν χαμένοι». 

      Εσείς αδερφοί μου, Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχετε καμία δουλειά με το Π.Σ.Ε. (παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών) , στο οποίο έχουν ενταχθεί οι τοιούτοι; 

      Έχετε καμία δουλειά με τους προδρόμους του αντιχρίστου; 

      «Υψώσατε λοιπόν, μη φοβηθείτε». 

      «Δεν μας έδωσε Πνεύμα δειλίας, αλλά Πνεύμα ανδρείο..». 

      ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ και ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ..! 

      Με εν Χριστώ αγάπη και ενδιαφέρον 

      Γεώργιος Φλώρος



      Γέρων Γρηγόριος: «Ὁ Πάπας θά συνεργαστεῖ μέ τόν ἀντίχριστο. Εἶναι δυνατόν νά δώσω στόν ἀντίχριστο Πάπα Σῶμα καί Αἷμα Χριστοῦ; Ἐδῶ ὅμως θέλουν νά μᾶς πᾶνε»!

      «Ὁμιλίες Γέροντος Γρηγορίου - Β'», (2021) Μεταμόρφωσις Χαλκιδικῆς: Ἱερὸν Ἡσυχαστήριον «Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Πρόδρομος».
      Λέει μιά λαϊκή παροιμία «ὁ λύκος καί ἄν ἐγέρασε καί ἄσπρισε τό μαλλί του, μήτε τήν γνώμη ἄλλαξε μήτε τήν κεφαλή του». Ὁ Θεός, ἡ ἀγάπη Του, ὁ Πατέρας μᾶς δείχνει σημεῖα, γιά νά μήν κοιμόμαστε, νά ξυπνᾶμε. Μᾶς τραντάζει. Καί ἐμεῖς -δέν λέω γιά τόν ἁπλό κόσμο· δέν ἔχει τόση εὐθύνη ὁ ἁπλός κόσμος- ἐμεῖς, οἱ ἄλλοι πού ἔχουμε κάποια θέση καί ἑπομένως εὐθύνη, ἐμεῖς κοιμόμαστε. Συνεχίζουμε νά κοιμόμαστε. Καί λέμε ἐμεῖς οἱ παπᾶδες, οἱ Θεολόγοι καί... ἄλλοι ἐπίσημοι «ξέρεις, πρέπει νά ἔχουμε ἀγάπη. Τί θά πεῖ Ρωμαιοκαθολικός, τί θά πεῖ Προτεστάντης, τί θά πεῖ Ὀρθόδοξος; Τό Εὐαγγέλιο λέγει "νά εἶστε ἀδελφοί, ἀγαπημένοι νά εἶστε". Στό ὄνομα τῆς ἀγάπης νά ἑνωθοῦμε».
      Καί ποιός δέν τό θέλει νά ἑνωθοῦμε; Ποιός δέν τό θέλει; Κάνουμε... προσευχές, παρακαλοῦμε τόν Θεό. Δέν θέλουμε νά εἴμαστε ὅλοι ἑνωμένοι, νά εἴμαστε πραγματικά ἀδελφοί; Ἀλλά πῶς μπορεῖ νά ἑνωθεῖ τό ψέμα μέ τήν Ἀλήθεια; Ὅταν ὁ ἄλλος θά ἀφήσει τό ψέμα του καί θά ἀκολουθήσει τήν Ἀλήθεια, ἤδη ἑνωθήκαμε, τελείωσε. Ἀλλά αὐτοί οἱ ἐπίσημοι λένε «νά κάνουμε διαλόγους, νά κάνουμε συζητήσεις, νά κάνουμε χίλια δυό τέτοια πράγματα». Καί δέν συζητοῦν γιά τίς κακοδοξίες τοῦ Πάπα... Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς λέγει «τόν Πάπα νά καταρᾶσθε...».... Νά τόν καταρᾶσθε!
      Κάποιος χθές μοῦ ἔδωσε ἕνα φυλλάδιο, καί θυμήθηκα μερικά πράγματα πού πέρυσι μοῦ ἔλεγε ἕνας Ἁγιορείτης. Γιατί αὐτά τά ἔσχατα δέν μπορεῖς νά τά καταλάβεις. Αὐτοί, οἱ ὁποῖοι εἶναι φωτισμένοι τά ξέρουν, τά βλέπουν καθαρά. Ἐμεῖς τά ἀκοῦμε, ἀλλά δέν καταλαβαίνουμε τίποτα. Ὅπως καί ἐγώ δέν κατάλαβα. Μοῦ μίλησε γιά τόν Ἀντίχριστο, μοῦ μίλησε καί γιά τόν Πάπα. Καί λέγω «τί σχέση ὑπάρχει μεταξύ Ἀντιχρίστου καί Πάπα;». Δέν τό κατάλαβα ὅμως. Τώρα πού διάβασα αὐτό τό φυλλάδιο, εἶδα τί ρόλο θά παίξει ὁ Πάπας και πῶς θά συνεργαστεῖ μέ τόν Ἀντίχριστο. Ὁ Πάπας θά συνεργαστεῖ μέ τόν Ἀντίχριστο. Θά τόν χρησιμοποιήσει ὁ Ἀντίχριστος.
      Δέν εἶναι λόγια μεγάλα καί βαριά, ὅταν ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς τόν ὀνομάζει ἀντίχριστο. Καί εἶναι ἀντίχριστος. Καί ἄρα ὅλοι οἱ ὀπαδοί του εἶναι ὀπαδοί τοῦ ἀντιχρίστου. Πῶς λοιπόν ἐγώ θά πάω νά κοινωνήσω ἀπό αὐτούς; Νά κοινωνήσω τί; Νά πάρω τί ἀπό τόν Πάπα τόν ἀντίχριστο; Κοινωνία νά πάρω; Ἤ πῶς νά ἔρθει σέ ἐμένα νά τοῦ δώσω Κοινωνία; Εἶναι δυνατόν νά δώσω στόν ἀντίχριστο Σῶμα καί Αἷμα Χριστοῦ; Ἐδῶ ὅμως θέλουν νά μᾶς πᾶνε. Καί τό θέλουν Ὀρθόδοξοι αὐτό, ἐπίσημοι!
      Βλέπετε πόλεμο πού ἔχουμε; Καί μπορεῖ νά φτάσουν σέ ἕνα σημεῖο ὥστε τούς παπᾶδες καί αὐτούς πού δέν συμφωνοῦν νά τούς καθαιροῦνε. Δέν ξέρω ἄν τό ἐπιτρέψει ὁ Θεός. Πρίν ἀπό μῆνες ἦρθε ἕνα ἐπίσημο πρόσωπο ἀπό τήν Γαλλία κάτω στήν Ἀθήνα στό ἀεροδρόμιο, καί οἱ μεγάλοι καί οἱ τρανοί οἱ δικοί μας οἱ πολιτικοί ἔφεραν τόν «Ἀρχιεπίσκοπο» τῶν Ρωμαιοκαθολικῶν, γιά νά τόν ὑποδεχθεῖ στό ἀεροδρόμιο. Οἱ ἐπίσημοι, τό κράτος, οἱ Χριστιανοί οἱ δικοί μας! Οἱ ἐπίσημοι «Χριστιανοί»!
      Βλέπετε πόσο «ὑποστηρίζουν» οἱ δικοί μας τήν Ὀρθοδοξία! Μπροστά στόν Παπισμό στέκονται μέ εὐλάβεια. Ἐπισκέπτονται οἱ μέν τούς δέ, ἔχουν σχέσεις. Τέτοια «ἐκκλησία» ἔχουν οἱ Πᾶπες. Εἶναι ἕνα κράτος, εἶναι πολιτική ἐξουσία καί ἔχουν πρέσβεις. Μᾶς στέλνουν πρέσβεις τώρα καί ἐδῶ στήν Ἑλλάδα. Καί ἔχουμε σχέσεις, «καλές σχέσεις, ἀγαθές σχέσεις». Ναί, καί φυσικά μέ αὐτόν τόν τρόπο, προσπαθοῦν σιγά - σιγά, νά μᾶς τραβήξουν κοντά τους. Μᾶς στέλνουν παπᾶδες. Λές καί δέν ἔχουμε ἐμεῖς παπᾶδες. Εἶναι τόση ἡ «ἀγάπη» τους, ὅπως τό φίδι, ὁ βόας πού σφίγγει τό θῦμα του, τό ἐναγκαλίζεται ἀπό «ἀγάπη». Ἐναγκαλισμός «ἀγάπης». Ἔτσι μοιάζει αὐτός ὁ ἐναγκαλισμός. Ἐναγκαλισμός βόα, φιδιοῦ εἶναι ὁ ἐναγκαλισμός τοῦ Πάπα. Ναί. Καί δυστυχῶς οἱ δικοί μας, λέγω, πλησιάζουν.
      (συνεχίζεται...)



      αρθρο απο ''ποθουμενο''.. η οικουμενιστικη ''αγαπη'' των παπολατινων.. προς τους Ορθοδοξους.. αποδειξεις απτες..

      " αυτά ανήκουν σε εσάς και πρέπει να σας τα επιστρέψουμε, αυτά μας λένε κάθε βράδυ οι Άγιοι του ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ στην Βενετία"

       

      ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΕΓΙΝΕ  Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΗΜΕΡΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ
      Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

      'Έφηβος σχεδόν συμμετείχα σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ήταν αυτό η αιτία να  ξεναγηθούμε  στην Βασιλική του ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ στην Βενετία.
      Επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια θα σας περιγράψουμε όπως ενθυμούμεθα ένα γεγονός και να μας συμπαθάτε για την συναισθηματική φόρτιση, καθότι σαν παιδί τότε δεν είχαμε τις ιστορικές γνώσεις να κατανοήσουμε τα πράγματα ως έχουν.
      Ποτέ στα σχολεία από τότε δεν μας έδιναν σαν δροσιά  την αληθινή διάσταση της ιστορίας , γιατί δεν τους συνέφερε.
      Και σε κάποια κέντρα δεν συνέφερε αυτό το πράγμα, γιατί η πατρίδα μας έπρεπε εσαεί να είναι ένα ΚΛΟΠΙΜΑΙΟ στα χέρια των αιρετικών και αντίχριστων δυνάμεων από το παρελθόν μέχρι και σήμερα.
      Όμως εκείνο το πρωινό μέσα στην Βασιλική του ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ στην Βενετία ο φύλακας της μας έκανε το διαχρονικότερο και ουσιαστικότερο  μάθημα της ιστορίας , άσχετα αν δεν το καταλάβαμε τότε λόγω ηλικίας και λόγω άγνοιας. 
      Όμως δεν το ξεχάσαμε, αλλά έγινε σήμερα αφορμή να γράψουμε αυτά: 
      Έκανε πολύ ζέστη και μαζί με την υγρασία σαν παιδάκια δεν βλέπαμε την ώρα να τελειώσει η ξενάγηση και να ξεχυθούμε στην πλατεία του ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ για κανένα  παγωτό και δροσερό αναψυκτικό. 
      Όλοι βλέπαμε την έξοδο και εκεί στην έξοδο βρισκόταν ένας θεόρατος φρουρός που μας πλησίασε και μας είπε στα αγγλικά:  
      - "αυτά ανήκουν σε εσάς και πρέπει να σας τα επιστρέψουμε. Αυτά μας λένε κάθε βράδυ οι Ορθόδοξοι Άγιοι  που έχουμε στις κρύπτες του ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ που  τους φέραμε από την Κωνσταντινούπολη και άλλα μέρη του Βυζαντίου"

      Μπορεί αυτές τις αναμνήσεις  να τις  ξεχάσαμε προς στιγμήν, αλλά τα βρήκαμε μπροστά μας αδελφοί.

      Μη ρωτάτε  πόσα  Τίμια Σκηνώματα ΑΓΙΩΝ κλοπιμαία  υπάρχουν μέσα στον ΑΓΙΟ ΜΑΡΚΟ.
      Αν όλα αυτά φωνάζουν " θέλουμε να γυρίσουμε πίσω" σκεφτείτε τι σοκ και ταραχή φαίνεται να παθαίνουν οι φύλακες του ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ; 
       


      Μετανοια αδελφοι.. Πιστη στον Θεο και ελπιδα..

      Οι γυναικες να σταματησουν να φωτογραφιζουν στις παραλιες με τις kolaroid τους ανδρες.. 

      Εξομολογηση αδελφοι και Θεια Κοινωνια..

      Αν δεν συνελθωμε.. αν δεν επιστρεψωμε στην Ιερα μας Παραδοση.. θα αφανισθουμε..

      Καλο αγωνα αδελφοι

      οχι στη βλασφημια

      οχι στη σατανολατρεια

      οχι στο σοδομισμο

      οχι στις εκτρωσεις που ειναι φονοι αθωων και ανυπερασπιστων πλασματων και ''μηδειες'' οσες και οσοι αποτολμουν εις αυτα

      οχι στη μοιχεια

      οχι στην πορνεια

      οχι στους φθονους και τους φονους

      οχι στην αμαρτια

      οχι στις νεες ταυτοτητες διοτι ειναι αρνηση Πιστεως

      και το οποιο εχει ΗΔΗ ΑΠΟΣΑΦΙΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ 2641 τής Ίεράς Συνόδου (09.02.1998)

       ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΑΡΓΕΣΤΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΩΝ...

      Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΔΕΛΦΟΙ..ΠΛΕΟΝ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΟΥΚ ΕΣΤΙ.. ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.. Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ.. ΣΩΘΗΤΩ.. Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.. ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΥΣΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ.. ΤΗΝ ΛΑΜΠΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΗ!!!  ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.. ΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.. ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ..ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΥΝΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ!!


      ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΑΔΕΛΦΟΙ.. ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΟΝΑΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ.. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ.. ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΓΡΙΟΣΚΥΛΟΛΟΙ ΘΑ ΣΩΡΙΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΨΟΦΙΟ ΑΓΡΙΟΣΚΥΛΟ.. ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ...

      Aυτή τη φορά τους πρόλαβαν - Χειροπέδες σε εισαγόμενους χούλιγκανς στον Προμαχώνα

      Είναι απορίας άξιο πως μετά από όσα έχουν προηγηθεί στην Ελλάδα, χούλιγκανς αποφασίζουν να έρθουν οπλισμένοι και έτοιμοι για πόλεμο στη χώρα. Φέρονται να είναι οπαδοί της Πετρολούλ η οποία είναι αδελφοποιημένη με την βελγική Γκενκ, αποψινή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Οι ελληνικές αρχές σε αυτή την περίπτωση έπραξαν αυτό που δεν έγινε τη Δευτέρα, τους σταμάτησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

      Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.


      Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 7 αλλοδαποί άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

      Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν κατά την είσοδό τους στη χώρα μέσω του συνοριακού σταθμού Προμαχώνα Σερρών, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:2 μαχαίρια,
      1 πολυεργαλείο με μαχαίρι,
      23 σπρέι βαφής,
      1 μάσκα τύπου “full face”,
      εξοπλισμός πυγμαχίας (περικάρπια, μασελάκι),

      φανέλα, κασκόλ και άλλα αντικείμενα που έφεραν τα διακριτικά αθλητικού συλλόγου της αλλοδαπής.

      Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.




      Ειχαμε γραψει καποτε.. Εκκλησια.. εντος γηπεδου.. δεν συγχωρειται..

      Δεν μας ακουσε κανεις.. ο δαιμονας ομως.. παιρνει δικαιωματα.. και ενιοτε.. ζωες...


      Οφειλουμε να μην ειμαστε μπερδεμενοι στα θεματα της Πιστεως..

      Οφειλουμε να ειμαστε ακριβεις.. στην Ιερα μας Παραδοση..

      Εκκλησια και νεα εποχη.. δεν ταιριαζει.. δεν συμβαδιζει..

      ο βελιαρ δεν εχει μερος με τον Χριστο τον Θεο..

      οπως δεν μπορει να σταθει μεσα σε πορνειο.. Προσκυνηταρι.. ετσι και δεν μπορει να παχθει μεσα σε γηπεδο Αγια Τραπεζα.. 

      αν δεν προσεχουμε αυτες τις ευαισθητες ''λεπτομερειες''.. εχουμε θεματα..

      παραθετουμε το σχετικο αρθρο..



        


      ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΣΕ ΝΑΥΔΡΙΟ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΝΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ... ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ.. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ..
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.. ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ.. ΒΩΜΟΛΟΧΟΥΝ.. ΥΒΡΙΖΟΥΝ.. ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΟΥΝ.. ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟΝ.. ΟΥΡΑΝΟΜΗΚΗΣ Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ.. ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ.. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.. ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΚΟΜΗ.. ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ..


      αναδημοσιευση παλαιοτερου μας αρθρου..







           ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩ ΘΕΩ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ                     ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ

        Αναμφιβολα υπαρχουν δυο ιστορικοι συλλογοι οι οποιοι ειναι αρρηκτα συνδεδεμενοι με τον Ελληνισμο της Κωνσταντινουπολεως.
        Αυτοι οι συλλογοι ειναι η ΑΕΚ (Αθλητικη Ενωση Κωνσταντινουπολεως) και ο ΠΑΟΚ (Πανθεσσαλονικειος Αθλητικος Ομιλος Κωνσταντινουπολιτων).
        Υπαρχει επομενως μια ιδιαιτερη εθνικη φορτιση σχετικα με οποιαδηποτε  αναφορα προς αυτους τους δυο συλλογους.

        Προσφατα η ΑΕΚ μετα απο πολυ μεγαλη ταλαιπωρια, θλιψη, κοπους, χρεη και δοκιμασιες -τα οποια παρ' ολιγον θα αφανιζαν το ιστορικο σωματειο-, καταφερε κυριως χαριν του θερμου και ανιδιοτελους ποθου των φιλαθλων της, να ξεπεραση ολα σχεδον τα εμποδια και να αποκτηση το νεο της γηπεδο, το οποιο μαλιστα απο υπερβολη αισθηματος για το απιστευτο αποτελεσμα το οποιο επετευχθη και με ενα εντονο θρησκευτικο-ιστορικο συναισθημα, εσπευσε να ονομαση:

      ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

        Εδω τα πραγματα μπερδευονται!

        Αλλο η ΠΙΣΤΙΣ!
        και αλλο το ποδοσφαιρο!

         ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΝΔΕΚΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΦΕΡΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ, ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗΝ ΕΟΡΤΗΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΣΩΤΗΡΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ!

        ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕΓΑΛΩΤΑΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ, ΕΞΟΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗ ΑΜΕΣΑ!!!

      ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΜΙΚΡΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΙΝ!!!

      ΤΩΡΑ!!!

      ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΩΤΑΤΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΗΝ ΓΗΝ, ΟΤΙ ΑΞΙΩΘΗΚΑΝ ΩΣ ΕΝ ΘΑΥΜΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!!!

      ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ!!!

      ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.

      ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ

      Α Γ Ι Α    Σ Ο Φ Ι Α

      ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,
      ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΣΤΑΤΟΥ ΘΕΟΥ

      Η ΑΚΟΜΗ

      ΦΕΥ!!!

      ΝΑ ΑΚΟΥΟΝΤΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

      Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ...

      ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ...ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΙ!!!

        ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ Η ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.

      ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ

      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

      ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ

      ΒΥΖΑΝΤΙΟ

      ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ

      Η ΑΚΟΜΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ

      ΜΙΜΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

      Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΟ

      ΑΛΛΑ ΟΧΙ

      ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

      ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ -ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΑΣΦΑΛΩΣ-, ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ
      ΣΥΝΙΣΤΑ ΥΒΡΙ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ!!!

        ΕΙΜΕΘΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟΙ ΠΩΣ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΥΒΡΙ...
      ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΠΕΙΝ!!!

        ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ,
        ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ... ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΝΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ...!!!

      ΕΥΧΩΜΕΘΑ ΛΟΙΠΟΝ

      ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

      ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ

      ΜΕ ΗΘΟΣ

      ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΗ ΑΜΙΛΛΑ

      ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΕΧΕΙ
      ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
      ΚΑΙ ΟΧΙ
      ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ!!!

      ΑΛΛΩΣ... ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ

      ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ!!!


      ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΠΟΛΥ.. ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΙ ΚΑΙ ΕΞ ΑΓΝΟΙΑΣ (ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΠΩΣ ΟΧΙ) ΥΒΡΕΩΣ.. ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΕ ΚΟΡΦΟ..
      parekklisi
      Στην τελετή θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Γαβριήλ.

      Ήταν μάλιστα το 1926, όταν ο εξορισμένος στην Ελλάδα, μακαριστός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Κωνσταντίνος ο ΣΤ’, αφουγκραζόμενος την αγωνία των Μικρασιατών προσφύγων για την εύρεση ενός αθλητικού χώρου που θα στέγαζε τα όνειρα και τις προσδοκίες της προσφυγικής ομάδας της ΑΕΚ, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο και κατάφερε να αποκτήσει τον χώρο αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

      Στον χώρο έμελλε να ιδρυθεί τόσο ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Νέας Φιλαδελφείας, αντίγραφο του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος του Πέραν Κωνσταντινουπόλεως, όσο και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, το οποίο εφέτος, καταλήγει η Μητρόπολη, με τη χάρη του Θεού, κατάφερε να πανηγυρίσει τόσο την κατάκτηση του Ελληνικού Πρωταθλήματος, όσο και του Κυπέλλου Ελλάδος.

      Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

      «σήκω να μαζέψεις τα ΔΑΚΡΥΑ μου» Σε προστάζει η ΠΑΝΑΓΙΑ και το έδαφος φεύγει κάτω από τα πόδια σου.

       


      Ελλάδα «σήκω να μαζέψεις τα ΔΑΚΡΥΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ»

      το άρθρο γράφτηκε στις 9 Αυγούστου του 2019 βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/08/blog-post_9.html

      ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2020 ΚΑΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΑΚΡΥΖΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ ΣΤΟΝ  ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ ...ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ 
      ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ 
      Επισημαίναμε τότε ...

      Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδἄκας

      Θα μπορούσε να υπάρχει τέτοιος τίτλος άρθρου αν κάποτε κάποιος δεν άκουγε τούτο ευκρινώς από τα αδιάψευστα χείλη της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Μητροπαρθένου Μαριάμ;
      Τι είναι άραγε ο δικός μας πόνος έμπροσθεν του παγκόσμιου πόνου ΤΗΣ για τα μαύρα χάλια της αμετανοησίας μιας ανθρώπινης γενιάς που παρεξέκλινε όχι μόνο από τον πνευματικό νόμο αλλά και από αυτόν τον φυσικόν τοιούτον των ζώων;

      ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΝ σημείον τα ΔΑΚΡΥΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

      Ναι , καλεί η ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ την Ορθόδοξη Ελλάδα  να μαζέψει και να σπογγίσει   τα δάκρυα ΤΗΣ που χύνει για όλη την ανθρωπότητα ετούτες τις στιγμές που το δαιμονικό βουητό αποκορυφώνεται.

      Ναι, η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ και η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ενώπιον του θρόνου Του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ  κάνει τις γονυκλισίες που έπρεπε να κάνουμε εμείς για να μετριαστεί η ΟΡΓΗ του ΠΡΟΣΩΠΟΥ του ΥΙΟΥ ΤΗΣ.

      Ναι, είναι η Μητέρα που αγαπάει τα παιδιά της γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτά δεν την νοιάζονται καθόλου.

      Είναι άσκοπα τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας, άσκοπες οι Μυροβλησίες και τα Θεοσημεία των Εικόνων Της;

      Άσκοπες οι Εμφανίσεις Της , οι Νουθεσίες Της και τα θαυμαστά ΘΑΥΜΑΤΑ της;

      ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ

      «σήκω να μαζέψεις τα ΔΑΚΡΥΑ μου»

      Σε προστάζει η ΠΑΝΑΓΙΑ και το έδαφος φεύγει κάτω από τα πόδια σου.

      Μα τέτοιο χάλι έχω και δεν το κατάλαβα, αναρωτιέσαι.

      Να κάνω ο ελεεινός  την ΜΗΤΕΡΑ του ΘΕΟΥ να κλαίει για μένα.

      Και όμως ΑΥΤΗ σε καλεί την Ύστατη Στιγμή για να σε  σώσει, ψηλαφώντας  ο άθλιος  τον ΑΓΙΑΣΜΟ των δακρύων ΤΗΣ.

      Νομοθετήθηκε και διδάσκεται η διαστροφή.

      Δεν έσβησαν μόνο οι επτά λυχνίες των Εκκλησιών της Μικράς Ασίας αλλά και  όλων των κατά τόπους  Εκκλησιών σήμερα.

      Οι Αρχάγγελοι σήκωσαν τις τρομακτικές σάλπιγγες τους και γυρίζουν γύρω-γύρω  τον πλανήτη προσπαθώντας να περιμαζώξουν τον Λωτ και τους οικείους του πριν κατέβει το Πυρηνικό Πυρ.

      Λες και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ επέτρεψε τέτοια συγκέντρωση τακτικών -πυρηνικών στρατηγικών  όπλων πάνω στη γη γιατί  προγνώριζε και σίγουρα έβλεπε την διεστραμμένη αμετανοησία και  αγνωσία μας περί του ΑΓΑΘΟΥ.

      Γιατί  αδελφοί Ποιμενάρχες, εκκλησιαστικοί και λαϊκοί σιωπούμε με εκκωφαντική αδιαφορία;

      Γιατί με τις πράξεις μας επιβραβεύουμε  και συγχαίρουμε τον Ιούδα;

      Η υποστατική αμαρτία των καιρών μας έδωσε καρπούς βλασφημίας προς τον Ουρανό και ο Ουρανός είναι έτοιμος να απαντήσει.

      Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ανθρωπότητας πριν ηχήσουν οι σάλπιγγες της Αποκάλυψης   ακούγεται η Θεομητορική Φωνή


      Ελλάδα «σήκω να μαζέψεις τα ΔΑΚΡΥΑ μου»

      ΑΛΛΑ  και στον καθένα μας προσωπικά

      Με σκοπό να διακοπεί ο αφανιστικός όλεθρος και να μετριαστεί το επερχόμενο κακό.

      Όσοι περισσότεροι δια της έμπρακτης μετανοίας  και ομολογίας μας προσέλθουμε για να μαζέψουμε τα Αγιαστικά και Χαριτόβρυτα  δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας τόσο το καλύτερο για να αποτραπεί η καθολική φωτιά.

      Σε λίγο μπορεί να μην έχουμε άνετη και άμεση  διαδικτυακή επικοινωνία αλλά θα κοινωνούμε και θα επικοινωνούμε ψηλαφώντας αυτά τα ΔΑΚΡΥΑ που θα τα σμίγουμε με τα δικά μας.

      Στο Παλαιομονάστηρο που λέγεται ΕΛΛΑΣ έμειναν μόνο ερείπια και συντρίμμια, ούτε καλογέροι απέμειναν , ούτε ηγούμενος.

      Το κανδήλι του το ανάβει η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ που είναι και θα παραμείνει μέχρι τέλους ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ του.


      Με πίστη και ελπίδα

      Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


      ήρθαν τα δαιμονικά γιατί έπονται αμέσως μετά τα αναστάσιμα...

      ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ
      Ειπώθηκαν τον Νοέμβριο του 2011




      ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΗΡΥΞΑΤΕ ΜΕΤΑΔΩΣΑΤΕ ΔΙΑΔΩΣΑΤΕ Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΑΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ!!! ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ!!! ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΙΜΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΗΣΑΝ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΒΛΑΣΤΟΥΣ!!! ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΕΧΩΜΕΝ ΑΥΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ!!! ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ.. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!! ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ.. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!! σχετικα ιστολογια ολα απο την μηχανη YAHOO με βασικη αναζητηση omologiayper.blogspot.com omol0gia.blogspot.com (το 0 αριθμος) maxaipa.blogspot.com thaumathaumatwv.blogspot.com salvationsafe.blogspot.com και omologiayperthspisteoskaithspatridos.blogspot.com

      ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΗΜΩΝ

      ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΨΥΧΗΣ!!! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΠΟΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΚΑΘ΄ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΑΝΧΕΝΤΡΙΝ ΚΑΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ.. ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΑΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΑΝΑΤΟΝ.. ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ.. ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ.. ΟΤΙ ΕΝ ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΕΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΑΜΠΕΙ ΩΣ ΧΙΛΙΟΙ ΗΛΙΟΙ.. ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΘΑΡΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΣΟΔΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ.. Ο ΜΟΝΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΧΟΥΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΦΗΜΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ!!!.. ΣΕΒΩΜΕΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝ ΔΕΣΠΟΤΑ.. ΔΙ΄ΗΜΑΣ ΣΕΙΣ ΕΙΣΘΕ Ο ΗΜΕΤΕΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΘΕΙΣ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΜΗΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ.. ΕΝ ΤΑΙΣ ΚΑΡΔΙΑΙΣ ΗΜΩΝ!!! ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΕΒΛΗΘΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΞΕΜΑΝΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΞΙΑΣ ΑΥΤΟΥ.. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΙΩΝΩΝ ΑΜΗΝ!!!.. ΤΗΝ ΕΥΧΗΝ ΣΑΣ ΔΕΣΠΟΤΑ ΑΓΙΕ!!!ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 25 Οκτ 2023 - 21:26 ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΙΤΛΟΥ.. ΕΤΣΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ...!!! Καταρχήν θέλω να διευκρινίσω, ότι στις μέρες μας που στα mainstream media κυριαρχεί το ψέμα και η παραπληροφόρηση είναι τρομακτικά δύσκολο, να αναζητά κανείς την αλήθεια προσπαθώντας να αποφύγει τις παγίδες και να μην παρασυρθεί από ψεύδη και ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας. Παρόλα αυτά θεωρώ, ότι είναι χρέος μας, όχι μόνο να αποκαλύπτουμε την αλήθεια αλλά και να τη διαδίδουμε προς γνώσιν (και συμμόρφωσιν;) κάθε ενδιαφερομένου. Δόξα τω Θεώ και στην εποχή της πλανδημίας εδώ στην Τρικλοποδιά τόσο οι αρθρογράφοι όσο και ο διαχειριστής κάνοντας την έρευνά μας και ακολουθώντας το ένστικτό μας κατορθώσαμε να κατευθύνουμε σωστά τους αναγνώστες και να επιβεβαιωθούμε έστω και εκ των υστέρων σε όλα. Επομένως το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και στο θέμα των ταυτοτήτων. Στις 7/9/23 κατόπιν συγκλινουσών πληροφοριών, που είχα από διαφορετικές πηγές, έγραφα: ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΧΑΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ;;; Και τώρα έρχομαι, όχι μόνο να επιβεβαιώσω για μιαν ακόμη φορά το παραπάνω άρθρο αλλά και να εξηγήσω όσο το δυνατόν απλά αλλά επιστημονικά, με ποιο τρόπο γίνεται το χάραγμα στο μέτωπο του ανθρώπου μέσω της λήψης της φωτογραφίας και των βιομετρικών στοιχείων για την έκδοση της νέας ταυτότητας. Και βέβαια να ευχαριστήσω εκ των προτέρων τους αναγνώστες που με εμπιστεύονται και μου στέλνουν πληροφορίες, αν και πλέον δε γράφω πολύ συχνά και πολύ περισσότερο τον αγαπητό φίλο – αρθρογράφο Νικόλαο Σακελλαρόπουλο, που με βοήθησε στην αναζήτησή μου στέλνοντάς μου σχετικά άρθρα ή βίντεο. Η αρχή έγινε ως εξής: Αναγνώστης μου έστειλε την παρακάτω φωτό που κυκλοφορεί σε φβ και ομάδες viber χωρίς όμως περισσότερες πληροφορίες: “Η αδερφή μου πήρε βιομετρική ψηφιακή ταυτότητα στην Ρουμανία. Πριν την παραλάβει, πέρασε από βιομετρικές διαδικασίες ταυτοποίησης, την τράβηξαν φωτογραφία λέιζερ και πήραν τα δακτυλικά της αποτυπώματα μέσω σκαναρίσματος χεριού. Μετά από 18 ώρες αισθανόταν ένα ελαφρό κάψιμο στο μέτωπο, ψάχνοντας καταλήξαμε σε ένα εργαστήριο τεχνολογίας υψηλής εξειδίκευσης και ρίχνοντας πάνω στο μέτωπο της υψηλή δέσμη ακτινοβολίας, είδαμε να διαγράφετε ένας σειριακός αριθμός γραμμωτού κώδικα, τον ίδιο αριθμό που ανέγραφε και η βιομετρική ψηφιακή ταυτότητα της. Από ότι μάθαμε, ένα τέτοιο σημάδι θα ακτινοβολεί στο μέτωπο όλων όσων θα λάβουν την ψηφιακή βιομετρική ταυτότητα (σφραγίδα). Ούτε η παγκόσμια κυβέρνηση ούτε ο ίδιος ο Αντίχριστος θα ανακηρύξουν όλους τους ανθρώπους δικούς τους μέχρι να εδραιώσουν την πλήρη εξουσία τους , και κανείς δεν θα δηλώσει ανοιχτά ότι θα εφαρμόσει τη σφράγιση. Επομένως, μην περιμένετε να σας καλέσουν να σφραγιστείτε, γιατί λέγεται: “Όσοι έλαβαν τη σφραγίδα θα τον προσκυνήσουν.” Ο καθηγητής του εργαστηρίου μας ενημέρωσε τα παρακάτω: Αυτό που έχει η αδερφή σου είναι ισοτοπική σήμανση (chipping). Είναι η πιο επικίνδυνη μορφή προσωπικών ετικετών μεταξύ όλων των μορφών ηλεκτρονικής επισήμανσης. Αυτά είναι ηλεκτρικά αγώγιμα νανoσωματίδια που εισάγονται στον κώδικα DΝΑ, δηλαδή στο σώμα της για πάντα. Είναι ένα τσιπ τελευταίας τεχνολογίας, με δυνατότητές που είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες από εκείνες των προηγούμενων τσιπ. Το νέο τσιπ μπορεί να εμφυτευτεί με την εφαρμογή λέιζερ σαν ένα αόρατο τατουάζ στο δέρμα ενός ανθρώπου.“ …………………………………………………………………………………………………. Και βέβαια οι περισσότεροι ή θα το κατάπιναν αμάσητο ή θα το προσπερνούσαν θεωρώντας το άλλη μια θεωρία συνωμοσίας, όπως αυτές που κυκλοφορούν σε διαδίκτυο και φβ. Όχι όμως η αφεντιά μου! Κατόπιν αναζήτησης λοιπόν έλαβα το παρακάτω βίντεο (ρωσικό με αγγλικούς υπότιτλους), το οποίο περιγράφει, τι ακριβώς είναι η ισοτοπική (επι)σήμανση. Ο τίτλος μάλιστα του βίντεο είναι: “Isotopic trace masquerading as a biometric”, δηλ. “Η ισοτοπική σήμανση μασκαρεύτηκε ως βιομετρία”… https://www.facebook.com/100014918025949/videos/650787960519946 Αναφέρω ενδεικτικά τα κυριότερα σημεία του βίντεο, συνιστώ όμως να το δείτε ολόκληρο: “Η ΙΣΟΤΟΠΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ είναι μια μορφή ηλεκτρονικού τσιπαρίσματος και μάλιστα η πιο επικίνδυνη από αυτές. Βασίζεται σε ηλεκτρικά αγώγιμα νανοσωματίδια που “χτίζονται” (ενσωματώνονται) στο DNA σας. Αυτά είναι τα βιομετρικά σας στοιχεία. Και αυτό το πρόγραμμα αρχίζει να απορροφά εντελώς ένα πρόσωπο καταστρέφοντάς το και ενσωματώνοντάς το ολοκληρωτικά μέσα σε 8 με 12 μήνες!!! Αυτό είναι ένα ηλεκτρονικό chip νέας γενιάς. Οι δυνατότητες αυτού του chip σε σύγκριση με τα συμβατικά είναι οι εξής: * Το νέο chip μπορεί να δημιουργηθεί φτιάχνοντας ένα τατουάζ λέιζερ στο ανθρώπινο δέρμα. * Δε χρειάζεται να τροφοδοτείται από πηγή ενέργειας, γιατί αποτελείται από ζωντανά κύτταρα που λειτουργούν φυσιολογικά. * Εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας γραμμωτό κώδικα. * Δεν είναι ορατό στο μάτι αλλά μπορεί να αναγνωριστεί από το σκάνερ. * Και βέβαια είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αφαιρεθεί και να χαθεί η σύνδεση με αυτούς που θα σας ελέγχουν! Που είναι ποιοι; Μα οι κινούντες τα νήματα στον πλανήτη με την αγαστή συνεργασία βεβαίως βεβαίως του ΘΗΡΙΟΥ των Βρυξελλών ή αλλιώς BEAST: Η διαδικασία έχει ως εξής: Αυτός ο γραμμωτός κώδικας που τοποθετείται με λέιζερ με την τεχνική της ισοτοπικής επισήμανσης αναγνωρίζει ένα μοναδικό αλγόριθμο από την εγκεφαλική λειτουργία του ατόμου (με τη βοήθεια των αισθητήριων νεύρων του δέρματος) και μέσω του δικτύου των δορυφόρων τον μεταβιβάζει στο ΘΗΡΙΟ!!! Μάλιστα τα νανοσωματίδια που εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της ισοτοπικής σήμανσης μπορούν, να ελέγχονται από ψυχοτρονικούς πύργους, πράγμα που σημαίνει, ότι πλέον οι επικυρίαρχοι του πλανήτη θα είναι σε θέση, να ελέγξουν και την ανθρώπινη συμπεριφορά των σφραγισμένων!!! Η εφαρμογή γραμμωτού κώδικα με λέιζερ που σαρώνει την εικόνα ενός ανθρώπινου προσώπου για την παραγωγή βιομετρικών εγγράφων είναι ο πιο βολικός τρόπος για να επιλύσουν οι αρχές (κυβέρνηση, αστυνομία…) αθόρυβα, γρήγορα και ανώδυνα το πρόβλημα της ταυτοποίησης του πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο προγράμματα ισοτοπικής σήμανσης με λέιζερ στον κόσμο. Τα νέα βιομετρικά διαβατήρια τα χρησιμοποιούν υπό το πρόσχημα της ψηφιακής σάρωσης του προσώπου ενός ατόμου. Το παράδοξο μάλιστα είναι, ότι αν και τα βιομετρικά δεδομένα αλλάζουν στη διαδικασία ανάπτυξης και σχηματισμού του κρανίου, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να επαναληφθεί η διαδικασία, όταν ο άνθρωπος μεγαλώσει!!!” Εν ολίγοις, παίδες, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ή και στο χέρι) το ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ με το οποίο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ (ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΩΤΟ ΚΩΔΙΚΑ 666) αόρατο δια γυμνού οφθαλμού αλλά ορατό με ειδικό φως και ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ μόλις καταργηθούν και τα μετρητά και επέλθει το απόλυτο χάος (μέσω κραχ, πολέμου, απόλυτης καταστροφής) ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ κλπ. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: 1. Είμαστε σίγουροι, ότι η ισοτοπική σήμανση είναι ο τρόπος λήψης βιομετρικών δεδομένων κατά τη φωτογράφιση για τη νέα ταυτότητα; Γνωρίζουμε τα εξής και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του: Αυτή είναι η φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιείται. Μου την έστειλαν με την εξής σημείωση: “Δεν μοιάζει σαν φωτογραφική; Όμως δεν είναι! Ο χειρισμός της απαιτεί γνώση λέιζερ.” Μάλιστα οι ίδιοι οι αστυνομικοί, στους οποίους έχει ανατεθεί αυτό το έργο παραδέχονται τη χρήση λέιζερ και ότι έκαναν σεμινάρια για να μάθουν τον τρόπο χρήσης της μηχανής αυτής. Καλά, από πότε έγινε επιστήμη η λήψη μιας φωτογραφίας; Και βέβαια κανείς δεν αρνείται τη λήψη βιομετρικών δεδομένων! Ενώ στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τη μηχανή που εφαρμόζει την ισοτοπική σήμανση με λέιζερ: 2. Γνωρίζουν οι αστυνομικοί τι ακριβώς κάνουν; Όχι βέβαια! Γνώριζαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της πλανδημίας, ότι με τα εμφόλια και τα πρwτόκολλα θ@νάτου skotwnan κόσμο; 3. Ναι αλλά μπορεί κάποιος να πάει σε φωτογράφο, για να βγάλει τη φωτογραφία για τη νέα ταυτότητα! Δεν είναι υποχρεωτικό να τη βγάλει στην αστυνομία… α. Ελάχιστοι θα προτιμήσουν, να πληρώσουν δύο φορές για την ίδια δουλειά, έστω και αυτό το δεκάευρω. β. Πληροφορίες που έχω, λένε, ότι σε όποιον πηγαίνει στην αστυνομία με φωτό από φωτογράφο, του βρίσκουν μια δικαιολογία και του ξαναβγάζουν στο τμήμα. 4. Η κυβέρνηση διατείνεται, ότι οι νέες ταυτότητες είναι υψίστης ασφαλείας ενώ οι χάκερ λένε, ότι χακάρονται σε μισή ωρίτσα. Τι ακριβώς ισχύει; Άποψή μου, ότι οι νέες ταυτότητες και βέβαια μπορούν να χακαριστούν, επομένως η πολυδιαφημιζόμενη “ασφάλειά” τους είναι ιστορίες για αγρίους. Εκείνο όμως που είναι ανεξίτηλο και μάλιστα ενσωματώνεται στο DNA του ανθρώπου είναι το ΧΑΡΑΓΜΑ, που λαμβάνει κάποιος με τη νέα ταυτότητα με τον παραπάνω τρόπο τσιπαρίσματος που περιγράφτηκε, επομένως ο άνθρωπος πλέον ταυτοποιείται άπαξ και δια παντός!!! 5. Διαβατήρια με βιομετρικά δεδομένα έβγαιναν και στο παρελθόν. Όσοι δηλ. έχουν λάβει τέτοια είναι τσιπαρισμένοι; Θεωρώ πως όχι! Υπήρχαν και άλλοι τρόποι λήψης βιομετρικών δεδομένων, που όμως εμπεριείχαν ποσοστό σφάλματος. Δείτε εδώ: https://www.secnews.gr/347702/facial-recognition-osa-prepei-na-kserete-gia-tin-anagnorisi-prosopoy/ Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο στα μειονεκτήματα της λήψης βιομετρικών δεδομένων με παλαιότερους τρόπους περιλαμβάνονται ΚΑΙ τα εξής: Η τεχνολογία είναι ατελής… Θα μπορούσαν να κατηγορηθούν αθώα άτομα ως εγκληματίες… Η τεχνολογία μπορεί να «ξεγελαστεί»… Τα παραπάνω καθιστούν σαφές, ότι οι προηγούμενες μέθοδοι δεν ήταν 100% ασφαλείς! Μόνο με την αναγραφή ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ κάθε ανθρώπου (μέσω γραμμωτού κώδικα) θα εξαλειφθεί παντελώς το περιθώριο λάθους! 5. Από διάφορες πηγές έχουμε την πληροφορία, ότι “το μισό σφράγισμα βρίσκεται στο εμβόλιο και το άλλο μισό στην ταυτότητα”. Μάλιστα ο πνευματικός φίλου του είπε, ότι: “Θα σου βγάζει φωτό η αστυνομία, για όσους δεχθούν την ταυτότητα, και με “καλλιτεχνικό” τρόπο θα σου εμφυτεύεται στο μέτωπο ένα νανο-τσιπάκι. Το “ωραίο” είναι, ότι αυτό για να “κολλήσει” στο μέτωπο θα πρέπει να έχεις κάνει το εμβόλιο… Δε θα πιάνει στους ανεμβολίαστους. σημειωση Ομολογιας.. εδω ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ.. ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ χξς 666... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΩΜΑΣΤΕ.. συνεχεια του αρθρου... Να γιατί το εμβόλιο αποτελεί βήμα του χαράγματος… Ουσιαστικά, χάραγμα…” Αυτό σημαίνει, ότι θα υπάρχει κάποιου είδους αλληλεπίδραση ανάμεσα στην ισοτοπική σήμανση με λέιζερ και σε κάποιο συστατικό του εμβολίου. Για να είμαι ειλικρινής, αυτόν το γρίφο δεν έχω καταφέρει, να τον λύσω. Έχω όμως μια υποψία, ότι ίσως το οξείδιο του γραφενίου που έχει εισαχθεί στον οργανισμό μέσω του εμβολίου, μπορεί με την επίδραση της ακτίνας λέιζερ της ισοτοπικής σήμανσης, να μπει σε τέτοια διάταξη, ώστε να σχηματίσει στο μέτωπο του ανθρώπου το μοναδικό αριθμό. Σε αυτό συνηγορεί και το παρακάτω άρθρο που μου έστειλε ο Νικόλαος Σακελλαρόπουλος κατόπιν σχετικής συζήτησης που είχαμε: https://www.nature.com/articles/s41596-019-0205-z Το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εξηγεί, ότι για λόγους βιολογικής ιχνηλάτησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ισοτοπική σήμανση νανοϋλικών μετάλλου/οξειδίου μετάλλου (επομένως ΚΑΙ του οξειδίου του γραφενίου!!!!!) Κλείνοντας θα αφήσω, όπως πάντα τον καθένα να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα και είτε να ενστερνιστεί είτε να απορρίψει τα παραπάνω και την προσωπική μου άποψη. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι: Στους έσχατους καιρούς που διανύουμε, η κάθε νέα τεχνολογική ανακάλυψη χρησιμοποιείται δυστυχώς μόνο για το κακό της ανθρωπότητας και συγκεκριμένα για να υποδουλώσει το πλάσμα του Δημιουργού στον εχθρό του ανθρωπίνου γένους, του οποίου η παγκόσμια δικτατορία, που θα είναι η χειρότερη φυλακή -και μάλιστα ψηφιακή- που έχει υπάρξει ποτέ, στήνεται αυτήν ακριβώς τη στιγμή… Επομένως προσέχουμε, για να έχουμε… Φιλιά πολλά… Ει ο Θεός μεθ΄ ημών ουδείς καθ΄ ημών… ΥΓ1. Και τι ωραία παραπλανά ο Αντίχριστος συνεχώς τον άνθρωπο μέχρι την τελική υποδούλωσή του: Τη μία με το εμβόλιο που δεν ήταν εμβόλιο… Την άλλη με τη φωτογραφία που θα είναι χάραγμα… Και ενώ όλοι θα περιμένουν, να τους καλέσουν, να εμφυτεύσουν το τσιπάκι στο χέρι και τότε να αρνηθούν και να δώσουν ομολογία πίστεως, θα είναι ήδη χαραγμένοι και δε θα το έχουν πάρει χαμπάρι… ΥΓ2. Και να πώς επιβεβαιώνεται και η προφητεία του αγίου παιδός Οτρόκ Βιάτσεσλαβ, που είχε πει: «Ακόμα κι αν ένα τέτοιο άτομο (σφραγισμένο) προσπαθήσει να ξεφορτωθεί αυτά τα εξάρια και να κόψει το χέρι του, τα εξάρια θα εμφανιστούν πάλι ως δια μαγείας. Και τότε, κι αν ακόμα κόψει κανείς έναν τέτοιον άνθρωπο σε κομμάτια, σε κάθε κομμάτι θα εμφανιστούν πάλι τρία εξάρια». Και… Ακόμη και πριν από την εμφάνιση του Αντιχρίστου, οι αστυνομικές αρχές θα αρχίσουν να εκδίδουν Παγκόσμια διαβατήρια και θα σφραγίζουν με λέιζερ τους ανθρώπους. ΥΓ3. ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑΝ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟ, ΑΦΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ.. ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΟΝΕΣΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ.. ΑΛΛΑ.. ΕΧΩΜΕ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.. ΩΣΤΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ.. ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ.. ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ.. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ.. ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟ.. ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.. ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ.. ΝΥΚΤΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ.. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ.. ΤΟ ΚΟΣΜΟ.. ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΗ ΚΤΙΣΗ.. ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΩΤΑΤΑ ΥΠ' ΟΨΙΝ.. ΟΤΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.. 5G/6G.. ΔΙΑ ΤΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ.. ΚΕΡΑΙΩΝ.. ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ''SMART'' KAI ''I'' ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ''Α.Ι.'' ΚΑΙ ΤΟ Ι.ο.Τ ΣΥΣΤΗΜΑ.. ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ!!! MHN ΔΙΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ.. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.. ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ!!.. ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΟΣ.. ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΝΗΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ..

      ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΣΟΔΟΜΟΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΣΜΕΝΩΣ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ...

      ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.. ΖΗΤΩ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ..